Чукане на клапан, докато загрее двигателя!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Espero
Автомобил: Passat B4 1.9TDI
Двигател: 1Z

Re: Чукане на клапан, докато загрее двигателя!

Мнениеот Espero » Пон 18 юли 2011 12:02

ibm написа:Моето масло не знаем кво е ,едни познати ми го дадоха от гараж ,сипват го на тирове, според тях е Валволинско 15 w 40 треа ги питам тия дни. scare Малко е гъстичко това, ама е без пари! Треа да е хубаво щото тировете са чистак нови
Но те си карат леките коли с него и казват,че нямат ядове.
Но колите им са дизели

Маслата за ТИР и за леки коли са съвсееееем различни....ако не искаш да си прецакаш двигателя не сипвай такива ако ще и пари да ти дават за него!
Маслата за камиони и селскостопанска техника са за съвсем различно натоварване,обороти и температура от тези за леки коли.Присадките вътре са различни съответно и 'живота' им е друг.
Аз се занимавам с камиони и там се сменя на 80000км маслото.Пробвай да изкараш толкова с колата и такова масло. :roll: аз никога няма да сложа такова масло в кола.Каквато и да е тя. :beer

Потребителски аватар
ibm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ibm » Пон 18 юли 2011 21:29

Espero написа:
ibm написа:Моето масло не знаем кво е ,едни познати ми го дадоха от гараж ,сипват го на тирове, според тях е Валволинско 15 w 40 треа ги питам тия дни. scare Малко е гъстичко това, ама е без пари! Треа да е хубаво щото тировете са чистак нови
Но те си карат леките коли с него и казват,че нямат ядове.
Но колите им са дизели

Маслата за ТИР и за леки коли са съвсееееем различни....ако не искаш да си прецакаш двигателя не сипвай такива ако ще и пари да ти дават за него!
Маслата за камиони и селскостопанска техника са за съвсем различно натоварване,обороти и температура от тези за леки коли.Присадките вътре са различни съответно и 'живота' им е друг.
Аз се занимавам с камиони и там се сменя на 80000км маслото.Пробвай да изкараш толкова с колата и такова масло. :roll: аз никога няма да сложа такова масло в кола.Каквато и да е тя. :beer
Щом казваш! Ще те послушам!

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Вто 16 авг 2011 22:54

todval написа:Колега, аз 2-ра година сипвам на моя Пасат с ABS двигател масло Fuchs 10W-40 и съм много доволен.Изобщо не се чуват повдигачите , дори и да не съм я карал 3-4 дни.Вземам го от магазин Ауто + и струва 54 лв, 4 л. Преди това с 15w-40 от време на време сутри се чуваха, че и някой път и като я палех и загряла пак причукваха.

Със същото масло съм на мойта абс=ка сутрин се чуват повдигачи за 20-ина секунди.Маслото в момента ми е на 10 000 от смяна и си е със все съшият цвят както съм си го сипал.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 17 авг 2011 16:22

plamen000000 написа:
todval написа:Колега, аз 2-ра година сипвам на моя Пасат с ABS двигател масло Fuchs 10W-40 и съм много доволен.Изобщо не се чуват повдигачите , дори и да не съм я карал 3-4 дни.Вземам го от магазин Ауто + и струва 54 лв, 4 л. Преди това с 15w-40 от време на време сутри се чуваха, че и някой път и като я палех и загряла пак причукваха.

Със същото масло съм на мойта абс=ка сутрин се чуват повдигачи за 20-ина секунди.Маслото в момента ми е на 10 000 от смяна и си е със все съшият цвят както съм си го сипал.

Точно това пък изобщо не е за хвалене! :idea: Маслото освен да смазва ,трябва и да почиства магистралите,да охлажда и т.н!

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Сря 17 авг 2011 16:27

Не се ли замисляте ,че има две причини за това тракане.Едната е кофти масло,която лесно се елиминира.Слагаш друго и ако продължава да трака ,значи не е от маслото(освен ако не сложиш ново ,но същото).Тогава има 2 решения.Отварят се повдигачите,чистят се и се сглобяват,защото нагара вътре пречи на съчмата да пропусне/задържи маслото и се чува това тракане или се закупуват нови около 80лв по спомен за Г2,което ще е подобно на Г3 като гледам.

Потребителски аватар
Yu
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Yu » Чет 18 авг 2011 12:16

Мисля че единствения лек е да се сменят повдигачите.И един съвет не пести от масло и не сипвай от евтиното. :beer

Потребителски аватар
martin_072
Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
Двигател: 1.8 ABS 1.8t
Контакти:

Мнениеот martin_072 » Чет 18 авг 2011 22:45

Тук в един магазин за авто части ми предлагат ИНА повдигачи маи по 12 лв бройката и се чудя дали са хубави някои ако ги е сменял нека каже от къде ги е взел и какви пари са му излязли 8-те повдигача?

Върни се в “Passat”