От какво може да е това?! :-)

Техническа и сервизна информация за Passat
AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Вто 18 юли 2006 20:33

MITKO_DVD написа:Най вероятно ако проблема се е появил след като си сложил газовата е именно в някоя незатегната скоба около трипътника на изпърителя,аз го имах същия проблем само че при мен не беше толкова голям теча а и го хванах на време.Ако не е значи отиваш на гарнитура глава и шлайф глава,но според мен по вероятно да е от газаджийте.Огледай хубаво всички съединения,а според мен най-добре ако се е почвило след слагането на газовата най-добре ходи до сервиза да им направиш рекламация :да: :P :idea:

Газаджийте са мои приятели и са много свестни, обаче всичко става. Работата е там, че са в провинцията :? А ти как хвана теча, при мен просто не се вижда нищо да тече нито на изключен, нито на включен двигател :? :(

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Вто 18 юли 2006 23:29

°niksi° написа:ИЗТИЧА НЯКЪДЕ. Не може мотора изведнъж да почне да гори толкова много вода. Според мен проблема е газаджийски - я не са стегнали някоя скоба, я нещо друго. Ако си в района на Младост, Дружба може да наминеш да я погледнем.

На мен на старата ми кола, Vectra A, изтичаше над кило на ден!! Дори се сещам, че беше и повече! Карах около 100 км на ден. Смених гарнитурата и нямаше никакви повреди по мотора.

Потребителски аватар
alien1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alien1 » Сря 19 юли 2006 8:20

Редовно си сълзят маркучите около изпарителя. Колкото и да ги стягаш ефекта е минимален. Поне при мен си сълзи от разни снадки дето има. Ако го стегна прекалено много може да разреже маркуча скобата и пак да си тече. Но при колегата по литър на ден ми се струва много. Възможно е проблема да е комплексен. И гарнитурка на главата и сълзене на маркучи. Ако кара с вода а не с антифриз е възможно водата от сълзенето на маркучите да се изпарява и затова да няма теч.

Потребителски аватар
Oleg_Yanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oleg_Yanev » Сря 19 юли 2006 8:23

AMIGO написа:... А цистерничката отново е празна при положение, че доливах преди няколко часа литър и половина :x :x :( :(

Ако течността изтича и без да е работила колата, надали е гарнитура. Значи си тече свободно и без да има налягане, т.е. скоба или нещо подобно...

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 19 юли 2006 18:22

Еми АМИГО просто го хванах наистина съвсем случайно,отварям на един колега капака да му покажа звяра отвътре : vw fen :drive защото тъкмо го бях измил и О ужас какво да видия: по скоростите нещо мазно и макро помислих че е от помпата,но пък се чатнах че над нея минаваше един трипътник,пипнах и то мокро бре капе си лекичко :dontknow: :maaad: леле взимам отверка и направих по 3-4 оборота на скобите ,от тогава нямам проблем поне за сега да чукна на дърво :dance: :да:

AMIGO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот AMIGO » Сря 19 юли 2006 21:49

Здравейте, днес го видя мой приятел и се оказа, че тече от радиатора на парното :? :? Тъпото е, че сега трябва да се разглобява вътре цялото табло, за да се оправи проблема и да се смени радиатора :? :? :( Като му направи един байпас и изключи радиатора от системата след това не е текло вече :? :?

Serg71
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Serg71 » Чет 20 юли 2006 20:11

AMIGO и аз имам същия проблем ,ще трябва да смъквам таблото за да сменя радиатора на парното . При мен така докараха колата и не съм видал че има байпас ,но за сега си я карам така ще я правя август (отпуска съм тогава)Така че за сега може да караш но помисли че идва зимата

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пет 21 юли 2006 17:36

На мен ми харчеше по половин литър на 50км градско и то през зимата от запушен маркуч за обезвъздушаване на системата. Като нямаше никакви следи от изтичане навън. И аз не знам къде е ходил тоя антифриз.

Върни се в “Passat”