Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Техническа и сервизна информация за Passat
Snooper
Автомобил:
Двигател:

Re: Колебание за покупка на Passat 5.5 1.9TDI

Мнениеот Snooper » Пет 01 апр 2011 16:25

Ping23, тази я гледах, ако беше седан я взимах на момента! Само че са ми много противни комбитата :(
Иначе за километрите си ги проверявам в Сакар, само рамата ми трябва. Просто ме е страх на тази, дето съм я харесал, че пише 160к км, да не излезе, че е влизала в сервиз в Италия преди година-две на 460к км :)
Както и да е, продължавам с търсенето, просто споделям впечатления тук :), отнови ви благодаря за мненията, съгласен съм с почти всичко.

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 01 апр 2011 16:26

stefan4o написа:......
п.п. разбирам, че влизат в критериите за пари и състояние сякаш, но, колега, гледай поне плюш да има. Много постно седи салонът с този плат, лично виждане :beer
п.п. 2: при първа възможност ще покажа как изглежда салонът на Б5.5 2002 модел на около 300-350к км...

Това си е личен вкус. Моята е с плюш, пък аз предпочитах да е с плат :) Такава ми попадна просто. Километрите са ясни, не ги гледай, само ще се ядосваш. Ако колата е в добро състояние километрите не са от най-голямо значение (освен това няма такъв автомобил на 100к километра :) )

god666
Автомобил: PASSAT B5.5 1.8T CRAFTER 2.5
Двигател: AWT-2001 BJK-2007

Мнениеот god666 » Пет 01 апр 2011 17:20

Snooper написа:Ping23, тази я гледах, ако беше седан я взимах на момента! Само че са ми много противни комбитата :(
Иначе за километрите си ги проверявам в Сакар, само рамата ми трябва. Просто ме е страх на тази, дето съм я харесал, че пише 160к км, да не излезе, че е влизала в сервиз в Италия преди година-две на 460к км :)
Както и да е, продължавам с търсенето, просто споделям впечатления тук :), отнови ви благодаря за мненията, съгласен съм с почти всичко.

Аз ти предлагам да гледаш повече частните обяви а не тези от автокъщите. Така вероятността да бъдеш преметнат е по малка/не че е изключено/. Все пак по автокъщите това им е работата - колата е лъсната от всякъде и всички нейни недостатъци са добре скрити. Гледай детайлите. Например - гумите. Ако собственика дава пари за скъпи гуми, се предполага че и за останалата поддръжка на колата се дават пари. Този пример ти го давам, защото няма как да провериш с какво масло се кара, докато за гумите не ти трябват кой знае какви познания...

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ping23 » Пет 01 апр 2011 17:44

Какво е това сакар?

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 01 апр 2011 18:35

Snooper написа:Какви са основните разлики между А4 и Пасат 5.5, при положение, че са горе-долу една година 2001-2003 и с един и същ мотор, а и ПАсата не е много по-голям от А4 - с 10-11 см???

отвътре пасата е много по-голям, особено задната седалка... багажника също... имам приятел с А4 и сме пътували из Европа с пасата ми, та той направо беше възхитен колко по-просторен е...

Snooper написа:Ще си намеря ли читав Пасат за около 10 000 лева?
напоследък доста им паднаха цените, но много от екземплярите са на астрономически пробег... подръжката (ремъци, носачи и т.н) са еднакви...

Snooper написа:Автоматика добра идея ли е или да си търся с ръчни скорости?

за градско е супер, но трябва да се погледне от специалист, защото ремонта е доста скъп...

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Пет 01 апр 2011 18:45

dlug написа:няма такъв автомобил на 100к километра :) )

има, но едва ли за най-ниската цена на пазара...
мойта като я взех беше на 61000км преди 4 години (от първи собственик в Мюнхен, дългогодишен колега на брат ми...) навъртях й вече 80 000км, ако тръгна да я продавам, никой няма да ми повярва, че е на 141000... Затова ще я тараляскам поне до 195000...

Потребителски аватар
dlug
Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
Двигател: AVB

Мнениеот dlug » Пет 01 апр 2011 21:33

ping23 написа:Какво е това сакар?

Сакар ауто предполагам има предвид, сервизът на VW в овча купел

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Съб 02 апр 2011 23:39

шшшш зимай пасата аз карам същия и му се кефа яко
мани ги тия аудита то е същото самоче дет подръжката му е по скъпа.кола купуваш караш троши се и я правиш мен лично а4-та ми е супер грозна ако търсиш кола в периода 2000-2004 година зимай пасата :wink:

banov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот banov » Съб 02 апр 2011 23:44

аз моя пасат си го докарах от англия 180 хиляди мили обаче няма да тропне няма да хлопне като нов е и го купих с докарването ми стъпи на 3200 3300 паунда

al_lukanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот al_lukanov » Нед 03 апр 2011 20:51

dlug написа:
stefan4o написа:......
п.п. разбирам, че влизат в критериите за пари и състояние сякаш, но, колега, гледай поне плюш да има. Много постно седи салонът с този плат, лично виждане :beer
п.п. 2: при първа възможност ще покажа как изглежда салонът на Б5.5 2002 модел на около 300-350к км...

