Оспамихме на човека темата!!!
Драги колеги, това че 50км.h е максимално допустимо да се кара градско, съвсем на означава че е разумно да се кара с толкова!
Това че на магистралата е 130km/h максимално допустимата скорост в България, съвсем не означава че е разумно да се кара с толкова, независимо от състоянието на пътя!!!!
Това че хора като вас карат на скоростомер, а не на оборотомер, говори и какви водачи на МПС-та сте!!! Една кола се кара на ОБОРОТИ, не на скорост, колеги;) Никой не кара за икономия на бензин!!!
На магистралата в България е забранено да се кара с скорост под 70км/h. Така гласеше правилника преди 10 години, сега как е незнам! Пък и не съм забелязал да направям задръствания по магистралата, или пък да ме изпреварват често, напротив, изпреварвам и ме изпреварват
Варианта на моя Пасат с неговия двигател, се усеща че НОРМАЛНАТА му работна точка на двигателя, на 5-та скорост е около 90-95км/h. Всяка скорост над тази стойност е вече над спокойното и нормално работно състояние на двигателя. Така че аз си карам колата на усет, не на скоростомер.
Ако Пасата ми гоеше 7 или недай си Боже 8 на 100 извънградско, одавна да съм го пръждосал
1.8 рп съм падал на 7 при 100 110
Аз говоря за скорости до 95!!!!! Опитайте и вие, може да останете изненадани, ако колата ви е центрована добре и карате с хубав бензин
Макар че ако карам с постоянна скорост от 110 съм сигурен че ще качи на 8, но това си е чисто самоубийство да се кара с такава скорост кола.
Казах каквото имам да казвам, оспамихме темата на човека