Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Re: Обръщане на волан на Passat B5 (от дясно в ляво)

Мнениеот RadoShopa » Нед 09 яну 2011 18:34

ellitu написа:
iGolf написа:ами познавам жена на над 50 години,кара пежо с десен волан от близо 5 години и не е имала никога ядове,така че всичко зависи от човека зад волана!

Напълно съм съгласна.Както се казва "Няма значение колко коня има под капака, а какво магаре стои зад волана.." mhihi :048:
Ами ще я карам така за сега.
Само имам още няколко въпроса..понеже до сега не ми се е налагало да регистрирам кола. :oops:
Казаха ми, че от скоро имало промени за колите с десен волан.При самата регистрация някакви допълнителни такси и т.н :shock Някой знае ли нещо по въпроса?Или като отида в КАТ ще разбера :roll:
И за да я регистрирам с десен волан освен фаровете да сменя нещо друго трябва ли?Предполагам, че трябва да са сменени и преди техническия преглед :???
Аа.. и само в КАТ Плевен ли мога да я регистрирам, тъй като се водя район Плевен, но сега съм с временно местожителство Русе ..сигурно не мога в Русе да я регистрирам.. :?
Може да задавам тъпи въпроси, но до сега съм карала регистриран автомобил и единственото нещо, за което съм имала грижа са били техническите прегледи и гражданската..
Благодаря. :applause:

Регистрира се по адрес на лична карта :) И аз живея в Плевен от доста годинки,имам временно жителство за града,но бягам до КАТ Сливен като си купя нова кола или мотор.....ако случайно има някакви "вратички" да кажат колеги :deal

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Нед 09 яну 2011 20:44

Ljubon написа:Ако ще правиш каско, имай предвид, че много застрахователи я оценяват под реалната стойност и искат завишени премии, защото били по-опасни на пътя. Чудя се, откъде ти дойде тази идея да си вземеш такава кола и да имаш верижни разправии после.
Хайде, успех с регистрацията. :beer

Аз не мисля да и правя каско, все пак не е някаква нова кола, за която да си струва да има каско.
Ами по принцип тази кола е на баща ми, но вече не му е нужна в Англия и ми я праща.Съответно аз или я карам така или се оправям някак си :wink:
Още нещо се сетих да попитам какъв е реда - първо трябва да я регистрирам в КАТ и после да й платя данъка :confused
нали така? След регистрацията се правят граждански,технически и т.н :shock защото тя идва от Англия регистрирана, с платени иншуранс такси и т.н, съответно тук няма да имам проблем да я карам докато я регистрирам ..само винетка ще ми е нужна...или се лъжа? :олелеее

Потребителски аватар
ico.stoev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ico.stoev » Нед 09 яну 2011 20:56

Първо си направи Гражданска отговорност за да може да я регистрираш, пък и нашите милиционери така и не разбират от английски и не знаят какво е това иншуранс.Преглед се минава на канала в КАТ.Данъка се плаща след като колата е регистрирана.

Потребителски аватар
iGolf
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот iGolf » Нед 09 яну 2011 23:29

Гражданска
Еко такса
такса за регистриране и преглед в банковия клон в КАТ
в Русе скоро регистрирахъме един такъв Пасат,не казаха нищо за фаровете(но за теб би било полезно да ги смениш щото светят вляво) и това е цялата какафония
а на твое име ли е големия талон на колата и на твое име ли е иншурънс полицата?ако да карай си я така спокойно докато ти в валидна полицата!

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Пон 10 яну 2011 0:12

Фаровете ще са ми първата работа, която ще оправя.
Иначе големия талон на колата е на мое име, но иншурънса е с името на баща ми.Незнам дали има значение..за България - в Англия знам,че ако нямаш иншурънс неможеш да караш колата.Тук близо 3 години карах кола регистрирана на баща ми,гражданска на негово име, абсолютно всичко на негово име и нямаше проблем, но в такива случаи незнам как стоят нещата.То всъшност щеше да има проблем примерно ако бях ударила някой трябваше да плащам , защото гражданската не важи като не е на мое име..
Абе както и да е.
ЕКО таксата пак ли в КАТ се плаща?Тя май е около 200лв. доколкото знам?
iGolf тъй като сте регистрирвали наскоро кола от чужбина и сте запознат с процедурата...значи правя си гражданска, сменям си фаровете, плащам си еко такси ..там за регистрация ии най-накрая вече като ми излезе от тук талона и отивам за технически преглед и плащам данъка, така ли е поредността на нещата? :oops:

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пон 10 яну 2011 0:36

ellitu написа:Незнам дали има значение..за България - в Англия знам,че ако нямаш иншурънс неможеш да караш колата.Тук близо 3 години карах кола регистрирана на баща ми,гражданска на негово име, абсолютно всичко на негово име и нямаше проблем, но в такива случаи незнам как стоят нещата.

