Резбата мисля, че е същата. Прехвърли си твоя датчик и си готов.
И по темата - къде ги виждате тия радиатори втора ръка за по 40-50лв. незнам, аз имам от стария ми пасат б3 дизел и му търся 20лв. с датчик с всичко и пак не мога да го дам.
Питане за Радиатор за Б3 1990
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Re: Питане за Радиатор за Б3 1990
nokiangage написа:Сериозно колега Mapoka, за това не се бях сетил...наистина, ако самата резба на било то и малко различните датчици е същата, няма да е проблем да се заменят и да работи сегашният ми на новият радиатор, нали това имаше предвид?
Ами вкъщи имам 4-5 датчика, един от опел, един от ланча, 2 от различни аудита,и този за моята, всичките са с еднакви резби, та предполагам разлика в диаметъра и стъпката на резбата няма да има.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Резбата на датчиците за вкл. на вентилатора са еднакви.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Колеги, онзи мой приятел(от магазина за авточасти- дървеният философ) и един майстор казаха, че от Б4 на Б3 нямало да стане самият радиатор, защото били различни...Вече се видях в чудо...вярвам на колегите от форума, но защо те ми казват, че не ставали??? И Б3-ката и Б4-ката са 1,8 моноинжекция...Били уж разлчни, нямало да пасне, и все гледат да говорим или нов или друг втора ръка...МОЛЯ ВИ 

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Ами проблема може да дойде от закрепването на радиатора за маската евентуално. Няма как да разбера обаче преди да си взема маската от Б4 дето ми я подари колегата markovgolf 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега аз не разбрах защо търсиш от б4 радиатор ... направо по каталог си вземи за твоят модел .. или само на онзи ти правят намаление ?
- nokiangage
- Контакти:
altanivan написа:Колега аз не разбрах защо търсиш от б4 радиатор ... направо по каталог си вземи за твоят модел .. или само на онзи ти правят намаление ?
Ами аз не търся от Б4, бащата на приятелката ми ми подари такъв здрав, свален от Пасат и той 1,8 моно докаран за части. Идеята ми беше да ползвам този за да не купувам или нов или втора ръка друг...
- nokiangage
- Контакти:
Колеги, за пореден път се убеждавам, че нищо не става по лесния начин...
Този който са ми пратили е доста по-висок и за да бъде поставен, ще трябва да се смени и гредата! Значи преминавам на другият вариант: закупуване на чисто нов, ще ми го дадат на 74,5 лева, което ме устройва идеално! Стискайте палци да попадна на марка и ще пиша впечатления после, надявам се добри!

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
За 75 лева няма да попаднеш на марка. Ще стискаме палци да попаднеш на добра партида на жълтурковците.
ПП: Не се вкарвай във филми, 70% от частите, които се внасят са произведени в Китай, Турция, Италия и "EU", няма страшно, ножа е дървен
ПП: Не се вкарвай във филми, 70% от частите, които се внасят са произведени в Китай, Турция, Италия и "EU", няма страшно, ножа е дървен

- nokiangage
- Контакти:
Всмисъл аз ще го взема за 74, а той по принцип си е 120 лева, но едва ли и за 120 ще е като оригиналния като качество...
П.П. Това за ножа ми хареса
П.П. Това за ножа ми хареса

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Цената на хубав радиатор за колата ти е x2 стойността, която си написал.
Пак казвам, няма да се плашиш от китайчетата. Въпроса е да попаднеш на най-читавия от нечитавите
Пак казвам, няма да се плашиш от китайчетата. Въпроса е да попаднеш на най-читавия от нечитавите

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Да,така е.Радиаторите са две различни височини и към 4-5 различни ширини,а имат и разлики в положението за маркучите според това с какъв двигател е колата и дали има климатик или не.
В ЕТКА има 2 страници с радиатори за В3 и за В4. И на В3 и на В4 се слагат и от двата вида височини.Иначе има и абсолютно еднакви на В3 и В4 които са напълно взаимозаменяеми
Виж тук какво се случва с тези радиатори и ще разбереш за какво ти говоря..а този каталго не е пълен :
https://www.nrf.eu/catalog/index.html
Задай си марката на колата,какво точно искаш за нея,разгледай вариантите,има и картинки с размери и т.н. и ще видиш колко хиляди видове радиатори има всъщност
В ЕТКА има 2 страници с радиатори за В3 и за В4. И на В3 и на В4 се слагат и от двата вида височини.Иначе има и абсолютно еднакви на В3 и В4 които са напълно взаимозаменяеми

Виж тук какво се случва с тези радиатори и ще разбереш за какво ти говоря..а този каталго не е пълен :
Задай си марката на колата,какво точно искаш за нея,разгледай вариантите,има и картинки с размери и т.н. и ще видиш колко хиляди видове радиатори има всъщност

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
zfa159 написа:Да,така е.Радиаторите са две различни височини и към 4-5 различни ширини,а имат и разлики в положението за маркучите според това с какъв двигател е колата и дали има климатик или не.
Не е само това имат и разлики във закрепването

Има маркучи от ляво и от дясно на малките радиатори е от дясно ана големите от ляво. Има два размера на височина 320мм и 380мм като вторите ги слагат на дизел. Най-големият радиатор който се е монтирал серийно е 720 Х 380мм (това е размера на питата без пластмасите в двата края на радиатора)

- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Е тъй де,нали и аз това написах 
Има и 2-3 варианта,които са 1:1 за В3 и за В4

Има и 2-3 варианта,които са 1:1 за В3 и за В4

- nokiangage
- Контакти:
Така колеги, след поръчването на 3 радиатора, които не станаха като размер, накрая се намери един чисто нов и след 170 лева за радиатора, труд и антифриз и 70 лева за нова водна помпа SKF колата се оправи. Промиването на маркучите определено беше наложително...такава гадост изтече, че наистина се чудя как е работила колата досега! Вчера наляхме нов антифриз и незнаете колко се радвам, че в казанчето преобладаващият цвят е вече прозрачно синьо
! Та минах 100 км извънградско и днес проверих - липсва много малко от течността, но няма течове. Трябва ли да се притеснявам или просто се обезвъздушила система по-добре?