изработване на бензинов резервоар?
Re: изработване на бензинов резервоар?
Radotom за резервоар от Траби не се бях сетил, благодаря за идеята, а за това че забравяме за плюсовете на комбито с тази "модификация" си е ясно
Като си помисли човек в какво приключение се вкарва само заради някакви дребни душици.

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма ли да е по-лесно,да си турнеш една газова
,бутилка на мястото на резервната гума и една "патериза" за резервна...
Хем няма да има к`во толкова да ти източат,хем се возиш по-евтинко(след като се приспаднат разходите за АГу-то),хем си имаш нормално комби.

Хем няма да има к`во толкова да ти източат,хем се возиш по-евтинко(след като се приспаднат разходите за АГу-то),хем си имаш нормално комби.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
В кой квартал се случва това ? 

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
dj_tuhla написа:В кой квартал се случва това ?
Айдуци има вече във всички квартали.
Цялата драма се случва в Лозенец.
Що се касае до газовата имах обикновенна ловато, но я свалих защото ми създаваше проблеми. За ГИ не ми се даваха 1600 лв. (преди 6 год.), а вече и не карам толкова. Газовата пак не е решение, защото АЕК мотора посмъртно не пали директно на газ и винаги се налага да имам бензин, т.е. точеха си келеметата и тогава, както и сега.
Що се касае до газовата имах обикновенна ловато, но я свалих защото ми създаваше проблеми. За ГИ не ми се даваха 1600 лв. (преди 6 год.), а вече и не карам толкова. Газовата пак не е решение, защото АЕК мотора посмъртно не пали директно на газ и винаги се налага да имам бензин, т.е. точеха си келеметата и тогава, както и сега.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
B4/101 написа:Цялата драма се случва в Лозенец.
В същия квартал, миналата седмица и аз бях донор.
Последна промяна от Ljubon на Съб 04 юни 2011 0:20, променено общо 1 път.
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Навремето в Лозенец един го бяха намерили застрелян на сутринта с тубата до него и маркуча стърчащ от резервоара...
В коя част на Лозенец е тва ?
В коя част на Лозенец е тва ?
- Yu
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
B4/101 написа:По-добре се замисли за нова по-добра капачка, или монтаж на аларма, отколкото да си правиш "доработки" на резервоара.
минах през нова, по-добра капачка, след 2 набега я разбиха по най-брутален начин. що се касае до аларма на резервоара точно тук във форума беше обсъждана тази идея и заключението беше, че е доста опасно да слагаш микроключе или друг прекъсвач на капачката, който малко или много ще искри и то в близост до бензинови пари.ами мрежата я направи на топка и я мушни ,набий вътре в тръбата! тя е мрежа и пропуска бензина ! не се страхувай ,не цедиш меласа!
тази идея и други ми я даваха, но не се сещам как точно да я набия за да не изпадне в резервоара. Тръбата се разширява към резервоара и ми се струва, че няма да е трудно за крадците да я натикат навътре в резервоара. все пак ще помисля върху тази идея.Колега, и мен ме източваха наскоро, та вече не пълня до горе, а зареждам по-често по малко.
пълнене до горе - това не го помня кога за последно се е случвалосега карам постоянно на последна резерва, т.е. с 3-4 литра и зареждам през ден, което си е супер неудобно. да не говорим, че веднъж до там бяха изсмукали бензина, че не можах да запаля. т.е. колата палеше, мотора се тресе и работи на 2-3 цилиндъра и гасне. ей, тия са факири да знаете
за сега все още идея за втори резервоар ми се струва най-добра, но с изпълнението се затруднявам.
сложи датчик с рид контакт такива има за монтаж на врати с магнит няма да има искри със сигурност
-
- Автомобил:
- Двигател:
B4/101 написа: що се касае до аларма на резервоара точно тук във форума беше обсъждана тази идея и заключението беше, че е доста опасно да слагаш микроключе или друг прекъсвач на капачката, който малко или много ще искри и то в близост до бензинови пари.
За дачик използвай рид-ампула и магнитче и няма да има никакъв проблем с искрите. Контактът ще се осъществява в рид-ампулата, която е херметизирана.