син пушек при палене - оправен!

Техническа и сервизна информация за Passat
keymaker
Автомобил: Passat+T4
Двигател: ABS+AAB

Re: син пушек при палене

Мнениеот keymaker » Вто 11 яну 2011 17:27

muns61 написа:Нещата отиват към втора смяна на гумички. Ако са набити юнашки, може да е омазана работата! :lol:
Другото е запекли сегменти.

-------------------
Или не добро масло.
Два пъти сменях на бащата гумичките докато не смених марката и вискозитета на маслото.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Вто 11 яну 2011 23:25

...и маслото отпадна като версия или поне така си мисля. преди няколко дена го смених, но пак няма подобрение. преди бях с Castrol 10w40, сега с Texaco 10w40.

keymaker

Мнениеот keymaker » Сря 12 яну 2011 7:11

за сегменти теста е следния: качваш се на златните мостове или подобно място с много спускане,докато не е изстинала колата си тръгваш и се спускаш на скорост да си на мин 1500 об/мин.(заради системата за принудителен празен ход),след като изминеш поне 800- 1000 м. така подаваш газ и ако изкара облак значи са си тръгнали сегменти ,но това не означава задължително смяна .

Потребителски аватар
eraser13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eraser13 » Сря 12 яну 2011 21:01

Някой замислял ли се е,че може бензина да е скапан и от там да идва трудно палене и черен пушек.И при мен е така карам б3 вече 4 години на 450 000 е и отвреме на време се появява такъв пушек и силна миризма на бензин, при смяна на бензиностанцията се пооправя.Не съм много наясно но мисля че и това може да е проблема

keymaker

Мнениеот keymaker » Чет 13 яну 2011 7:38

колегата е писал ,че гори около 1л.на 5000км. та ме съмнява да е от бензина въпреки ,че е възможно ,то напоследък на лукоил безина особено 95 ми бута на нафта и на цвят и на мирис ама не е щото изсъхва и не оставя мазно петно.

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Чет 13 яну 2011 12:16

Тази сутрин оставих Пасата да работи на място за около 3-4 минути и направих няколко снимки с телефона за да е по-ясно за какво говоря. Вижте снимките и си кажете мнението, но за мен това си е чисто масло.
http://mrks423.snimka.bg/automobiles/vw ... 7.22070215
http://mrks423.snimka.bg/automobiles/vw ... 7.22070216
http://mrks423.snimka.bg/automobiles/vw ... 7.22070217

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Чет 13 яну 2011 13:33

тва на земята дет е черно е нормално,нали се получава конденз и като минава през ауспуха то нали има нагар и се сещай за какво излиза така

keymaker

Мнениеот keymaker » Чет 13 яну 2011 17:25

ще ти дам един съвет: карай си каляската щом проблема е на студено ,и си свиркай ,пък като почне да подпушва на топъл мотор тогас го разхвърляй и го прави.
сега ще ти се налеят всякакви идеи и бероятни проблеми и ще ти нарушат съня и финансовото положение.

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Нед 16 яну 2011 14:27

при разход на масло на 10 000 км. - 2 литра си са чисти маслени сигменти. и моята така пушеше смених маслообирачи файда няма и най накрая я продадох. с тия нескопосани майстори и ремонт не си заслужава човек да прави, щото частите не биват и майсторите и те. моя съвет е карай докато почне да пуши повече и после продавай.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Нед 16 яну 2011 14:37

golfgt4 написа:при разход на масло на 10 000 км. - 2 литра си са чисти маслени сигменти. и моята така пушеше смених маслообирачи файда няма и най накрая я продадох. с тия нескопосани майстори и ремонт не си заслужава човек да прави, щото частите не биват и майсторите и те. моя съвет е карай докато почне да пуши повече и после продавай.

Отваря се отново старата тема за маслото и разходът. 2л. на 10 000км. са си напълно нормално за тези двигатели. Разходът зависи от много неща, като до 2-3 литра от смяна до смяна е в нормите, а по книжка до литър на 1000км., като се е случвало и при нови коли такъв разход - стил на каране! Ако е само при палене, когато колата е стояла ден и повече най-вероятно е гумичките на клапаните, от които се стича масло и при запалване изгаря и изпушва изведнъж и после се оправя. Карай си колата и не го мисли! :wink:
Към golfgt4: Много зависи какви части са ти сложили, защото има сегменти за 20-30лв. и за 120лв., а има и възможност изобщо да не са стигнали до твоя двигател, а само да е разглобен, сменени гарнитури (да си оправдаят парите) и сглобен - на мен ми се е случвало със смяна на гумички на клапаните! :)

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Нед 16 яну 2011 16:49

сегменти не съм сменял колега, не си ме разбрал правилно, само масло обирирачи, безмислен е от там на долу ремонта той ще излезе повече от двигател втора употреба. има ги по 1000 лева.

Потребителски аватар
стоянов bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот стоянов bg » Нед 16 яну 2011 19:43

golfgt4 написа:сегменти не съм сменял колега, не си ме разбрал правилно, само масло обирирачи, безмислен е от там на долу ремонта той ще излезе повече от двигател втора употреба. има ги по 1000 лева.

1000лв може да дадеш ако вземеш и купето с нови гуми :D

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Пон 17 яну 2011 18:39

golfgt4 написа:сегменти не съм сменял колега, не си ме разбрал правилно, само масло обирирачи, безмислен е от там на долу ремонта той ще излезе повече от двигател втора употреба. има ги по 1000 лева.

Колега на кое казваш така? :roll:

Потребителски аватар
B4/101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот B4/101 » Вто 18 яну 2011 23:01

Първо да благодаря на всички колеги, които се отзоваха на молбата за съвет. От всичко споделено разбирам, че проблема може да е от гумичките на клапаните или водачите на клапаните, макар, че и двата вида чаркове са сменени преди година и малко. Второ, смяната на маслените сегменти (като втора възможна причина) може и да не оправи проблема, като се има предвид качеството на частите на нашия пазар (предолага се, че ще намеря читав майстор). Мисля, че за сега най-резонен е съвета да карам колата в състоянието в което е докато не започне да пуши яко и на топъл двигател. Да се надявам, че доста преди това ще съм подкарал нещо по-ново.

Последната седмица, за да не одимявам махалата, възприех следната тактика: сутрин паля и я оставям двигателя да работи на малки обороти без да го форсирам. В началото мотора тресе и сякаш прекъсва и се дави, но оборотите са стабилни. Тъй-като през тези начални минути не подавам газ пушека не се вижда. След около 2-3 минути работата на мотора се изчиства (предполагам, че през това време маслото, което се събира от "не знам къде и какво" постепенно е изгоряло). След като мотора заработи гладко тръгвам нормално като пушек няма или поне не го виждам в огледалото. Ами така ще я карам пък дано издържи по-дълго, че за сега не съм финансово готов :( за нова кола.
Мерси още веднъж на всички за съветите :beer

Потребителски аватар
golfgt4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfgt4 » Сря 19 яну 2011 9:06

колега сега продават най различни добавки по магазините и има ефект от тях. от личен опит мога да ти преоръчам една има я в OMW - малко е скъпа но има ефект. струва около 80 лв. ефекта се появява след около 1000 км. след като я сложих и изминах въпросните 1000 км. тази е руска добавка. пушека изчезна тотално, но при една две смени на маслото отново се появява. има и други по ефтини на лики моли и ресурс и др. мисля че ако ти се дават пари ще ти реши временно проблема.

Върни се в “Passat”