Екстри на пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Екстри на пасат б3

Мнениеот Rqhovo » Сря 26 яну 2011 21:32

На служебния опел астра има подобно изпълнение с амортисьорите.Отзад в багажника има обикновен вентил,който като му вкарам въздух и надига задницата.

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Сря 26 яну 2011 21:33

И аз започнах да се обеждавам, че няма да е лесно с тея термотроник и реголиране на височина :shock явно няма да е с всички екстри mhihi
Обаче съвсем скоро се очаква започването на ремонтите по колата , като поправка на всички побългарявания , смяна на счупените неща и т.н
Ще започна първо от техническата част за да започна върху напълно здрава основа и от там се започва проектче за всекидневна и удобна кола , не целя рекорди по големина на джанти коне и т.н. , смятам едни 15-ки с малко по високи гуми, че нашите пътища не са за нисък профил :banghead: и да е с необходимите ми екстри за да се чувствам добре и в градско и дълго шофиране. :)
Но за това повече ще споделя като започне всичко защото сега са си чисти празни приказки,
пък и главния проблем ми е гаража в Варна , просто съм все още нов в града и нямам никакъв достъп до гараж или място където да се работи по колата :)

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Чет 27 яну 2011 0:03

Нивоматни амортисьори има и на седан. За тази екстра оригинална да я намерите е загубен казус.. просто е изключително рядка.

Потребителски аватар
Namesata
Автомобил: VW PASSAT USA
Двигател: KR 16V 9A

Мнениеот Namesata » Чет 27 яну 2011 0:06

DoH_KuXoT написа:
Namesata написа:искам схема на нивомат за Б3 :shock :shock :shock :shock

само на комби

Колко ли работи още незнам за Б3.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Чет 27 яну 2011 9:11

Термотроника за какво ти е? По-добре да е климатроник,като искаш да е троник,поне да може и да ти охлажда през лятото.А най-безпроблемно е да е климатик,за да не се нлага през година да си сваляш таблото,като умре някое вакуумче или моторче.Аз лично съм с климатроник и не го сменям за климатик за нищо на света,но ако си решил да слагаш нещо,по-добре да е климатик.Ще ти е по-лесно и ще го намериш по-лесно.
:beer

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Чет 27 яну 2011 10:41

Здравей колега !
Моето мнение по въпроса за екстрите е следното : Аз карах до скоро Б3 1.8 моно АБС мотор.
Колата стана на доста киллометри и трябваше да и правя доста ремонти:
1.Съединител - както пише по книгите !
2.Протече гарнитурата - слава богу навън - 1л. антифриз за 1 седмица изтичаше.Трябваше шлайф , гарнитура и тнт.
Общо взето нещата отиваха на 1000 кинта.Прецених , че няма смисил да се наливат пари по тази кола.
Продадох я точно за 1500 лева.Надих още толкова и още малко(сума,която си нагласил за екстри)и си взех
Пасат 1.9 ТДИ 1Z мотор от Швейцария със следните заводски изгъзици : Ел стъкла и шибедах , климатроник,ел огледала с подгряване.Колата е 1996 август по VIN и няма нищо , ама нищо общо с предишната.
Продавай я смело и търси Б4-ка 1.9TDI от последните за 3000/3500 кинта ще си вземеш прилична.
Не си струва да харчиш сума и пари и да си караш същата колица.Търси с климатроник.
А ако си фен на бензинариите , има много натоваренеи с екстри Б4-ки , само че масово са 1.6/100 коня.
Те са по НЕ сполучливи от 1.8 АБС.
Това е от мен !
Като имаш заделен лев - скачай на по-нова каляска!
Успех!!!

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 27 яну 2011 10:52

zfa159 написа:Термотроника за какво ти е? По-добре да е климатроник,като искаш да е троник,поне да може и да ти охлажда през лятото. :beer

а какво ще кажеш за комбинация от двете- климатик и термотроник :)

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 27 яну 2011 10:56

Колега, може ли да снимаш и покажеш ABT маската?

Потребителски аватар
Mapoka
Автомобил: 1992 VW Vento
Двигател: 1.8 ABS

Мнениеот Mapoka » Чет 27 яну 2011 15:13

pe6kata написа:
zfa159 написа:Термотроника за какво ти е? По-добре да е климатроник,като искаш да е троник,поне да може и да ти охлажда през лятото. :beer

а какво ще кажеш за комбинация от двете- климатик и термотроник :)

Я раздуйте на тая тема, на теория уж трябва да работи, но на практика?

Иначе за екстрите, защо трябва да са всякакви възможни, лично за мен е по важно какво на човек му харесва, такива екстри да сложи. Според мен е леко безсмислено "хидравличното окачване" или автоматичната кутия, знам че може и да ме нахраните :Mr Green Fun ама толкова безсмислено ми се вижда и "дупката в тавана".

