Хидравлично завижван съединител (пасат - 1991 GL, 2Е)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Пет 20 окт 2006 22:34

Притискателния диск определя твърдостта на педала. /освен ако няма някакви други механични проблеми. - крива или износена вилка примерно, износен фланец - този по който се движи лагера/

Потребителски аватар
GERIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GERIO » Сря 25 окт 2006 20:11

Отново да благодаря на всички които взеха отношение по моя проблем. Радвам се, че има такъв клуб. Дано да имам шанс да дойда на някоя сбирка и да ви видя на живо.
И сега по разрешаването на проблема.
Всичко се оказва тъпо и трудоемко. Просто колата не е карана доста време преди да си я купя. След знаете колко сложни операции стигнах до съединителя. И след почистване и смазване на кинематичната верига всичко е ок. :beer :bowdown :headbang

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 25 окт 2006 20:31

Колега моя го смених преди 2 седмици защото като я взех колата при натиск на педала на съединителя се чуваше едно яко скърцане на пружина,допреди 2 седмици когато започн аизведнъж да вкючва скоростите много трудно с хъркане.Да почертая че съединителя си отделяше малко над долната точка и небуксуваше.
Смених съединителя к-т и работата заспа,а педала е супер мек,направо му се кефя,скърцанету изчезна вече го няма.
Така че колег асам си решавай,какво ще правиш.
КОлега и мйта кола не е карана около 2 год.сигурно незнам точно и като раглобих съед.вътре сичко беше в ръжда,лагера така се беше издълбал че направо се учудих,а пружините н апритискателния се бяха вкопали.
Така че ако искаш и имаш възможности сменяй к-т :wink:

Потребителски аватар
GERIO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GERIO » Сря 25 окт 2006 20:46

Аз като писах горе имах предвид че вече всичко е провервно и направено, вече. Домашен майстор. Но имам идея кое как да направя а иначе чета. Иначе всичко си му е наред, разбирай с нов съединител, но докато стигне до България и се намери рибка е стояла доста без да се кара. Хоби ми е сам да си ремонтирам колите и се старая да не греша.

Върни се в “Passat”