Ел стъкла на Пасат Б4? От ГОЛФ 3?

Техническа и сервизна информация за Passat
Bork0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Ел стъкла на Пасат Б4? От ГОЛФ 3?

Мнениеот Bork0 » Пон 30 май 2011 20:19

znainainai написа:Moжеш да сложиш и механизми от В3 1 към 1 със тези на Б4 са само дето нямат комфорт модули. Правиш си къстъм инсталация със 5 релета и си цар. 2 релета на стъкло ти трябват за да вътриш + и -. А 5-тото реле е да управлява 4-те идеята е освен на контакт да работят и на отворена врата без контакт. А като е затворена вратата и не е на контакт да не бачкат.
Ако все пак държиш да е оригинално ти трябва цялото окабеляване на вратите + оригинални стъклоподемници със вграден комфорт във всеки и кабелажа във купето.За целта си трябва кола донор от която да свалиш всичко.

Колега, аз гледах има тема във форума как да се сложат ел стъкла на Б3 и там момчето, което обясняваше е дало снимки всичко и там мисля, че си имаше няква инсталация (модул), към който връзваше всичко и така. Пишеше, че когато номера на модула завършва на "А" значи е за 2 ел стъкла иначе е за 4. Аз лично искам да направя само предните 2 прозореца ел, но не ми е мн ясно как може да стане това, а и ми трябва кората и копчетата, за да ги сложа на оригиналното им място, но вероятно няма да намеря моя цвят.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 30 май 2011 20:32

и аз имам същия проблем колега,само че на мен са го отворили и са запоили някакви жици директно вътре :screwy . колкото да работи стъкалцето :Mr Green Fun[/quote]

Е същата работа,вързали са + и - директно на моторчето,за да е по-грозна работата,са добавили,по едно допълнително копче отдолу,под дръжките на вратите.Та затова ми е интересна схемата-да пробвам,да го вържа през оргиналните копчета,да мога от шофьорската врата,да командвам и десния прозорец (моя е само с две ел.стъкла.)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 30 май 2011 21:29

Bork0 написа:Колега, аз гледах има тема във форума как да се сложат ел стъкла на Б3 и там момчето, което обясняваше е дало снимки всичко и там мисля, че си имаше няква инсталация (модул), към който връзваше всичко и така. Пишеше, че когато номера на модула завършва на "А" значи е за 2 ел стъкла иначе е за 4. Аз лично искам да направя само предните 2 прозореца ел, но не ми е мн ясно как може да стане това, а и ми трябва кората и копчетата, за да ги сложа на оригиналното им място, но вероятно няма да намеря моя цвят.

Ето я темата на Малин viewtopic.php?t=91738 Комфорт модула дето е за два джама вече е в моята кола, да си управлявам предните стъкълца. Както вече писах управлявам ги от централната конзола с копче за задните стъкла. Тук е момента отново да БЛАГОДАРЯ на Малин, освен че ми донесе комфорт модула и копчето беше ми направил простакоустойчива схема кое как и къде да завържа :bowdown

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 31 май 2011 6:02

Ето я темата на Малин viewtopic.php?t=91738 Комфорт модула дето е за два джама вече е в моята кола, да си управлявам предните стъкълца. Както вече писах управлявам ги от централната конзола с копче за задните стъкла. Тук е момента отново да БЛАГОДАРЯ на Малин, освен че ми донесе комфорт модула и копчето беше ми направил простакоустойчива схема кое как и къде да завържа :bowdown[/quote]

При мойта каручка,на самите моторчета е имало някаква електроника,ма са и изкормили.Предполагам,че тя е вършила работото на въпросния модул...

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 31 май 2011 7:02

znainainai ,видя ли че има модул за 2джама ,а спореше в подфорума за Голф!там е бил сложен от някой любител (което ме съмнява)!
има и по лесен начин за управление на стъклата по оригиналната ел.схема (без допълнително окабеляване) с 2 релета които се монтират във вратата .същите управляват директно електродвигателя!ееееееее, лишавате се от някои екстри на модула ,но това е най евтиния вариант!ако има интерес мога да пусна схемата.

