Мнения за конкретен Пасат
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнения за конкретен Пасат
Колега, защо не се огледаш за 1,9 тди, прекрасен двигател, икономичен и върви много добре.Дори и да дадеш някой лев повече първоначално, после ще ти се избие многократно инвестицията.
-
Bogdan1899
- Автомобил:
- Двигател:
По принцип съм се насочил към бензинка,ама ако се намери запазен дизел ще го взема най-вероятно
-
Volkswangel
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
И още един глас за 1,9 TDI 110кс. AFN Купих го 2007г, имам пробег около 50 000 и съм много доволен.Освен консумативите съм сменил и носачите от дясно.За сега нищо друго.Много икономичен като разход на гориво.
Не, че имам против бензина ама откакто помирисах нафта не ща и да чуя за бензинка.
Не, че имам против бензина ама откакто помирисах нафта не ща и да чуя за бензинка.
stefan4o написа:vladobg78 написа:Да хехе волана е ужас не обърнах внимание...може би 250 000 км![]()
Моя не е така наистина
По-напред в темата споделих нещо. Същият волан на около 300+к км изглежда като нов сравнен с този, сам си направи изводаТо ще излезе че е на половин милион км
Би ли те учудило? Всички знаем какви коли се внасят. Махни 1000 лева надценка, после махни още 700-800 по докарването и какво остава да струва колата?
волана не е гаранция за нищо, и на коли под 300к може да е протрит, а още повече че за 50 кинта може да стане като нов. По интересното е протритата седалка, което в комбинация с другите неща говори, че тази кола е на поне 300к. Това не пречи технически да е ок, но поставя сериозни съмнения за всичко, което ще ти обясни търговец, който вече е пипнал километрите.
Колега, карам Пасат 1.9ТДИ 110к.с.АФН мотор.Купих я на 192К километра ,тогава на 6 години.Моторът има добра динамика с читава турбина и сравнително минимална поддръжка.
1.Воланът ми беше много захабен, но километрите са реални,имам предвид 6 годишна кола-има начин да се проверят!
2.Първоначалната инспекция ми излезе около 1200лв-масло,ремъци, антифриз,филтри,обтегачи,накладки,климатик, но интервалите са на доста километри -за по-скъпите неща около 60 000.
3.Предницата, ако има проблеми е доста скъпа-над 1000лв-задължително я провери,хубавото е,че е здрава!
4.Задължително на компютърен тест!Датчиците се ядват, но "таблото"-не.
5.Задължителна компютърна проверка на турбината!Практическата- трябва да не прекъсва ускоряването при натоварване най- вече по баир!Дадох около 500лв за ремонт!
6.Разход-лято градско-8л,зима-10л, извънградско 5.5-6литра с климатроник около 140км/ч!
7.Провели и годината на производство,както и вида двигател!
Успех!
1.Воланът ми беше много захабен, но километрите са реални,имам предвид 6 годишна кола-има начин да се проверят!
2.Първоначалната инспекция ми излезе около 1200лв-масло,ремъци, антифриз,филтри,обтегачи,накладки,климатик, но интервалите са на доста километри -за по-скъпите неща около 60 000.
3.Предницата, ако има проблеми е доста скъпа-над 1000лв-задължително я провери,хубавото е,че е здрава!
4.Задължително на компютърен тест!Датчиците се ядват, но "таблото"-не.
5.Задължителна компютърна проверка на турбината!Практическата- трябва да не прекъсва ускоряването при натоварване най- вече по баир!Дадох около 500лв за ремонт!
6.Разход-лято градско-8л,зима-10л, извънградско 5.5-6литра с климатроник около 140км/ч!
7.Провели и годината на производство,както и вида двигател!
Успех!
Определено двете коли в Плевен изглеждат по-добре. Относно първите ти предложение - първата е 97 набор, втората не е зле, но лично аз съм предубеден към светлия салон - иска повече подръжка.
И тук в София има доста автокъщи ако решиш, не е само Горубляне.
Но определено Хай-лайна от Плевен не изглежда зле.
Огледай се и за дизелче, но АФН мотор. Успех с търсенето!
И тук в София има доста автокъщи ако решиш, не е само Горубляне.
Но определено Хай-лайна от Плевен не изглежда зле.
Огледай се и за дизелче, но АФН мотор. Успех с търсенето!
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
вземи си една лагуна ,първо ще я вземеш с 1000лв по-евтина и ще е по-запазена и после ще я стегнеш са по-малко пари,а в никакъв случай не е по-малко здрава от пасата. 2.0 8v е чуден двигател
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
agent_kowalski написа:вземи си една лагуна , в никакъв случай не е по-малко здрава от пасата.
Много се съмнявам в това твърдение, а имам наблюдения на Лагуни!
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
първо да уточня че не искам да всявам смут с изказванията си.
второ има пасат и пасат има и лагуна и лагуна.тези към 2000година са доста добри.колегата гледа и такива пасати.за тия пари наистина ще вземе пасат-кочина и ще налее много пари,за по-малко пари дори да вземе лагуна -кочина ,за по-малко пари и ще я оправи.а лагуната си е чук нали изключвам вижданията за интериор и екстериор,но лагуната не гние ,има си возия,удобна е,широка е,дори багажника на око на мен ми изглежда по-голям.особенни слаби места няма.кола като кола върши работа.
на тия пасати на по половин милион какво ще им е по-великото освен по-скъпите ремонти.
човека иска съвет,аз му давам ..вярно малко в страни от това,което пита,но може да му хареса като идея.той си знае.
не трябва да бъдем сектанти....
второ има пасат и пасат има и лагуна и лагуна.тези към 2000година са доста добри.колегата гледа и такива пасати.за тия пари наистина ще вземе пасат-кочина и ще налее много пари,за по-малко пари дори да вземе лагуна -кочина ,за по-малко пари и ще я оправи.а лагуната си е чук нали изключвам вижданията за интериор и екстериор,но лагуната не гние ,има си возия,удобна е,широка е,дори багажника на око на мен ми изглежда по-голям.особенни слаби места няма.кола като кола върши работа.
на тия пасати на по половин милион какво ще им е по-великото освен по-скъпите ремонти.
човека иска съвет,аз му давам ..вярно малко в страни от това,което пита,но може да му хареса като идея.той си знае.
не трябва да бъдем сектанти....
-
mili 75
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="agent_kowalski"]не трябва да бъдем сектанти....
Трябва, трябва - повечето тука сме такива.

