тампон макферсон- добра новина за Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
RS6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот RS6 » Вто 24 юли 2007 9:41

Снощи правих тази процедура, но смених и амортесьорите и тампоните- отне ми около 4 часа, но го правих мераклийската. Иначе става и по-бързо. Скоби си трябват задължително(около 30лв. за тези които обичат да си вършат работата сами). Трябва и специално ключе за гайката на тампона, защото с подръчни средства просто рискуваш да я прецакаш или да прецакаш цялата работа. ( в ЮНИТО тази гайка е около 23 лв. по спомени). Трябва ти ключ 18 и гедоре 19 за болтовете на шенкела. Проходен ключ 21 (около 5-6 лв.) за гайката на капачката на ботуша и шестограм 6 или 7 - зависи от амортесьора за контра на гайката. И много мерак. Гайката на тампона не се затяга зверски, само се притяга на ръка но до долу. За тази цел трябва да си свил пружините достатъчно за да няма напрежение когато слагаш новите тампони. Това е. А и реглаж задължително след това. :wink:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 24 юли 2007 9:50

Да, много ви благодаря :wink:

WasteLand_TD
Автомобил: E60_LCI_M57TU2_235+Golf4_ASV
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WasteLand_TD » Сря 25 юли 2007 11:15

вечни са тия тампони на 32 Май :))
И двата ми бяха смачкани и лопаха - 1.9ТДИ
При по-лекия 1.8 може повечко да държат ама при мен бяха зле.
Смених ги преди 3 месеца в Д&Н с Лемфьордер уж.
Гаранция ала-бала дадоха.Предницата заспа, утихна.
Оня ден сменям задни амортисьори и тампони на задния мост в Хеед.
Викам на майстора да погледне предницата как е, добре ли е.
Предно ляво имаше вече луфт, другото беше добре. :)
А аз си се чудя откъде ли потропва нещо, та нали смених тампоните на макферсона!!
Само да спомена, че колата се кара супер леко, дупки се избягват на макс и съм минал 2000км само оттогава.
Брат ми ги смени и той на неговия стария Б3 там и също са се разлопали за има няма 10000км.

Извода е:
1.Тези тампони не са вечни, поне не при мен и на един приятел пак с Б4 - ТДИ.
2Д&Н са супер шибани мошеници и лайнари , дано пукнат(умрат) :twisted: :evil: и фалират.Там не ходете!
Излъгаха ме, че накладките ми стрували 90лв и ми ги набутаха.ИЗРОДИ мръсни факани :twisted:

Потребителски аватар
blagoykata
Автомобил: Пасат
Двигател: АФТ 1996

Мнениеот blagoykata » Сря 25 юли 2007 11:48

По-леко с нервите, колега :wink:

За тампоните - не знам защо, ама и моите не бяха от "вечните"! След като ги смених предницата утихна! Сега наред е задницата ...

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 25 юли 2007 14:29

WasteLand_TD написа:вечни са тия тампони на 32 Май :))
:twisted:

Вечни, е образно казано и не се отнася за коли, които не си знаят километрите:wink:
Пък и всяко правило си има изключения.Щерката си купи от Германия телевизор Филипс който и се развали веднъж в гаранцията и 10дни след като изтече гаранцията :twisted:А моят турски Беко 2,5 години работи нон-стоп!.....

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Сря 25 юли 2007 19:50

Аз съм си сложил турски още като купих колата В3 през 2002г. оттогава съм минал около 70000км и още нямам проблем.Купих тогава турски щото нямах пари а и не мислех че ще имам проблем а се оказа че са супер.

Върни се в “Passat”