въпрос за пасат б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: въпрос за пасат б3

Мнениеот brad4edat » Чет 16 юни 2011 1:36

Сарказъм или не, все тая:))
Но е факт че каруцата е на 300 000км пробег и извънградско при скорост до 90-95км/h, колата гори 5,5л. та дори ако си с 80-90км/h слиза на около 5.0л.
Веднъж дори имах случай при който пътувах от София за Бургас, по магистралата. В участъка между Ихтиман и Пловдив съм твърдо убеден че колата слезна под 5.0л. И аз останах като гръмнат тогава :shock Но явно понеже там се получава един вид спускане в тази посока, и независимо че съм на магистрала, никога не надкачвам 90км/h, max 95км/h. се получи и този разход. Това ми се е случвало само тогава, за всичките тези 6 години откакто я имам колата.
Тя ако ми гори извънградско 7-8л, отдавна да съм я разкарал, такава ламя :Mr Green Fun
Ми то москвича (12-так) дето още е в движение, ми гори 8-9 извънградско, дано пасатора ми гори 7-8 :Mr Green Fun
Карам я само с бензин от Petrol и понякога OMV, всичко друго е боза, поне за мен.

Потребителски аватар
sensho1980
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sensho1980 » Чет 16 юни 2011 16:59

много ми е чудно ако го караш със 70 дали щте ти падне на 4 да речем колега според мен няма как от толкова VW в бг само твоя да гори толко малко с 1.8 рп съм падал на 7 при 100 110 ама чак 5 еи не вярвам

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 16 юни 2011 17:33

brad4edat написа:и независимо че съм на магистрала, никога не надкачвам 90км/h, max 95км/h.

Брачед, за такова каране би трябвало да глобяват и арестуват, или поне бият. scare

No_More
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот No_More » Чет 16 юни 2011 17:56

Кой ще го арестува и кой ще го бие-ти ли ХАХАХА. Ако не знаеш минималната скорост на магистрала е 50 км/ч.И аз по магистрала Тракия към Пловдив (баси магистралата) карам с 85-90 макс,дясната лента е леш,няма да си рискувам здравето си в 15 годишния ми пасат,ама в форума е лесно да си отворен...

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Чет 16 юни 2011 18:41

No_More написа:по магистрала Тракия към Пловдив (баси магистралата) карам с 85-90 макс,дясната лента е леш,няма да си рискувам здравето си в 15 годишния ми пасат

Естествено че няма да рискуваш, ако асвалта е "леш", но има колеги, които просто така си карат и по най-добрите части на магистралите и стават причина за дъъъъълги колони и непредвидими ситуации. В САЩ, скоро приятел ми каза, глобяват за бавно, предизвикващо натоварване на движението, каране. И аз съм напълно съгласен с това. Ако не можеш да караш, или искаш да "пестиш" гориво, или ти е повредена колата, накъде си тръгнал. Автомобил, движеш се с 90 км/час, е като скала на пътя за тези, които се движат със 130. А ти ми говориш за 50. Това, че ЗДП е неадекватен, е въпрос на друго обсъждане.
Макар и 15-20 годишни, Пасатите не са ЗАЗки, и поне 110-120 км/час могат да поддържат по добра настилка на магистрала.
Но и ти си доста "отворен".
Моля за извинение колегата simson_maniq123 за спама, но все пак нервите ми не са "биволски" и не се въздържах,
А модераторите, ако искат, да трият.

Потребителски аватар
brad4edat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот brad4edat » Чет 16 юни 2011 19:16

Оспамихме на човека темата!!! :evil:
Драги колеги, това че 50км.h е максимално допустимо да се кара градско, съвсем на означава че е разумно да се кара с толкова!
Това че на магистралата е 130km/h максимално допустимата скорост в България, съвсем не означава че е разумно да се кара с толкова, независимо от състоянието на пътя!!!!

