Налягане на гуми Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: Налягане на гуми Пасат Б5

Мнениеот gancho » Съб 14 май 2011 10:22

feikot написа:Преди си ги помпих по капачката,ама едната предна дясна се изяде почти до нула.Сега предните на 2.3 до 2.5 задните на 2.8 и спи града.50/50 съм сам и хора с багаж,почти никога не съм аз и някой друг без багаж.Или пълен или празен.

Как се е изяла гумата?
по средата-от завишено налягане
по краищата-от понижено налягане
само от едната страна на протектора-от нарегулирано окачване
на петна-от лош амортесьор
И най важното-откри ли (отстрани ли)проблема?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Съб 14 май 2011 12:54

Реших го с 4 нови :Mr Green Fun Ходих на стенд като сложих 4те чисто нови зимни,защото пак по същия начин започна да си хапва тази гума."Майстора" ми каза,че от другата страна накрайника на рейката малко е охлабил,а там всичко си е наред.И ги зае@ах.Ще видя дали ще ме хване мерака сега да сменя шарнирите и пак на стенд.

Иначе се изяде,дясната предна гума,външния край около 10 см едно петно,никъде другаде.

vo4nin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vo4nin » Съб 14 май 2011 13:31

dancing_niki написа:Производителя е написал най-точно какво трябва да е налягането на гумите. Съмнявам се някой от нас да е по-начетен от него. Стойностите дадени по-горе се отнасят както следва: по-ниската за по-малко натоварен автомобил, по-високата - за по-натоварен. Разликата също може да идва от това, че 1.9 е по-лек от 2.5, 2.6, 4.0 литровите мотори. 4motion-а също малко или много увеличава теглото на задния мост. Относно компромисен варянт комфорт, сигурност достатъчно налягане... предните гуми и на 2.9 да ги направя пак не са на 100% изпънати. Понякога и джантата може да промени формата на гумата. Аз лично съм със 17х7". Зависимостта предни задни абсолютно си я уцелил, но аз повече говоря за разлика м/у отделните двигатели, а не предни-задни.

Производителя е отбелязал препоръчителното налягане на гумите за всеки един модел,но за тяхните пътища където няма дупки.Препоръчвам на по невнимателните водачи поне с 2 десети повече от отбелязано на дадения автомобил.

Върни се в “Passat”