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 27 яну 2011 17:46

мисълта че ги имаш те
топли mhihi
Освен това колото по-стара си става колата толкова по-лесно можеш да се сдобиеш с екстрите стрували като хиляди в началото а сега на доста поносима цена.
Все повече се престрашавам да си ги монтирам сам и удоволствието е несравнимо-техническа ми е душичката,наречи го хоби,гъзария,мазохизъм и тн,но да ровичкам и създавам ме кара да се чуствам щастлив.
ПП това беше просто една гледна точка :banana

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Чет 27 яну 2011 18:13

drago_tr написа:ТЕГЛИЧ mhihi

Вика му се Пернишки парктроник. :mrgreen: И за да не съм офф никъде не видях някой от колегите да е споменал като екстра подгряване на седалките.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 27 яну 2011 18:56

Mapoka написа:
pe6kata написа:а какво ще кажеш за комбинация от двете- климатик и термотроник :)

Я раздуйте на тая тема, на теория уж трябва да работи, но на практика?

и на практика работи, климатик от Б3 и термотроник от Б4. Само съм изместил датчика на външната Т в частта след радиатора на климатика и преди клапата за топъл/студен въздух. Задаваш една Т и ти я поддържа както климатроника, даже се ползва същия датчик за измерване на Т в купето. Климатроник не съм сложил умишлено.

За екстирте- в частта ел. стъкла, огледала.... няма проблем пълно е. Обаче ако тръгнеш към по-специални екстри става вече трудно. Да намериш кожено рекаро е трудно, при това да не е скъсано на обичайните места става много трудно. Така например съм виждал в ибей, как за черно рекаро с подгрев се наддава яко. Без кори само седалки, но като нови. цената подминаваше 600евро, а имаше доста време. Така и не видях как завърши.
Отделно че от рекаро до рекаро има много разлика. Аз лично извадих късмет и се сдобих с много запазено рекаро, оригинално с подлакътник, цял комплект, салоно имаше някакво име... ама а де. Даже и дръжките на вратите са тапицирано в кожа и са с двоен шев... Трябваше да скопя още два салона,докато стане с ел управление и подгрев...
Ами един темпомат за бензинова кола...

За фарове пък да не говорим... Единствено може да дебнеш за човек дето не е наясно какво продава и колко може да му вземе. Точно щото колата е стара вече, по специални части все по-трудно се намират и цената им постоянно расте!
Това са само примери като дойдадт проблемни части...

Спокойно мога да ти кажа да си направиш сметката от време. Ако ще го правиш в този обем, който си писал(или в който аз си мисля) по-евтино ще ти дойде да си вземеш един Б5 хайлайн и да си бръмчиш...

ivo_asenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_asenov » Чет 27 яну 2011 22:02

nokiangage написа:Колега, може ли да снимаш и покажеш ABT маската?

Ето колега :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пет 28 яну 2011 0:39

stoyan0264 написа:Продадох я точно за 1500 лева.Надих още толкова и още малко(сума,която си нагласил за екстри)и си взех.
Пасат 1.9 ТДИ 1Z мотор от Швейцария със следните заводски изгъзици : Ел стъкла и шибедах , климатроник,ел огледала с подгряване.Колата е 1996 август по VIN и няма нищо , ама нищо общо с предишната.
Продавай я смело и търси Б4-ка 1.9TDI от последните за 3000/3500 кинта ще си вземеш прилична.
Не си струва да харчиш сума и пари и да си караш същата колица.Търси с климатроник.
Успех!!!

Това 2 или 4 ел стъкла? Щото ако са само 2 може, ама с 4 са голяма рядкост и не се барат.
Търся си дизелче и доста съм ровил в мобилето. Има няколко хубави такива автомобила с клтр и 4 ел стъкла, ама като им видя цените и започвам да се замислям струва ли си толкова пари за автомобил на тези години. Май за това предпочитам следващия модел.

Не че моето няма екстри, но съм се ориентирал и аз към друго гориво.

Потребителски аватар
stoyan0264
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0264 » Пет 28 яну 2011 11:02

Само предните са ел.Аз лично не съм виждал такава с 4 ел.
Но когато купувах моята в мобилето излезе много добър пасат и за 1 ден го лапнаха.
Беше до колкото си спомням със слдните глезотии:
- от Германия 1.9 TDI/110-ka zelena комби
- лети джанти 15-ки с по 5 болта
- климатроник
- пълен ЕЛ пакет
- кожен салон в перфектно състояние
- темпомат
- борд комп.
- подгрев на седалките
- и забележете ТРАКШЪН К-Л.
Цената му беше 4500 лева ,сервизна история и тнт.
Колко е вярно това , можеше да се види на място.
Цитирам ви обявата!
Купиха го веднага.

Върни се в “Passat”