Ами не съм мерил,днес го сложих и още не съм палил колата... Иначе имам и втори дигитален термометър и с него ще премеря главата колко е гореща за да сравня двете показания..!
Само незнам дали отпред при датчика (иглата) тази пласмаса няма да се разтопи.Дават го да мери от -50 до + 300градуса,което не е реално .. Но дано до 150градуса да държи ..
Придобивка - добре ли ще измерва ?
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Re: Придобивка - добре ли ще измерва ?
brad4edat написа:И колко градуса ти показва в момента тази сонда колега, след като е поработил двигателя 20-тина минути????
За да изолираш външната температура можеш да обвиеш с малко азбест и станиол там където си прикрепил датчика.
А още по добре е колега да загрееш двигателя хубаво и с един лазерен термометър да сканираш главата и там където си хванал сондата и да си знаеш колко ти е грешката, така ще знаеш винаги колко точно ти е горещ антифриза
Не занимавайте човек с глупости нито ще прави работа нито ще изглежда естетически плюс това азбеста е канцериогенен
този уред който имаш го направи да ти измерва външна температура или нещо от сорта

Сравни показанията на този дигитален термометър ( или другия, ако е по-надежден) с тези на уреда в таблото и ще знаеш колко те лъже последния. И тогава няма да има причина да си постоянно на тръни. Но за целта напъхай сондата на термометъра в някоя дупка на главата на двигателя ( със сигурност ще намериш) и мери след поне 1 минута. Ако направиш това упражнение при различно загрял двигател, ще можеш, макар и мислено, да тарираш уреда на таблото, за да не те плаши.
-
altanivan
- Автомобил:
- Двигател:
Да това за дупката съм го правил на главата и много точно показва.Но това,което направих днес ...беше несполучлив опит..Докато си карам тя температурата падаше по термометъра... :Д Само като съм на место отчита до някъде правилно