Дърпане на пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Re: Дърпане на пасат

Мнениеот vasko__2 » Пон 01 ное 2010 0:42

То не е казано,че ще скъсаш ама няма смисъл от цялата работа.По-добре не вкючвайте на скорост.Само както каза един колега по-нагоре" Най-важното е да държите въжето опънато".Винаги крака леко на спирачката!Само ако сте по нанагорнище отпуснете 100% спирачката.Няма да ги прегреете ,не се плашете.Ако сте в града и в задръстване гледайте напред през стъклата на теглещата кола и я спирайте вие с ваща кола отзад.Следете дистанцията на дърпащата кола до тази пред нея и преценете къде да я спрете.Ако е с тъмни стъкла гледайте странично през прозореца като спирате.Например аз като се наложи да ме теглят спирам така,че теглещата кола да не използва дори един път спирачката.Така въжето е винаги опънато и няма никакви резки удари.Теглещия натиска спирачката само когато е напълно спрял в покой,за да не се върне назад и отпусне въжето.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пон 01 ное 2010 8:40

абе що се излагате- някой може ли да се аргументира защо да не се дърпа на скорост!
всичко се върти- маслена, водна помпа, хидравлика- все едно колата имитира принудителен празен ход, само дето няма ток. Щяла да прескочи зъб- айде стига глупости... По надолнище ли е- директно 5-тия зъб...

Потребителски аватар
Peterman
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP 2000 140 hp - 2006

Мнениеот Peterman » Пон 01 ное 2010 22:42

ЕЕЕЕЕЕ, абе колега дай малко инфо кво стана с колата че умря?
Вместо да спорим как да се дърпа до ся да бяхме намерили причината и да запалиш! :dummy:

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Вто 02 ное 2010 21:54

Здравеите!Колата тази вечер я дръпнахме успешно , утре майстора утре ще каже какво и има .Благодаря ви за отговорите!Дърпах ме я без да включвам на скорост дано утре да нямам мускулна треска от волана. mhihi

rim
Автомобил: Ford Galaxy
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот rim » Сря 03 ное 2010 14:08

Здравеите! Проблема на колата беше изгоряла бензинова помпа затова не искаше да запали.Благодарение на майсторите Вальо и Дончо (елкона в бензиностанция Шел до зеленчуковата борса)имам нова помпа и след направените настройки по двигателя колата се държи по-добре от преди. :applause:

Върни се в “Passat”