Това че хора като вас карат на скоростомер, а не на оборотомер, говори и какви водачи на МПС-та сте!!! Една кола се кара на ОБОРОТИ, не на скорост, колеги;) Никой не кара за икономия на бензин!!!
На магистралата в България е забранено да се кара с скорост под 70км/h. Така гласеше правилника преди 10 години, сега как е незнам! Пък и не съм забелязал да направям задръствания по магистралата, или пък да ме изпреварват често, напротив, изпреварвам и ме изпреварват :Mr Green Fun

Варианта на моя Пасат с неговия двигател, се усеща че НОРМАЛНАТА му работна точка на двигателя, на 5-та скорост е около 90-95км/h. Всяка скорост над тази стойност е вече над спокойното и нормално работно състояние на двигателя. Така че аз си карам колата на усет, не на скоростомер.

Ако Пасата ми гоеше 7 или недай си Боже 8 на 100 извънградско, одавна да съм го пръждосал :lol:

1.8 рп съм падал на 7 при 100 110

Аз говоря за скорости до 95!!!!! Опитайте и вие, може да останете изненадани, ако колата ви е центрована добре и карате с хубав бензин :lol:
Макар че ако карам с постоянна скорост от 110 съм сигурен че ще качи на 8, но това си е чисто самоубийство да се кара с такава скорост кола.

Казах каквото имам да казвам, оспамихме темата на човека :beat_butt2

No_More
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот No_More » Чет 16 юни 2011 19:57

Ми Русев внимавай тогава да не се натресеш в някоя "скала",защото рейсовете и тировете по твоята логика са скали,затова като видиш такава "скала",бегай у лево :idea: :arrow: mhihi ,никой не те кара да стойш зад тях в колоната.

Потребителски аватар
ValBo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ValBo » Чет 16 юни 2011 20:57

А защо след като магистралта е ужасно бърза за вас, не карате по стария път
хем няма трафик, хем ще е безопасно за вас
Оставете ни там да се трепем помежду си
Така хем вълка сит, хем агнето цяло, хем разхода малък..

А сега за разхода - според създатели от Фолсваген, двигател ABS качен на комби, при нормално каране, гори 7 на сто.
на седан 6.4
Това е.
Ако смятате, че сте по добри инженери от тях, както вече казах, обадете им се, ще ви изкупят патента със сигурност.
А ако им разкриете как сте се преборили с износванията по двигател, трансмисия и ходова част, които превръщат част от конете под капака в топлина, ще намерят и директорско място свободно.
Но много ви моля - спрете с лакърдиите.
Толкова с офтопика.

Относно колегата с големият разход
Най-добре е да отидеш на диагностика, но при хора които разбират.
Но 12 на 100 си е малко над нормалния разход
около 10 на 100 (плюс/минус 1 л) е ABS

Потребителски аватар
fbi_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fbi_83 » Пет 17 юни 2011 7:36

А бе колеги тук има хора които писшат уж че питат ,гледат да се изфукат какъв разход им дава колата или подобни неща. Абсурдно е вече

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Пет 17 юни 2011 22:01

Градското може да стигне и 20, зависи от много фактори. Затова е разумно да се мери извънградско, по възможност в двете посоки на един и същи път в един ден(заради вятъра, който може да се промени за деня де) и с гуми каквито трябва да са. Всяко друго измерване си е субективно и далеч от истината.
Пък бързаците нека си бързат. Засега повечето произшествия за заради висока скорост. Когато статистиката покаже обратното може да се претендира към каращите с 90 да побързат...

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Пон 20 юни 2011 9:49

tihony_audio написа:Разход по каталог за Variant 1.8 90hp

Градски 11.3 (11.8 ) л/100км
Извънградски 6.4 (7.1) л/100км
Смесен 8.3 (9) л/100км

Ако колата е в добро техническо състояние спокойно може да се доверите на писаното по горе от колегата tihony
По принцип обема на резервоара се изчислява на горивото което е поел до изключване на пистолета!
Ето пример с моя-зареден до прекъсвач(70л.)
София-Бургас(2дни)-София=835км.
Изображение
Така че разхода от 6,4/100 ми се връзва точно......
А за градско(софийско) си влизам в "големия кеш" :)

Върни се в “Passat”