rudoni написа:znainainai ,видя ли че има модул за 2джама....
Ти не лай месечината без да я виждаш

Тук говорим за VW
Passat В3 който няма ама нищо общо със Golf III освен кръглата емблема на капака и багажника.
Там ставаше въпрос за отделни модули със общо управление а тук говорим за друго.
п.п.Още чакам да ми покажеш на схемите къде е модула дето управлява комфортите.
ПО ТЕМАТА
Единственното ДО някъде еднакво при В3 и В4 са предните механизми. Приликата им е чисто механична и толкова. На В3 моторчето е със 2 кабела докато на В4 е със 20. Лично аз съм слагал ел.съкла на В4 от В3 на колегата
1z на колата. Моторчета със по 2 кабела управление със 5 релета и копче от задни ел.стъкла за В4 на таблото. Нямат авто надолу и не се вдигат като заключи понеже е тунинг обаче работят във пъти по-бързо от талянски стъкла. И за разлика от талянските работят и на контакт и на отворена врата без контакт. Садил съм комфорти за 2 и комфорти за 4 ел.стъкла (ОРИГИНАЛНИ) на пасати В3 на колеги от форума и тунинг на талянски стъкла и монтаж на оригинални ел.стъкла на МК3 съм слагал на кола дето няма.
Та за да стане на В4 има 2 варианта
Вариант 1
тунинг инсталация със 5 релета прави се по 1 дупка 6мм и през нея се трасират кабелите във вратата а управлението се слага със оригинално задно копче със лека вътрешна преработка което се слага на централната конзола.
Варинат 2
Кола донор от нея се взема всичко стъклоподемници,дръжки на вратите,инсталация в купето вътрешно окабеляване на вратите ВСИЧКО. Подменя се цялото окабеляване на вратите със все буксата,трасира се вътрешната инсталация по местата закачат се кабелите по местата.
Няма шанс да се подкарат на В4 механизми и инсталация със комфорт от В3 заради буксите на вратите. Понеже на В3 маншона е КУХ а на В4 е със голяма БУКСА и тя е проблема понеже са твърде много кабелите и няма как да се прекарат през буксата.
За В3 са 3 варианта
Вариант 1
Оригинални стъклоподемници със тунинг инсталация + оригинално копче за задни стъкла (преработено леко)
Вариант 2
Оригинални стъклоподемници + оригинална инсталация и комфорт модул + оригинални копчета
Вариант 3
Италянски стъклоподемници + оригинална инсталация и комфорт модул + оригинални копчета
Мога да избороя никове на колеги от форума на които съм правил нещо по ел.стъклата на пасатите.
В комфорта на В3 има 7 релета които работят във някъв мноого извратен синхрон за да вдигат и свалят стъклата. Единия от силовите кабели кафяв със червена лента е ОБЩ за всички стъкла и по него върви или + или маса зависи каква е желаната посока. Винаги при вдигане или сваляне има включени поне 2 даже 3 релета от 7-те. Управлението е по един кабел за В3 като се пуска + или - от копчето към комфорта за да се заяви желаната посока. Докато при голф 3 и пасат В4 пак е по един кабел НО със маса директно (твърда верига) и маса през някакво съпротивление за другата посока.
Затова на В3 може да се оперира само със по едно стъкло понеже е със извратено но пък надеждно управление на стъклата а не със 2 или 4 на веднъж както е при голф3 и пасат В4.