Таблото и бензиновата помпа не работят, не мога да запаля?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Таблото и бензиновата помпа не работят, не мога да запаля?

Мнениеот radotom » Сря 22 юни 2011 23:10

doktora написа:Открих къде е проблема - в алармата.
Ето какво е станало:...

Нещо подобно имах предвид, макар, че предположих да е нагоряло самото реле, не клемореда на алармата, ама...
Така нагорелия вече пин, както и перото в куплунга както и да ги мъчиш - шанса да се оправят е минимален :No
Зачиствал съм, стягал съм перото, с контактни спрейчета съм пръскал... веднъж нагряло - отпуснал се е мат'ряла и прави магарии! :(
Единия вариант е смяна на цялата аларма. Но ако не е имала други проблеми- безсмислени набутвации.
Другия вариант е на мястото на нагорялото пинче се запоява проводник (1 или 1.5мм2), реже се кабелчето от куплунга, което влиза в съответното перо и с една малка устер-клема (с пластмасова или бакелитова изолация) се 'прескача' куплунговата връзка.
Подобни глупости няколко пъти съм правил в работата (Успешно!), но нямам снимка,за да онагледя

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Чет 23 юни 2011 9:16

Реално алармата работи. Вчера след като позачистих пинчето и куплунга и колата си палеше без проблем. И според мен проблема е в недобрата връзка между пинчето и куплунга, може би прескача искра между тях и поради това загрява и се получава нагар, който пък от своя страна става изолатор и още повече влошава връзката.
И както предлагаш Радо, ако заобиколя пинчето и куплунга чрез устър клема, най-вероятно всичко ще си дойде на мястото. Само ще трябва да проверя в какво състояние е кабела който идва до куплунга и евентуално да сменя и него, че може от нагряването да му се е изпържила изолацията.
Даже ми минава идея, да проверя в някой магазин за електроматериали дали не продават такова 10 пиново перо заедно с куплунга и да ги сменя.

Потребителски аватар
doktora
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
Контакти:

Мнениеот doktora » Пет 24 юни 2011 18:40

Здравейте Колеги!
Включвам се за да ви изкажа едно голямо БЛАГОДАРЯ :bowdown :bowdown :bowdown за това че се включихте със съвет/предположение към проблема ми!
Вчера след работа направих байпас на изгорелия пин и на куплунга по указания от колегата Радо начин и вече отново паля без проблем, карам и се радвам на автомобила си.
За пореден път получавам адекватна помощ от колегите участващи в този форум.
Благодаря че ви има и :beer :beer :beer

Върни се в “Passat”