Б3 диагностика?

Техническа и сервизна информация за Passat
metalqgata
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Б3 диагностика?

Мнениеот metalqgata » Съб 30 апр 2011 15:56

К.Одаджийски написа:Това дето мирише на бензин, може да е от спукана генерация някъде отгоре към купето, огледай я хубаво. Друго което ми се случи на мен онзи ден, Регулатора на налягането на бензина, му е пробила мембраната и минава бензин по вакумните маркучи, зад дросела и към въздушния филтър. От тука и ебава работата на целия двигател. Ако неможе да поддържа точното налягане от 3 атм мисля беше, помпата прави 3,5 и по този начин набива много гориво. Затова и пуши черно. Не знам колко време е карало така при мен, но онзи ден вече беше разяло вакумното маркуче и от там разля бензин по рейката и колекторите. Добре че е жената да го усети вътре в колата, че аз съм инвалид в това отношение. Става въпрос за това отбелязано със стрелката
Изображение
Намира се закачено на горивната рейка с дюзите дето е. Маркуча който идва от резервоара влиза в него.

Виждал съм го :) Ще го проверя :) Много благодаря за инфото :) А за тия показания на буксите.. нещо не разбирам на включена букса ли трябва да са, щото няма как да работи колата и да меря на изключена букса, а ако не работи няма как да следя промяната на температурата... абе май е малко сложно :)

А ако е спукано нещо по генерацията, така или иначе това означава, че лее бензин и не го изгаря :) че направо го плюе през изхода :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 30 апр 2011 19:21

Отдолу под таблицата е обяснено за дебитомера
1 Да се изключи контакта
2 Да се разкачи куплунга
3 Да се измери температурата на околния въздух
4 Измерване на съпротивлението
Ето я снимката
https://lh3.googleusercontent.com/_9K5p ... Nczw/s800/дебитомер.png

Потребителски аватар
VWzaxariGo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWzaxariGo » Съб 30 апр 2011 23:10

извинявам се на колегата но да питам тук да не пускам другта тема ,имма кабел пасата ми е б3 1,8и 112к.с имам буксите но нещо немога да се закача ,та въпроса ми е ПБ 112к.с може ли да се прави диагностика с ваг-ком ?

Потребителски аватар
volodya iliev
Автомобил: Passat B5
Двигател: APT 2000 4MOTION

Мнениеот volodya iliev » Нед 01 май 2011 9:18

Здравей колега аз съм със същият двигател,като твоя РВ при мен букси няма за съжаление и диагностиката се извършва,както при двигател PF,както съм описал по горе в самата тема на колегата.Инсталацията на повечето коли си е стандартна и предполагам при теб са ги пуснали заводско тези кабели както и да е проблема е единствено,че чрез тези кабели може да направиш само диагностика на abs сисгемата на спирачките ако колата ти има abs и нищо повече.Хубавото е че електроният блок на нашите двигатели не помни грешки след изключване на запалването всичко се е изтрило дори и някъде да е запаметил някаква грешка.

Потребителски аватар
VWzaxariGo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWzaxariGo » Нед 01 май 2011 10:12

volodya iliev написа:Здравей колега аз съм със същият двигател,като твоя РВ при мен букси няма за съжаление и диагностиката се извършва,както при двигател PF,както съм описал по горе в самата тема на колегата.Инсталацията на повечето коли си е стандартна и предполагам при теб са ги пуснали заводско тези кабели както и да е проблема е единствено,че чрез тези кабели може да направиш само диагностика на abs сисгемата на спирачките ако колата ти има abs и нищо повече.Хубавото е че електроният блок на нашите двигатели не помни грешки след изключване на запалването всичко се е изтрило дори и някъде да е запаметил някаква грешка.

мерси колега значи аз не баркам защото както казваш само абс ми отквира ваг-ком :)

Върни се в “Passat”