Придобивка - добре ли ще измерва ?

Техническа и сервизна информация за Passat
altanivan
Автомобил:
Двигател:

Re: Придобивка - добре ли ще измерва ?

Мнениеот altanivan » Съб 08 окт 2011 15:57

Ами не съм мерил,днес го сложих и още не съм палил колата... Иначе имам и втори дигитален термометър и с него ще премеря главата колко е гореща за да сравня двете показания..!
Само незнам дали отпред при датчика (иглата) тази пласмаса няма да се разтопи.Дават го да мери от -50 до + 300градуса,което не е реално .. Но дано до 150градуса да държи ..

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Съб 08 окт 2011 16:15

brad4edat написа:И колко градуса ти показва в момента тази сонда колега, след като е поработил двигателя 20-тина минути????

За да изолираш външната температура можеш да обвиеш с малко азбест и станиол там където си прикрепил датчика.

А още по добре е колега да загрееш двигателя хубаво и с един лазерен термометър да сканираш главата и там където си хванал сондата и да си знаеш колко ти е грешката, така ще знаеш винаги колко точно ти е горещ антифриза :wink:

Не занимавайте човек с глупости нито ще прави работа нито ще изглежда естетически плюс това азбеста е канцериогенен

този уред който имаш го направи да ти измерва външна температура или нещо от сорта :да:

ARusev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ARusev » Съб 08 окт 2011 22:10

Сравни показанията на този дигитален термометър ( или другия, ако е по-надежден) с тези на уреда в таблото и ще знаеш колко те лъже последния. И тогава няма да има причина да си постоянно на тръни. Но за целта напъхай сондата на термометъра в някоя дупка на главата на двигателя ( със сигурност ще намериш) и мери след поне 1 минута. Ако направиш това упражнение при различно загрял двигател, ще можеш, макар и мислено, да тарираш уреда на таблото, за да не те плаши.

altanivan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот altanivan » Нед 09 окт 2011 0:17

Да това за дупката съм го правил на главата и много точно показва.Но това,което направих днес ...беше несполучлив опит..Докато си карам тя температурата падаше по термометъра... :Д Само като съм на место отчита до някъде правилно :)

Върни се в “Passat”