Предпазен щит нямам. Проблема го хващам само при подаване на газ и затова си мисля, че проблема със спирачните апарати отпада.
Предполагам вътрешно каре. Вчера въртяхме гумите(при волана изправен) и предна дясна гума се въртеше по трудно на едно място(не се чуваше шум от задиране, но имаше по-голямо усилие в един момент. Идеи дали да сменям карето, защото с това тракане макар и рядко не ми се кара ама хич, но и не искам здрава част да сменям.
Пасат б5, след смяна на носачи се появи тракане?
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б5, след смяна на носачи се появи тракане?
потропването го търси в амортисъор или рейка-като по вероятното е че не е рейка
п.п най вероятно на някакво положение стержена има луфт и притраква

п.п най вероятно на някакво положение стержена има луфт и притраква
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ти ме изненада с това, за такова вообще не е имало за сега като вариант. Ако е това какво е общото с подаването на газ, защото наистина спира тракането със отпускането на газта. Аз продължавам с тестовете и дано го конкретизирам още повече проблема.
Ще съм ти благодарен ако обесниш по-подробно, защото имам респект към твоите мнения във форума!
Ще съм ти благодарен ако обесниш по-подробно, защото имам респект към твоите мнения във форума!
- Sergio
- Автомобил:
- Двигател:
Провери кормилната рейка. Ако имаш леко тресена и на волана при покой , значи може би имаш луфт.
Вътрешно каре също е вариант.
Вътрешно каре също е вариант.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Колега, като видях, че си от Карлово,има един сервиз в Пловдив - ОМНИКАР, които се намира в самото начало на влизане от карловско шосе.Аз лично си обслужвам колата В5 99г.АФН при тях и съм много доволен, особено когато имам проблеми с предното окачване и кормилното у-во.Просто си направи една диагностика при тях да открият проблема, пък ремонта и ти си го направи след това ако искаш.Това е да не се чудиш и маеш какво става. Та ако решиш, първия светофар вдясно, веднага след това ляво ( преди прелеза) и на 200м си при тях.
Те маи са официален сервиз на Рено, Дачия и Нисан ама това е без значение.Добри са - гаранция.
Преди 40 х км сменях носачи при тях и никакви дертове до сега.
Те маи са официален сервиз на Рено, Дачия и Нисан ама това е без значение.Добри са - гаранция.
Преди 40 х км сменях носачи при тях и никакви дертове до сега.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
кормилната реика наи лесно се хваща с бавно каране по калдъръм или павета
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах я по павета доста време и не успях да чуя тракането(и какъвто и да било странен звук). Искам да попитам ако някой знае дали вътрешното каре е отделно, зашото го дават отделно, ама навсякъде по магазините го нямат. Не успях да намеря тема във форума за вътрешното каре. Ако някой сподели и марки ще съм му много благодарен!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой ако знае да каже някакви по-специални(сигурни) начини да се тества и да се диагностицира дали е ляво, дясно вътрешно или външно, защото цените на вътрешните са доста и не ми се сменя здраво нещо! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Понеже получих питания за резултата(хубаво е да го има за архива) - в крайна сметка се оказаха двете външни карета. Хвана ги майстора на 2-ра като завиваше на ляво и след това на дясно (при свалени прозорци) и натискаше спирачката леко(каза, че така се натоварват още повече и се чуват по-лесно).