Това си е личен вкус. Моята е с плюш, пък аз предпочитах да е с плат :) Такава ми попадна просто. Километрите са ясни, не ги гледай, само ще се ядосваш. Ако колата е в добро състояние километрите не са от най-голямо значение (освен това няма такъв автомобил на 100к километра :) )

Има и под 100к км :) аз моята я купих на 73к км, купувана от Мото Пфое, Форд Мондео е :)Нямам забележки!

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 03 апр 2011 21:13

Истината,която няма да чуеш тук е,че Ауди е по-качествено изпълнение и за това цената е друга дори от завода.Всеки ще каже "да бе да" понеже е факт,че двигателя е същия.Аз понеже работата ми е такава,че се завирам и под таблата на колите и по подовете и т.н.,мога да заявя и съм готов да споря със всеки,че няма нищо общо конструкцията и закрепването на таблото на А4 и Пасат В5.5,което си гледал,корите по земята (шуко и топло изолация) на Ауди-то са точно 2 пъти и малко повече по-дебели от тези на Пасат В5 и В5.5 и разни други такива дребни подробности в изпълнението и сглобката на двете коли.Като ходова част,двигател,трансмисия и т.н. мисля,че нямат разлики в качеството и материалите.
Лично аз,като човек,който се е сблъсквал с не една и 2 такива коли,никога не бих ти препоръчал да си купиш нито А4,нито В5 или В5.5 .Запазвам си причините за себе си,защото всички собственици на В5 и В5.5 ще ревнат срещу мен и нямам намерение да превръщаме темата ти в спор за и против В5 и В5.5 като кола,която да си купиш.
:beer

Потребителски аватар
smash22
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот smash22 » Пон 04 апр 2011 8:23

Да ви кажа честно като отидеш при някоя независимо дали А4 или Б5 и седнеш в нея ще си усетиш че това точно е твойта кола ,просто сърцето ти го казва отвътре ,с мен се случи точно така ,подкарах много пасати аудита ,но когато седнах в моя пасат си усетих как си е мой и как съм си го паркирал в моя гараж и го взех ,без да му правя диагностики глупости само го огледах ,кола и жена са на късмет ,няма как да знаеш всичко за колата ,дори и да вземеш най-изправната кола в България ако ти е писано ще се строши ,гаранция няма, та която и да вземеш няма да сгрешиш ,вземай и карай. И някъде прочетох нещо което малко или много е вярно - Кеф цена няма !

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 04 апр 2011 9:24

Напълно подкрепям колегата...съвсем прав е! :да:
:beer

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 04 апр 2011 18:03

До автора на темата: вервай ми бях в абсолютно същата дилема като теб. Дали А4 или Пасат. Като настоявах Пасата да е седан.

В течение на времето А4 отпадна като вариант, логично заради по-голямата му цена. Е, имаше и на цената на Пасатите, но някакси не ми се рискуваше.

След още известно време започнах да заглеждам и комбитата. В началото не ги харесвах и твърдо държах на седан. Но като предложения са по-малко на пазара и трудно се намират читави, а и цената им е по-висока от комбитата. Набелязах няколко бройки и все ги изпусках в последния момент.

Един ден загледах едно комби, хареса ми доста и след известно време го бях взел от частно лице със сервизна история във VW. Преглътнах, че не е седан и в началото ми беше трудно докато свикна с габаритите, наистина е голяма кола. Но след последното ми пътуване из Европа тотално се вклюбих изобщо в комбитата. Толкова неща побра тази кола, че и приятели не можаха да повярват.

Ще ти дам съвет: вземи си автоматик. Това ми беше грешката, че не заложих на автомата, щото харчел повече. Ако пък ти изпадне и 4x4 ще е супер, но там вероятно и цената ще е по-висока.

Успех с търсенето и бъди търпелив. Моята я търсих половин година ;)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 04 апр 2011 19:41

Ха, и аз имах подобна дилема... Б5.5 отпадна от класацията рано, аудито и то mhihi ако ще давам една торба пари по добре да избирам между авенсис д4д и c класа :)
Това бих ти препоръчал и на теб... C класа :)
Не бих ти препоръчал да слушаш сърцето си обаче при покупката на автомобил за 10000лв :)

Върни се в “Passat”