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Вто 31 май 2011 7:15

rudoni написа:znainainai ,видя ли че има модул за 2джама ,а спореше в подфорума за Голф!там е бил сложен от някой любител (което ме съмнява)!
има и по лесен начин за управление на стъклата по оригиналната ел.схема (без допълнително окабеляване) с 2 релета които се монтират във вратата .същите управляват директно електродвигателя!ееееееее, лишавате се от някои екстри на модула ,но това е най евтиния вариант!ако има интерес мога да пусна схемата.

Пускай,всякаква информация по въпроса е добре дошла :) .

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 31 май 2011 7:39

има и по лесен начин за управление на стъклата по оригиналната ел.схема (без допълнително окабеляване

Колко е лесно,ако се ползват оригиналните кабели и бутони?Сложи схемата да я видим.
Моята я купих с липсващ модул и 11бр. релета под седалката с ,които са "подкарани" само предните прозорци.Някои от кабелите на бутоните са прекъснати(могат да се вържат),но ме
е страх да се захвана (повече от година новия модул отлежава в багажника).

Bork0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bork0 » Вто 31 май 2011 8:21

Значи, за преминаването от механични към ел стъкла на Пасат Б4 (също и на Б3) ни трябват машинките, които са с гребен, а не с жила, и също така съответния комфорт модул, в зависимост от това за колко ел стъкла се прави, съответния модул. Важно уточнение е, че машинките и системата при Б4 е абсолютно същата както и при Б3. Това ли е в крайна сметка? Моля някой, който има схемата да я пусне, за да могат вече всички желаещи да извършат съответната трансплантация, да имат всичко налично, за да могат да се справят. Благодаря ви, колеги.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 31 май 2011 10:45

rudoni написа:znainainai ,видя ли че има модул за 2джама....

Ти не лай месечината без да я виждаш :beat_butt2 Тук говорим за VW Passat В3 който няма ама нищо общо със Golf III освен кръглата емблема на капака и багажника.
Там ставаше въпрос за отделни модули със общо управление а тук говорим за друго.
п.п.Още чакам да ми покажеш на схемите къде е модула дето управлява комфортите.

ПО ТЕМАТА
Единственното ДО някъде еднакво при В3 и В4 са предните механизми. Приликата им е чисто механична и толкова. На В3 моторчето е със 2 кабела докато на В4 е със 20. Лично аз съм слагал ел.съкла на В4 от В3 на колегата 1z на колата. Моторчета със по 2 кабела управление със 5 релета и копче от задни ел.стъкла за В4 на таблото. Нямат авто надолу и не се вдигат като заключи понеже е тунинг обаче работят във пъти по-бързо от талянски стъкла. И за разлика от талянските работят и на контакт и на отворена врата без контакт. Садил съм комфорти за 2 и комфорти за 4 ел.стъкла (ОРИГИНАЛНИ) на пасати В3 на колеги от форума и тунинг на талянски стъкла и монтаж на оригинални ел.стъкла на МК3 съм слагал на кола дето няма.
Та за да стане на В4 има 2 варианта
Вариант 1
тунинг инсталация със 5 релета прави се по 1 дупка 6мм и през нея се трасират кабелите във вратата а управлението се слага със оригинално задно копче със лека вътрешна преработка което се слага на централната конзола.
Варинат 2
Кола донор от нея се взема всичко стъклоподемници,дръжки на вратите,инсталация в купето вътрешно окабеляване на вратите ВСИЧКО. Подменя се цялото окабеляване на вратите със все буксата,трасира се вътрешната инсталация по местата закачат се кабелите по местата.

Няма шанс да се подкарат на В4 механизми и инсталация със комфорт от В3 заради буксите на вратите. Понеже на В3 маншона е КУХ а на В4 е със голяма БУКСА и тя е проблема понеже са твърде много кабелите и няма как да се прекарат през буксата.

За В3 са 3 варианта
Вариант 1
Оригинални стъклоподемници със тунинг инсталация + оригинално копче за задни стъкла (преработено леко)
Вариант 2
Оригинални стъклоподемници + оригинална инсталация и комфорт модул + оригинални копчета
Вариант 3
Италянски стъклоподемници + оригинална инсталация и комфорт модул + оригинални копчета

Мога да избороя никове на колеги от форума на които съм правил нещо по ел.стъклата на пасатите.

