минах през огромна локва. пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Marto_VN
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасата е кораб :) :) :)

Мнениеот Marto_VN » Пон 17 окт 2011 19:32

plamen000000 написа:Колеги не че критикувам или още по-малко се заяждам ама тази тема май отива към петъчен спам в неправилния раздел, нека автора и преосмисли какво има да пита, защото така структурирана тема със заглавие: пасата е кораб :):):):):). Конкретно не е мястото в тоя раздел, на практика какво им пука на 90 000 потребители, на най-популярния автофорум в момента в Б-я ти откъде си минал днес по околовръстното.

Ами като има комплексари аз не съм виновен нали....
нито съм пускал нещо нарочно , просто реших да споделя!!!
Няма само за проблеми да пишем нали! или сайта е само за проблеми?
Казах за спирачките, толкоз!
Казал съм на колегата от Варна от къде съм минал да знае - ти къде се буташ там? нещо нередно ли съм написал!
Аман де!
Като иска админ да я изтире! или заключи!
Че то в бг. форум винаги ще се намери някой лаладжия дето само кусури намира!

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: няма тема! Админа ако може да я махне...

Мнениеот Благовест » Пон 17 окт 2011 19:51

Не виждам проблем в темата...
И все пак заглаванието беше супер-освен автомобил е и кораб...Сега няма да има повече теми "Пасат или хюндай" :Mr Green Fun :don't worry

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 18 окт 2011 9:05

Marto_VN написа:
orbital написа:
Marto_VN написа:Имате ли идея ,защо се е втвърдил педала след като минах през водата и след това се оправи???
Просто за инфо..

Колега и моят педал се втвърди днес и на всичкото отгоре сигурно ми приплъзва ремъка на хидравликата защото от време на време волана става тежък , това само при пороен дъжд.

На мен само спирачките , но сменях ремъците и т.н. преди 1000 км. може би затова не ми е станал твърд волана... минах на 1-ва с 20 км/ч - без да намалям (поне така знам че се прави...)
На теб тече ли ти вода в купето ,че на мен много гадно капе по малко на краката на предна дясна седалка , видях го днес точно където свършва кората под жабката капе леко...
минало ли ти е такова чудо през главата - само за акъл да дадеш дето се вика.. (отпушил съм всички канали за отчане отпред под стъклото ..

Да се включа и аз,но за прокапването.За двата отводнителни отвора е ясно,но при мен прокапва два пъти и след внимателно наместване на капака на поленовия филтър всичко е ОК.Забелязал съм,че малко да е разместен капака(милиметри) и прокапва :idea:

Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Re: минах през огромна локва. пасат Б5

Мнениеот siko2 » Вто 18 окт 2011 10:08

А от къде прокапва като е разместен филтъра? На мен ми направи впечатление, че ми прокапва от гредата която е до десният крак на пасажера отпред! Там има една пластмаса и мисля че някъде зад нея става нещо..

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 18 окт 2011 10:57

Marto_VN написа:
plamen000000 написа:Казал съм на колегата от Варна от къде съм минал да знае

Вчера към 16:40 преплувах с кораба майка крайезерния път. Беше станал придатък на езерото. И в двете посоки имаше заседнали коли, даже и 1 камион. В посока изхода на Варна -участъка от Топливо до ж.п.прелеза на мокрото пристанище водата преливаше през тревната площ в другото платно. Не , че и в него нямаше много вода.
Това със спирачките го усетих и аз, явно от гмуркането се намокря феродото и трябва да се кара малко с натиснат спирачен педал за да се просушат накладките. Днес положението по езерния канал беше още по-зле scare

gancho
Автомобил:
Двигател:

Re: минах през огромна локва. пасат Б5

Мнениеот gancho » Вто 18 окт 2011 11:30

siko2 написа:А от къде прокапва като е разместен филтъра? На мен ми направи впечатление, че ми прокапва от гредата която е до десният крак на пасажера отпред! Там има една пластмаса и мисля че някъде зад нея става нещо..

Веднъж мих колата (беше на наклон около 10%,с предницата нагоре) и забелязах намокрено по средата,м/у краката на пасажера.Усетих се и наместих капака на филтъра-мръдна 4-5мм навътре.Веднага почнах да поливам наоколо-нямаше прокапване :banana
Втория път след 12ч дъжд(колата беше на равно,с лек наклон надясно,3-5%)видях повърхностно вода,стичала се по колонката до десния крак на пасажера.Помислих си скъсан маншон на кабелите на вратата.Огледах маншона-здрав,има една пластмасова тапа до него на колонката(не знам за какво е),здрава е,но лесно се върти на ръка.После махнах капака на филтъра и почистих навътре м/у калника и основата на филтърната кутия-тясно място е и имаше 3-4мм кал и пак сложих хубаво капака и веднага проба-оливах стъклото и при калника и вратата-не протече :banana .Много мразя да влиза вода(от предишната ми кола mhihi )
Относно автора на темата-провери много хубаво за влязла вода-знаеш за комфорт модула и т.н.Ако при вода до фаровете не е влязла никъде през вратите или отдугаде- :applause: :banana

Върни се в “Passat”