passat b3 89 г. 1.8 mi RP смяна лагери на паразитен вал
- passat_for_life
- Автомобил: Vw Passat B3 GT
- Двигател: 9A 1992
Re: passat b3 89 г. 1.8 mi RP смяна лагери на паразитен вал
Здравей колега,същият проблем имам и аз с износени лагери на паразитния вал,миналата зима си поиграх и смених лагера откъм ангренажа защото беше останала само ламаринената черупка другото се беше износило (падове на налягането нямам на маслото)но за задния лагер без да се свали мотора поне аз не виждам как.Това което съм направил е времянка защото въпреки новия лагер отпред,заради луфтовете в задния лагер и този много скоро ще се предаде.Това е от мен,аз смених лагера като повдигнах колата и развих магарето,трябват към 25-30 сантима да мръдне за да излезе вала,лагера е 10.80лв в "Елиткар" успех. :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
vlad1.8mi написа:Има,има
и при него ли трябва да се сваля мотора за да се сменят лагерите? има ли проблем ако се кара така, без да се сменят лагерите?

Последна промяна от automan на Пет 31 окт 2014 18:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата "passat_for_life". А по самия вал имаше ли някакви поражения, да е надраскан и т.н., че да знам дали да си търся друг преди да съм свалил двигателя. И останалите колеги да кажат, дали има вероятност по вала да има поражения?. Нямам си представа дали се продава нов такъв и къде? някой ако знае, може направо да изпрати линк към сайта или адрес. Приемам всякакви съвети и помощ. Благодаря на всички, които се включват. И пак към същия колега, стържеше ли ти този вал преди смяната и как се чуваше, постоянно ли, при студен двигател чуваше ли се и т.н.
- passat_for_life
Вала беше надран ама така ще кара.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А спомняш ли си дали ти стържеше преди смяната и ако е стържел, би ли описал какво се чуваше. Постоянен шум ли беше или на интервали, как беше на студен двигател и т.н.? Прочети как съм го описал моя шум по-горе. Интересно ми по какъв начин установи, че имаш проблем с този вал?
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
А някой да има на представа колко може да изкара в такова състояние двигатела преди да се предаде, защото аз го карам така от около 20000 километа и се чудя да си играя ли тая зима да го правя. Шума наистина е много дразнещ и до последно си мислех, че е от клапаните но последния път като сменях маслото при друг майстор ми каза този шум не е само от тях а и от тия лгери на вала. Каза, че има и от клапаните , но не само от тях а и от тия лагери.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Към колегата "potrebitel19". Би ли описал доколкото е възможно, какъв е шума от тия лагери. За пореден път питам и никой от тези, които са имали този проблем все още не е описал какво се чува. Постоянен шум ли е, на интервали ли е, като е студена колата чува ли се и въобще за какво става дума? Не ми се сваля току така двигателя и затова се опитвам да събера колкото се може повече информация.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
От този тип лагери не можеш да чуваш шум, освен ако затегнат по някакъв начин (конкретно за тези ми е трудно да си представя какъв ще е начина), но тогава ще ти гасне колата в момента, в който пуснеш газта на празен ход.
Това не е иглен или съчмен лагер, че да ручи!
Резултата от износването на тези лагери ще е същия, както и ако износиш основни лагери на колянов вал - срив в налягането на маслото, пищене на зумер, затягане на мотор и прочие!
Не слушайте всеки гаражен майстор, виждал кола, по-нова от Лада 2105 само в списание 'За рульом'
Намери си читав диагностик, който да мисли!
Това не е иглен или съчмен лагер, че да ручи!
Резултата от износването на тези лагери ще е същия, както и ако износиш основни лагери на колянов вал - срив в налягането на маслото, пищене на зумер, затягане на мотор и прочие!
Не слушайте всеки гаражен майстор, виждал кола, по-нова от Лада 2105 само в списание 'За рульом'

Намери си читав диагностик, който да мисли!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега. Опитвам се да намеря читави майстори, но тук в Южна Румъния /образно казано/ ми е трудно и затова се опитвам да събера информация от всички възможни източници.
- potrebitel19
- Автомобил: VW PASSAT 35I
- Двигател: AAA
При мен се чува нещо като "щракане". Чувам го и при студен и при топъл двигател като при топъл двигател като карам е на цикли през секунда две за около секунда две.(не съм го засичал точно, но долу горе е така при мен)
- passat_for_life
ооооо чува се чува се, :) при мен като дам пълна мощност на колата и започва едно осезаемо чукане,сега по-малко но го има,преди беше и след 3000 оборота мотора работеше доста зловещо,пак казвам спад на налягане на маслото нямах(и под спад разбирам критично ниско ниво на налягане да пищи зумера да свети лампата и така нататък),при все че между вала и лагера имаше един милиметър хлабина (на лагера му беше паднал композита)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега. Моя двигател работи тихо /е, като изключим това пристъргване/, даже на по-високи обороти /над 2000/ това пристъргване вече не го чувам, тъй като шума от работата на двигателя става по-силен. Вчера имах път през гр. Свищов и минах през един майстор, който по принцип се занимава основно с ремонти на двигатели. Човека сподели няколко предположения, едното от които съответно беше лагери на паразитния вал. Като за начало обаче ми препоръча да проверя за някаква ламаринка, която се намирала в близост да зъбчатката на този вал /под капаците на ангренажния ремък/ и имало вероятност да се е разместила и тази зъбчатка да опира в нея. Дали е възможно, не знам. Ще погледна и там през почивните дни. Тъй като не знам все още какъв ремонт ми предстои, но вече започвам да се подготвям за най-тежкия вариант, бих искал да помоля всички, които следят темата да ме насочат откъде мога да си закупя нов паразитен вал /предполагам ако се окаже че е от него ще е надран/, както и лагери. Целта ми е, след като се разглоби колата и ако се установи, че проблема е там, да реагирам възможно най-бързо за закупуването им, а не тепърва да търся къде се продават и т.н., защото колата ми трябва постоянно и трябва да направя този ремонт за възможно най-кратко време.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Дали сумата,с която ще се разделиш няма да прескочи цената на някой Пасат,нов внос?
Не ме разбирай погрешно,но прецени дали си заслужава да похарчиш една не малка сума,времето без кола и похабените нерви със сервиз,майстори и т.н.
Не ме разбирай погрешно,но прецени дали си заслужава да похарчиш една не малка сума,времето без кола и похабените нерви със сервиз,майстори и т.н.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здрасти колега. Едва ли сумата ще се равни на един нов внос автомобил. По мои груби сметки, би трябвало 500 лв. да ми стигнат. Не съм сигурен нов вал колко струва, но ако е прекалено скъп ще си намеря втора ръка. Лагерите са около 15-20 лв. бройката, а за работата ми казаха максимум 150 лв. Така сметнато означава, че ако новия вал е до 250 лв. максимум, сумата от 500 лв. ще е достатъчна. Е, ако е по-малко, добре дошло, ще и купя и нещо друго на колицата. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги нов съм с Пасата,Скоро го взех 1,8МИ, мотора не съм видял какъв е...буквите де.Чувам шум, като че ли от аванс, независимо че съм си на добра предавка.И ми свтна лампата на маслото като я напънах, ако и температурата да беше нормална, и зумера звънна.Смятах да сменя маслото и да видя да не би да е от него,а сега тук попадам на вашата тема и .....малко ме провокира да си търся нов мотор май,Хахахахаха.Ако някой знае от какво е звука като от аванс при карбуратора ....нека метне инфо.Може и да е от този паразитен вал....???