СТРАННО!! Изпотяват ми се СТЪКЛАТА

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Сря 20 сеп 2006 18:22

MobilLife написа:Не се ядосвай - всички комбита са така!При мен също.Не вярвам да е от филтъра - той е за пречистване на въздуха които влиза в купето ако например караш зад някои дизел да не мерише на нафта! :lol:

Филтрира въздуха не го пречиства,ако си купи филтър с активен въглен ще го пречиства.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Сря 20 сеп 2006 22:49

Stivi написа:Не съм много съгласен че филтъра няма връзка с изпотяването на прозорците понеже моя го смених именно като забелязах че се появи изпотяване което не е присъщо на този автомобил! Отткакто съм с новия няма такова нещо така че определено си има връзка :!:
и на моя пасат след смяната на филтъра из4езна изпотяването

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 21 сеп 2006 11:00

zdravko_1 написа:САМОЧЕ ПРИ МЕН КАТО ПУСНА КЛИМАТИКА ГИ ЧИСТИ АКО Е НАТИСНАТ БУТОНА КОЙТО ВЪРТИ ВЪЗДУХА САМО В КУПЕТО ИНАЧЕ ДУХА СЛАБО И НЕ ГИ ЧИСТИ yoda

Значи проблема ти е в климатроника, по точно в позиционните моторчета които задвижват клапите.Иначе виждеш че при всички Пасати с климатроник трябва да се пусне топъл въздух да се изсуши стъклото, понеже когато е изключен, централната клапа преди вентилатора е напълно затворена!

Последна промяна от K22 на Пон 02 окт 2006 14:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Чет 21 сеп 2006 21:51

kaloyan22 написа:
zdravko_1 написа:САМОЧЕ ПРИ МЕН КАТО ПУСНА КЛИМАТИКА ГИ ЧИСТИ АКО Е НАТИСНАТ БУТОНА КОЙТО ВЪРТИ ВЪЗДУХА САМО В КУПЕТО ИНАЧЕ ДУХА СЛАБО И НЕ ГИ ЧИСТИ yoda

Значи проблема ти е в климатроника, по точно в позиционните моторчета които задвижват клапите.Иначе виждеш че при всички Пасати с климатроник трябва да се пусне топъл въздух да се изсуши стъклото, понеже когато е изключен всички въздуховоди са напълно затворени!
ами на моя не е така като не работи клма тия клапи които са били отворени ми пускат по малко струя въздух и колкото по бързо карам струята свеж въздух се увели4ава но в сравнение с кола без клим има голяма разлика

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Съб 23 сеп 2006 16:08

Филтъра вероятно ти е за смяна. Аз моят го смених и след 3-4 месеца новия се размириса на крака :? . Отворих и той изглеждаше все едно е на 10 години и 150 000 км минимум. Взех нов :( , вонята не се търпеше. Преди да го монтирам обаче, изчистих всичко около него - листа, клонки, пръст, чакъл, косми, нокти, оси, пчели, мухи и всякъква друга мизерия :D. Даже свалих корпуса, запуших дупката с широка лепенка и старателно гланцирах :lol: всичко. Имаше и доста вода останала от дъждовете и всичкото това беше втасало. От тази вода със сигурност се изпотяват джамове. Като монтирах обратно джаджите, пуснах на максимум вентилатора и установих, че силата, с която дърпа е впечатляваща, обира всичко около себе си, затова явно старият/нов се беше запушил пак. Та всичко това го пиша, за да ти кажа - само със смяна на филтъра ефекта е повече от краткотраен, НЕПРЕМЕННО изчисти мизериите, колкото и отдалечени да ти изглеждат.

Потребителски аватар
zdravko_1
предупреждение за БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_1 » Нед 24 сеп 2006 21:50

:welcome_to_group пътувах тия дни но преди това махнах филтара който беше много мръсен и нямах никакъв проблем.МЕРСИ МНОГО за съдействието и помоща която ми оказахте.по принцип съм с климатик не климатроник :yeaha: :patriot

Потребителски аватар
K22

не възможно

Мнениеот K22 » Пон 25 сеп 2006 10:49

[quote="niks76![/quote]ами на моя не е така като не работи клма тия клапи които са били отворени ми пускат по малко струя въздух и колкото по бързо карам струята свеж въздух се увели4ава но в сравнение с кола без клим има голяма разлика[/quote]

Току що си смених филтъра на купето.При изключен климатик клапата след него е абсолютно затворена (не се вижда вентилатора)!!!От друго място не може да проникне въздух в купето. Твоята в какво положение е ?

