Спукано стъкло пасат

Техническа и сервизна информация за Passat
gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Re: Спукано стъкло пасат

Мнениеот gogovaseev » Пон 27 дек 2010 19:57

milmar написа:
gogovaseev написа:....4е като я взех бе6е със спукано стъкло нагрях го и се скри и след като я обслужих и и направих застраховка писнах в застрахователната компания и ми го смениха,....

Ей , големи тарикати , брей-й :beat_butt2 .

Колега и ти да пла6та6 по 1000евро застраховка на година и ти 6те6е да стане6 тарикат.

Потребителски аватар
bora_06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bora_06 » Пон 27 дек 2010 20:16

Септември месец ходих с мой приятел до София да си купувам кола,но на магистралата стана беля от един тир от насрещното движение изфърча едно камъче и спука стъклото колата бе мерцедес а пукнатината беше горе от уплатнението на долу към 8,9 см.Та като взимах аз колата и на връщане в Пловдив намерихме един майстор залепи го там маза го с нещо а после го нагира с няква лампа доста време и стъклото стана перфектно сега личи само точицата от камъчето и то едвам се забелязва а пукнатината не е мръднала.Ако колегата му се разкарва до Пловдив пиши ще ти дам телефона да приказваш с майстора.

Потребителски аватар
toci79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toci79 » Вто 28 дек 2010 10:45

и аз изпръщях със стъклото,но мисля сега да си сложа за 400лв. с подгрев

suhindoleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suhindoleca » Вто 28 дек 2010 23:30

значи колеги ще е ново със сигорност само остава да търся маистор да го залепи добре че да няма ядове после и др. въпрос е дали да сложа китаиско 4е камъ4етата са в изобилие и да не ме последва същото и само да си остана с даването на пари.
А дали джамжийте могат да прехвърлчт прегледа и застраховката така 4е да не ми правят проблем полицаите и стрували пари това.

dqvola_91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dqvola_91 » Вто 28 дек 2010 23:37

suhindoleca написа:значи колеги ще е ново със сигорност само остава да търся маистор да го залепи добре че да няма ядове после и др. въпрос е дали да сложа китаиско 4е камъ4етата са в изобилие и да не ме последва същото и само да си остана с даването на пари.
А дали джамжийте могат да прехвърлчт прегледа и застраховката така 4е да не ми правят проблем полицаите и стрували пари това.

Не само това колега,много трябва да се внимава от човека,където ти го поставя да не ти среже тавана,като ти сваля старото стъкло... и после правилното залепване е важно 4 часа колата трябва да седи без да се движи да стегне силикона.Доколкото за прехвърлянето на винетка,гражданска,и гтп-то ги правят срещу 5 лв.

suhindoleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suhindoleca » Сря 29 дек 2010 21:31

Мерси колеги за информацията :) ло6ото 4е съм на гости и 6те си ходя към нас не по рано от 17 януари така 4е 6те пи6а тогава за да ви кажа какво е станало 4е ми препоръ4аха един сервиз във Велико търново(понеже съм от там) а тои се казва Таврия-Юруков ЕООД официален дилър и сервиз на сеат ако някои се е сблъсквал с тях нека пи6е какво му е мнението за тях. Но остава да се надявам да издържи до тогажа стъклото 4е пукнатината расте със всяко каране.

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 30 дек 2010 11:11

Shakez написа:Челно стъкло от "Кобра" със сензор за дъжд, заедно със всичката работа е 160 лева. Малкото уточнение е, че е китайско. А вие ако искате слагайте европейско (финландско или друго), но какъв е смисъла. Не дай си Боже пак се случи нещо на стъклото няма да ви дадат пари за европейско от каското.

Разликата е че надайси боже стане нещо китайското може да ти резне кратунката ;)
Писано е много за стъклата .....

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 30 дек 2010 19:33

toci79 написа:и аз изпръщях със стъклото,но мисля сега да си сложа за 400лв. с подгрев

Това изобщо го забрави :idea: Със заводско стъкло с подгрев нощно време има отблясъци па това за 400лв ще останеш без очи.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Чет 30 дек 2010 20:10

Само да вметна-в Плевен има човек,който ги лепи и дава гаранция,аз лично за 2 коли се възползвах от услугите му!Разпробива стъклото в центъра на пукнатината,после вкарва лепило или нещо от сорта,което запълва микроскопичните фуги и накрая им прави нагревки с някаква светлина!Остава само незабележима точка!За това "удоволствие" взима 20 до 30 лв. според колата (или симпатии) :) !