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
mili 75 написа:agent_kowalski написа:не трябва да бъдем сектанти....
И отчасти мазохисти - "обичаме" скъпите ремонти.

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
дори бих препоръчал мареа на колегата,ама сигурно ще получа бан...

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Любимото ми точно като моя 1.8Т , тъмно син , бежав салон . Според мен тва е колата . Не си струва да зимаш 1.8 щото после ще съжеляваш че неси взел турбото а и откъм разход не е чак толкова голяма разликата защото турбото доста оптимизира двигателя такаче с 2 ръце за 1.8т
ivchoto написа:Колега според мен и на двата километрите не са реални.Но все пак си ги огледай сам и прочети това:
Колеги, реших да понапиша общо взето всичко, което знам в тази насока.Мисля че такава тема ще е полезна на всеки от нас ,който е решил да купува автомобил.
1. Екстериор...
(Визирал съм главно марката ауди, бензинови, атмосферни двигатели с предно задвижване и на минимум 5 години)
С този пост този текст вече го има на 150 001 места в нета.
Иначе тия автомобили отиват на 13 години - колко да струват още - 6000-7000лв ли.
Явно никой не ги е гледал колега - отиди, огледай, пробвай покарай няколко такива екзепляри за проба да добиеш впечатления и взимай. Аз като взимах моя Б3 навъртях 3 000км в малка България за огледи.
ПС От време на време и аз се чудя кога моето Б3 се обезцени до 3000лв

Bogdan1899 написа: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
ама ми казаха,че в Плевен автоджамбазите били големи шанаджии и се отказах.
Според мен този от всички посочените до тук пасати изглежда най-добре по снимки и най си заслужава.
А относно автоджамбазите в Плевен мога да ти кажа че не са по-различни от всички останали в България, дори по мои лични наблюдения са доста по разбрани от тези в Горубляне и Варна (аз като си търсех моя пасат не можах да се разбера там с джамбазите и накрая го взех от Шумен).