Да, в УК застраховката е на човека, не на колата. Тя зависи от възрастта на водача. Ако няколко души карат колата, всеки поотделно трябва да има застраховка. Тук ченгетата не са много наясно с чуждите застраховки, затова не си имала пробпем, но при ПТП ще възникне и дори другият да е виновен и ти ще отнесеш акт, че нямаш застраховка. :012:

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Пон 10 яну 2011 14:08

Да, това ми е ясно..В Англия с моя стаж и годините ми иншурънса стъпва близо 2000-2500£ на година :shock :shock :shock , че да не е повече :lol:
Абе ще се оправим..
А тук мога ли да я карам без преглед (технически) докато я регистрирам, защото тя си има МОТ от Англия, но нямам документ за тоя МОТ, тъй като там не си задължен да си носиш документите в теб и така или иначе не отидохме в сервиз да ни го издадат наново на документ и дефакто имам само стикер..ама не вярвам да има проблем :???
Голям таралеж тези коли с десен волан :037:

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Пон 10 яну 2011 14:10

Защото затрихме този документ.. mhihi

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 10 яну 2011 15:37

Документ за годишен технически преглед е необходимо да имаш. Има глоба, ако те спрат за проверка рганите на КАТ и имаш невалиден или липсва такъв. viewtopic.php?f=59&t=207041&start=0&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%B7+%D1%82%D0%B5%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4

ellitu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ellitu » Пон 10 яну 2011 15:48

Ами в такъв случай как да отида да я регистрирам след като нямам технически..?

aligatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aligatora » Пон 10 яну 2011 16:15

Процедурата е следната:превеждаш си документа за собственост във фирма за превод и легализация(10-20лв),плащаш си еко таксата(около 160лв),правиш си и ГО(като после си ваведеш бг номера,мисля че това не е проблем).Ако не ти е далече КАТ,можеш и на малко на риск да отидеш(като кара някой пред теб за всеки случай),а прегледа минаваш като минеш през канала за смяна на номера(то си влиза в тази процедура).Като си получиш новите талони ти дават и талона за минат преглед(тях не ги интересуват английските документи).Общо взето това е процедурата,която и аз разбира се съм минал(и моята кола е с дясна дерекция). :да:

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Пон 10 яну 2011 16:23

Ако правилно съм проследил темата, автомобила е нововнесен и предстои регистрация у нас.
По спомен първо се прави гражданска отговорност, за това не е необходимо да се ходи с автомобила. В този случай ellitu първия технически преглед в България се извършва в КАТ. Носи си всички документи за него, за да не стане пропуск. :wink: Там се проверява, освен номера на рама, двигател, спирачки, светлини, наличие на триъгълник за случай на авария, аптечка и пожарогасителя. След това се отива в общината в която си по адресна регистрация, завежда се автомобила с българска регистрация и се плаща данъка.
Ако нещо съм пропуснал нека да ме допълнят колегите.

aligatora
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aligatora » Пон 10 яну 2011 16:45

А относно смяна на дирекция Пасата е една от колите,на които трудно се сменят.А ето и малко снимки как се сменя на Б5.5(такъв имам и аз).Коментара ще оставя на вас :banghead:
27072010429.jpg
27072010428.jpg
27072010427.jpg
27072010426.jpg

Потребителски аватар
RadoShopa
Автомобил: Vw Passat
Двигател: 1.9 TDI AVF 2003
Контакти:

Мнениеот RadoShopa » Пон 10 яну 2011 16:50

aligatora написа:А относно смяна на дирекция Пасата е една от колите,на които трудно се сменят.А ето и малко снимки как се сменя на Б5.5(такъв имам и аз).Коментара ще оставя на вас :banghead:
27072010429.jpg
27072010428.jpg
27072010427.jpg
27072010426.jpg

:shock :talk: :063: Жив да съм... :bishop

Потребителски аватар
kirhadj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kirhadj » Вто 11 яну 2011 14:02

Колега aligatora, може ли да пуснеш повече снимки, ако имаш?

Върни се в “Passat”