Пасат B4 - тракане при превключване на скоростите

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: Пасат B4 - тракане при превключваане на скоростите

Мнениеот nokiangage » Сря 16 ное 2011 14:46

milen_1975 написа:Ще сложа отпред на двигателя, както ме посъветваха хидравличен тампон от Пасат Б4 1,9 TDI.

Дано да се оправи с него, сподели после как е колега с него...

SpliFF написа:Именно оригиналното си е оригинално и се чудя дали да не отида в някоя автоморга и да си взема един тампон защото ще е оригиналоен

Аз така направих преди моя като се беше прецакал, нямам вяра на чисто новите ментета mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 14:49

nokiangage написа:
milen_1975 написа:Ще сложа отпред на двигателя, както ме посъветваха хидравличен тампон от Пасат Б4 1,9 TDI.

SpliFF написа:Именно оригиналното си е оригинално и се чудя дали да не отида в някоя автоморга и да си взема един тампон защото ще е оригиналоен

Аз така направих преди моя като се беше прецакал, нямам вяра на чисто новите ментета mhihi

Оригинален ама 20-годишен, цаца, ама риба. Риба, ама цаца :Mr Green Fun

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 14:59

stefan4o написа:
nokiangage написа:

Оригинален ама 20-годишен, цаца, ама риба. Риба, ама цаца :Mr Green Fun

Така е колега ама за цената на един нов ще взема 3 на старо и сигурно по-дълго ще искарат така,че един път се опарих с нов ще пробвам с такъв на старо :P

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 15:00

Може, ама като си платиш три пъти труда по смяната, по-добре си вземи нов оригинален :012:

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 15:03

Колега то предния ако не си го смениш сам не виждам кво друго можеш да направиш сам по тая кола-сега сериозно ссменя се лесно не е като другите 2 с много псувни и мъки :beer Пък и цената на наистина оригинален тампон не ми се мисли каква ще е .

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 15:07

Трябваше да те извикам като сменях моя с нов и нова стойка да помагаш. После два дни ме боля кръста от напъните да вкарам новата стойка и тампон на мястото на старите. mhihi

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 15:09

stefan4o написа:Трябваше да те извикам като сменях моя с нов и нова стойка да помагаш. После два дни ме боля кръста от напъните да вкарам новата стойка и тампон на мястото на старите. mhihi

На това му се вика лош късмет колега пък и стойка си сменял става въпрос за друга бира :D много развалихме темата с тия размисли и страсти,нека колегата като го смени да каже какъв е резултата и му желая много късмет да е само от това. :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 15:14

Казах го неслучайно, верно, че при мен нещата са малко по-различни. Но другият тампон ако е по-здрав се предполага, че ще надигне леко нагоре. Няма да ти казвам как надигах двигателя си с крик и се молех да не идат на кино задните тампони (които реално поемат тежестта като се повдига мотора от предната му страна, откъм радиатора). Чувството е неописуемо. Ако сега ми се наложи да го сменя пак - ще я закарам на сервиз и ще дам 15 лева за труд вместо да се мъча и да се напъвам да го пъхна на мястото на стария. Та мисълта ми беше, че на вид елементарни неща, се оказват доста трудоемки, а когато нещо се закучи...мале мила. Преди да се захвана със смяната го бях планирал да го направя за около 15 минути, при това сам (а имах и двама помощници, с които дружно напъвахме, че понякога с две ръце само не стават нещата) :Mr Green Fun
Успех желая на колегата и дано случи на марка и качество :beer
Пак малко на страни от темата но аз като сменях моя задните два също бяха заминали и много много не ме интересуваше кво ще се случи с тях за тях отидох на серви и ей там е адския зор направо съжалих човечец адето ги сменя.Просто разхлабваш и другите тампони за да ти се отвори малко по голмя ход на двигателя

Абе помислих си го, ама не ми стискаше да го направя, че не знам кога и как са развивани за последно тия болтове :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Сря 16 ное 2011 15:22, променено общо 1 път.

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Сря 16 ное 2011 15:18

Пак малко на страни от темата но аз като сменях моя задните два също бяха заминали и много много не ме интересуваше кво ще се случи с тях за тях отидох на серви и ей там е адския зор направо съжалих човечец адето ги сменя.Просто разхлабваш и другите тампони за да ти се отвори малко по голмя ход на двигателя :beer

Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Мнениеот milen_1975 » Сря 16 ное 2011 22:28

Мисля да не се мъча, като грешен дявол, да търся крик и стойка, на която да легне двигателя докато сменям тампона, а ще отида до Ники в Герман. Човека си е оборудван с всичко, и за 10 - тина мин е готово! :beer

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Съб 19 ное 2011 9:10

Колега има ли някакво развитие по въпроса ? Поздрави :beer

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Съб 19 ное 2011 23:38

Няма за сега колега! И аз като повечето бедни хорица чакам края на месеца! За нещастие повечето сме така, чакаме свещенната дата за заплата :Mr Green Fun

SpliFF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SpliFF » Нед 20 ное 2011 17:07

Да колега и тогава даже е трудно ама няма как за да караш наливаш пари иначе пеш. :P Поздрави

Потребителски аватар
milen_1975

Мнениеот milen_1975 » Съб 03 дек 2011 3:25

Колеги, взех предния тампон на двигателя от Passat 1,9 TDI, както четох тука някъде по форума, че ставали на 1,8 и били по издържливи. Да, но като го гледам, ми се струва, че е тотално различен от моя. Няма абсолютно нищо общо с този от 1,8 :banghead: Айде дебелината да не е от значение, ама той е с около цели три пръста по висок от моя. Захващането му е по различно! От 1,8 тампона е с шпилка някаква и две гайки, съответно за гредата и за ухото на двигателя. Този е с дупка от долната страна пълна с грес, и с гайка отгоре, която, като е гледам е за ключ шестограм :banghead: Та въпроса, който ме мъчи е дали след коренната разлика между двата тампона има някакъв шанс този от TDI-то да стане при мен scare ???

t.toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот t.toshev » Съб 24 дек 2011 23:42

Зравейте ще се включа и аз темата ,дано да е от тампона,проблема на колегата .При мен по същия начин има тресене при набиране и обиване на скороста,ито се получи след като смених демфер маховика със съединителя и огледалния диск т.е.комплект.Този който ми сменя маховика ме прати в сервиза на Елит Кар зарад гаранцията,но и там не можаха да открият от кое точно е тази вибрация.Затова отидох при майстора който ми оправи преди време рейката,неговата диагноза е вътрешно каре,след празниците ще знам с точност дали е то.

Върни се в “Passat”