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Re: не възможно

Мнениеот passat 1.8 adz » Пон 25 сеп 2006 11:29

kaloyan22 написа:Току що си смених филтъра на купето.При изключен климатик клапата след него е абсолютно затворена (не се вижда вентилатора)!!!От друго място не може да проникне въздух в купето. Твоята в какво положение е ?

Моята клапа е съвсем отворена, виждам вентилатора. Като се замисля, това не е съвсем нормално. :?: . Между другото, как си спирате притока на въздух отвън БЕЗ да е пуснат климатика. При мен това просто не с е случва - ако пусна по надолнище, например, и искам да спра въздуха, нямам как - духа си. Ако обаче пусна климатика и натисна копчето до него, започва да върти вътре въздуха (тъпо). При вас така ли е?

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Вто 26 сеп 2006 9:39

не знам кой е по лошия вариант. :roll: При мен, при махнат филтър и запалена кола гледам: Пускаш климатроника- виждаш как се върти вентилатора и на топло и на студено. Спираш климата- клапата на купето се затваря и не виждаш вентилатора.
Ако има някой по-учен да каже, мога ли да направя тази клапа да си я отварям ръчно при спрян климатик-дразни ме че искам ли въздух винаги трябва да върти вентилатора :twisted:

Потребителски аватар
passat 1.8 adz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat 1.8 adz » Съб 30 сеп 2006 11:39

Днес погледнах какво става при пуснат/спрян климатик. Това, което установих е, че независимо какви копчета или врътки манипулирам вътре, отвън ВИНАГИ се вижда перката, т.е. никога не се затваря клапата за притока на въздух отвън. На дъното на въздуховода се вижда пластмаса, облечена с дунапрен, която вероятно е клапата, но тя не се помръдва с копчета. Пробвах да я побутна с ръка, но запецва и не иска да се затвори (ако въобще това е идеята :) ). Вижда ми се очевидно, че нещо е прецакано, не може да не се спира притока отвън по никакъв начин, но не знам какво да погледна. ПОМАГАЙТЕ :oops: :?: :!:

Потребителски аватар
K22

Мнениеот K22 » Пон 02 окт 2006 14:34

Не пипай нищо!!! Щото ако блокира постоянно затворена, няма да имаш външен въздух , ще можеш само да си въртиш въздуха в купето:maaad: Достъпа до всички клапи само при сваляне на таблото!

Потребителски аватар
swissmad
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот swissmad » Чет 09 ное 2006 0:48

Притока на въздух в купето би трябвало да се спира с бутона който е до бутона за климатика(за автомобили с климатик,не с климатроник!) тоест с бутона който е със завъртяна стрелка.Поне при мен е така.При движение на автомобила с над 50-60 км/ч се усеща как влиза въздух в купето без да е пуснат вентилатора.Като се натисне бутона със стрелката въздуха спира .

veskovesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот veskovesko » Чет 09 ное 2006 11:07

добре де при мен пасат 91 с климатик при пуснат или спрян климатик
при пуснат или спрян вентилатор клапата в/у перката изобщо не
помръдва според мен стои постоянно затворена кой отваря и затваря
тази клапа или как мога да я раздвижа .по принцип нямам филтър за въздуха а в/у тази клапа има пластмасова решетка която няма сваляне
:screwy

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Чет 09 ное 2006 12:01

ето снимки,дано ти сваршат работа.Пасат B4 комби.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
специално ходих до паркинга за да го снимам.Успех :D

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 09 ное 2006 12:22

veskovesko написа:добре де при мен пасат 91 с климатик при пуснат или спрян климатик
при пуснат или спрян вентилатор клапата в/у перката изобщо не
помръдва според мен стои постоянно затворена кой отваря и затваря
тази клапа или как мога да я раздвижа .по принцип нямам филтър за въздуха а в/у тази клапа има пластмасова решетка която няма сваляне
:screwy

има едно жило което отваря клапата до първата степен,като завъртиш обратно на часовниковата стрелка от 1 до 0 се затваря.ако е разкачено жилото ,ядец

Върни се в “Passat”