ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46) - Б5.5 ABS не работи
- kirhadj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ABS Wheel Speed Sensor; Rear Left (G46) - Б5.5 ABS не работи
Доколкото съм запознат ABS-а и ESP-то се обслужват от блока, който си ремонтирал, демек и двете системи са в един блок, така, че проблема най-вероятно е пак там.
- vlladii
- Автомобил:
- Двигател:
Колега трябва да се адаптира ABS-са.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ic_Setting
Колега погледни тук и виж как става имаше във форума и тема за обучението на ABS модула и изгасването на ESP-то.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ic_Setting
Колега погледни тук и виж как става имаше във форума и тема за обучението на ABS модула и изгасването на ESP-то.
- _Technics
- Автомобил: VW Passat 2002
- Двигател: AKN V6 350HP
- Контакти:
За мен значи по-подходящо ще е това (аз непроверих дали имат разлика де!!!) но съм с BOSCH 5.7: http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Passat_(3B)_Brake_Electronics_(Bosch_5.7)
Проблема при мен е, че системите работят и нищо не свети, а немога да ИЗКЛЮЧА ESP системата посредством бутона!
С тази процедура дали ще помогна за проблема ? и защо има нужда от прекалибриране на този датчик ? Аз връщам същия блок! При загуба на връзка помежду им има проблем ли ? аз бях активирал някакъв тест при който светнаха ESP & ABS и след теста си огаснаха..... опитвам се да помогна с информация.... за да насоча по-правилно колегите, които разбират
п.п.: Нямам табелка при резервната гума със споменатите в сайта кодове на двигател и скоростна кутия ? как мога да ги разбера примерно по рама или нямам шансове ????
Проблема при мен е, че системите работят и нищо не свети, а немога да ИЗКЛЮЧА ESP системата посредством бутона!
С тази процедура дали ще помогна за проблема ? и защо има нужда от прекалибриране на този датчик ? Аз връщам същия блок! При загуба на връзка помежду им има проблем ли ? аз бях активирал някакъв тест при който светнаха ESP & ABS и след теста си огаснаха..... опитвам се да помогна с информация.... за да насоча по-правилно колегите, които разбират

п.п.: Нямам табелка при резервната гума със споменатите в сайта кодове на двигател и скоростна кутия ? как мога да ги разбера примерно по рама или нямам шансове ????
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Звъниш в представителството и учтиво ги молиш да ти дадат по рамата пълна информация за автомобила. В тази информация има код на кутията, двигателя, боята, всички кодове на оборудването, че и продажния код. Друг варянт е добър дистрибутор на оригинални авточасти, защото и те могат да ти дадат такава информация. Трети варянт е даваш ми на мене рамата, аз що попитам в магазина, откъдето пазарувам да ми изкарат тази информация и ще ти я дам.
- _Technics
- Контакти:
Благодаря колега! Ще отида на място да ги помоля за тази хватка - ако не ще опра до твоите услуги 
Някой знае ли какво е адаптация за ABS и за какво се прави ???

Някой знае ли какво е адаптация за ABS и за какво се прави ???
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Предполагам да си разпознае датчиците като измери съпротивлението по веригата, но по-компетентните да кажат със сигурност.
- _Technics
- Контакти:
Значи проблема е решен !!! Първо бях занесал модула за ремонт да ми възстановят прекъснатата връзка (осъществена с алуминиеви мостчета между платката и клемите), но за да бъдат презапоени се наложи махане на едно ЖЕЛЕ с което е залята платката. При премахването на това желе съм засегнал минaващите в близост златни нишки (т.е. само една, но точно за ESP [27-ми пин]) !!! Та нея си е възстанових сам, т.к. контактите са позлатени и се запоява супер лесно, ест. под голяма лупа и супер тънка човка на поялника!
надявам се проблемите ми с ABS & ESP да приключат
надявам се проблемите ми с ABS & ESP да приключат

- simo7
- Автомобил: Джета
- Двигател: 2012г
Светват ми от време на време АВС и ЕСП-то .Закачихме го на ВАГ-ком изписа стоп машинка и срив във захранването.Сложих нова стоп машинка ,а проблеми с палененето не съм имал.И пак продължават да светват тези лампи.Някой да се сблъсквал с този проблем.Или да даде съвет от какво може да е.Колата е В5.5-2002г.-1.9TDI-74kw.Забравих да кажа ,че и чистих датцитите отпред и пак същото.2-3 пъти съм я закачал на ваг-ком всеки път едно и също.Замерихме и стоп машинката и др.машинка на съединителя .И двете си показват ,че работят добре.Може ли от акумулатора да е да не стига достатъчно ток като натисна спирачката и да светват тези лампи.Иначе си паля нормално не се тормози при палене колата.Замерихме и акумулатора и динамото всичко си показва ,че е добре.Някой даде някакъв съвет от какво може да е това.Какво още за замерим.На ваг-кома всичко показва ,че е добре.Само изписва едно и също стоп машинка и загуба на напрежение .Стоп машинката е нова.
- simo7
Хайде някой да каже дали се сблъсквал с такъв проблем.Или някакви насоки за откриване на проблема.
а стоп светлините работят ли? при опел е така ! при неработеща една от лампите светва АБС и изписва стоп машинка!
- simo7
Всичко работи.И акумулатор смених и замерихме динамото,не е от захранването.Други предложения.