В комфорта на В3 има 7 релета които работят във някъв мноого извратен синхрон за да вдигат и свалят стъклата. Единия от силовите кабели кафяв със червена лента е ОБЩ за всички стъкла и по него върви или + или маса зависи каква е желаната посока. Винаги при вдигане или сваляне има включени поне 2 даже 3 релета от 7-те. Управлението е по един кабел за В3 като се пуска + или - от копчето към комфорта за да се заяви желаната посока. Докато при голф 3 и пасат В4 пак е по един кабел НО със маса директно (твърда верига) и маса през някакво съпротивление за другата посока.

Затова на В3 може да се оперира само със по едно стъкло понеже е със извратено но пък надеждно управление на стъклата а не със 2 или 4 на веднъж както е при голф3 и пасат В4.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Вто 31 май 2011 21:46

znainainai,ти не видя ли модула от поста на Малин?той как е можал да го вмъкне , а други не? аз ти обясних ,че такова нещо измъкнах от Голф!как да го обясня по добре?ама вие от влашко май сте най - добрите?айде и другите да поразбирват малко ! :)

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Сря 01 юни 2011 11:21

Човек ходи на преглед на главата сериозно. Месиш колите все едно слагаш сметана в кафе. Какво общо има пасат със голф? Във оная тема ми пишеше че имало модул който управлявал другите :screwy Къде са другите на пасат В3 че ми стана интересно?
То има външни модули които да вдигат стъклата ама определено не пише ауди фолксваген на тях. Такива модули се слагат на ДОПЪЛНИТЕЛНО монтитани стъкла. А тоя модул дет си се хванал в него като удавник в сламка от темата на Малин е ФАБРИЧЕН и се монтира само и единственно на VW Passat В3 със 2 ел.стъкла и е със каталожен номер 357 959 875 А . Ако няма буква А е за 4 ел.стъкла какъвто е и на мойта кола.
Тук говорим за оригинални модули или къстъм инсталация без никаква електроника,а не за модули като тия във сайта на БСМ.
А това дето Малин го е "вмъкнал" е фАБРИЧНО МОНТИРАНО на кола като неговата или иначе казано Пасат В3 просто е монтитал ОРИГИНАЛНА ИНСТАЛАЦИЯ и ОРИГИНАЛЕН модул в комбинация със ОРИГИНАЛНИ стъклоподемници и ОРИГИНАЛНИ копчета.
Все едно в завода е слаган комфорта със разликата че си го е монтирал сам. Не можеш да сравняваш заводско със афтърмаркет.
Пънеш се като магаре на мост а ако те питам как работи на В3 модула и защо какво ще ми отговориш без да ми четеш предното мнение? Айде без лоши чувства и поназнайвай повече. Аз имам още мноооого да уча докато те стигна.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 01 юни 2011 12:18

Какво общо има пасат със голф?

Навремето,като търсих за Сеата се оказа ,че е монтиран на 4,5 модела.
Вкл. и Голф(по спомени кабрио)

Потребителски аватар
znainainai

Мнениеот znainainai » Сря 01 юни 2011 12:47

Има го на пасат В3,толедо МК1, Голф кабрио МК1 (последните) след 89г. и толко. Конкретно колегата Рудони ми се пъне че имало такъв във голф 3 който модул управлявал другите модули във вратите :shock

Bork0
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Bork0 » Сря 01 юни 2011 19:33

Ама тука стана някакво объркване. В форума има тема пусната за това как се слагат ел стъкла на пасат Б3. Ясно и подробно написана със снимки. Аз исках да се направи нещо подобно и с тази тема но пасат Б4, а вие започнахте да се карате и да говорите работи различни от това, които се отнасят до пасат Б3 или нещо друго. Моля нека да се напише един качествен пост ясно и подробно и да се приключи темата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 02 юни 2011 20:42

Ами те хората казаха. Целия механизъм с моторчето и комфорта или релета вместо него от пасат Б3 се монтира на пасат Б4. Разликата е в това, че на Б3 комфорта е отделен, а на Б4 комфорта е в платка на моторчето и затова не са взаимозаменяеми. Това за предните. Задните са различни.

Върни се в “Passat”