П.С. Става въпрос за малки пукнатини от камъчета,междувременно го питах колко може да оправи като цепнатини,каза ми до 25 см. :roll:......това ме учуди много,но предполагам който държи на колата и на себе си няма да лепи такива дълги "рани" :D Също и,че трябва процедурата да се прави максимално бързо ако някой е решил по този начин,защото влиза мизерия по цепнатините и ....се сещате,че лепене трудно става.

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Съб 08 яну 2011 10:34

RadoShopa написа:Само да вметна-в Плевен има човек,който ги лепи и дава гаранция,аз лично за 2 коли се възползвах от услугите му!Разпробива стъклото в центъра на пукнатината,после вкарва лепило или нещо от сорта,което запълва микроскопичните фуги и накрая им прави нагревки с някаква светлина!Остава само незабележима точка!За това "удоволствие" взима 20 до 30 лв. според колата (или симпатии) :) !

П.С. Става въпрос за малки пукнатини от камъчета,междувременно го питах колко може да оправи като цепнатини,каза ми до 25 см. :roll:......това ме учуди много,но предполагам който държи на колата и на себе си няма да лепи такива дълги "рани" :D Също и,че трябва процедурата да се прави максимално бързо ако някой е решил по този начин,защото влиза мизерия по цепнатините и ....се сещате,че лепене трудно става.

Ето,че и сега ми се наложи да ида при човека.Взе ми скромните 20 лв. и спаси оригиналното стъкло!Ще сложа малко снимки за ориентация,също и логото на фирмата,която има представители в няколко града!Само за София работят 3 човека,иначе са по 1 в другите области!Каза ми за Ямбол,за Силистра,Търговище,Варна сигурно и други,но това по телефона ще се разбере на който му се наложи :wink:

http://www.album.bg/radoshopa/images/26424092/
http://www.album.bg/radoshopa/images/26424096/
http://www.album.bg/radoshopa/images/26424102/
http://www.album.bg/radoshopa/images/26424112/ тази е най-важна :D

suhindoleca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот suhindoleca » Чет 20 яну 2011 17:14

Здр. колеги в4ера си ре6их проблема като минавах за 2 дена през русе. Значи да дам инфо за стъклата където сам намерил Китайско 109лв турско 120 и европеиско 152лв към тая цена влиза и монтажа както и преместване на преглед винетка и застраховка . А тая кобра за тези не6та ми иска6е китаиско 153 с монтаж турско 180 и европеиско 204 без монтаж и трябва6е да 4акам 4е имали доста коли това са за цени в русе където обиколих 3 4 стъкларя. Аз лично сложих турско което разлика от европеиското по4ти нямало а китаиското е по тънко това са разликите .Единственото което неми харесва 4е е с зеленикаца ивица отгоре за разлика с оригиналното кафяво 4ерна. монтажа стана за около 4ас и о6те 4ас и половина 4аках за да си взема колата да се придвижа и прибера около 2км но мом4ето ми каза бавно може и навратите прозорците да са леко отворени първия ден 4е като затваря6 да има на къде да бяга въздуха за да не отлепи стъклото и 4 дена да не се мие на авто мивка както и огледалото да си го сложа след 3 4 дена понеже е с силикон залепено за стъклото и сложи само поставката . Това е от мен дано сам бил полезен на някои който има подобен проблем. пожелавам на вси4ки колеги безаварийно каране и да избягват камъ4етата :beer

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 20 яну 2011 17:33

gogovaseev написа:
milmar написа:
gogovaseev написа:....4е като я взех бе6е със спукано стъкло нагрях го и се скри и след като я обслужих и и направих застраховка писнах в застрахователната компания и ми го смениха,....

Ей , големи тарикати , брей-й :beat_butt2 .

Колега и ти да пла6та6 по 1000евро застраховка на година и ти 6те6е да стане6 тарикат.

Колега, това е само оправдание. И аз плащам дори и над 1000евро застраховка, пък не правя такива мушерии. :beer

andrey_hr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andrey_hr » Чет 20 яну 2011 17:37

на мене каското ми покри щетите за стъклото и поради много лоши отзиви за Кобра реших да намеря друг майстор. Препоръча ми го приятел! Намира се на гърба на Бул Страд ( бул Възкресение с ул. Хъшове - София)
Вчера си я взех колата, за сега май всичко е наред, чистичко и нормално. Цената беше малко повече. 292лв за европейско стъкло с лента горе за пасат б5(седан ако има значение). Това е моят опит, дано да е от полза!

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Чет 20 яну 2011 21:48

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Чет 20 яну 2011 22:41

Айде вече и аз съм в отбора :x
Изображение
В този клип пича оправя точно такава пукнатина.....

Доколкото разбирам английски,използва-СОЛ,АНТИКОМАРИН и СПИРТ,така ли е?
И някой има ли обяснение как точно става тоя номер.....

Върни се в “Passat”