Как да разбера дали съединителя отделя? (според мен не отделя)
Как се регулират жилата?
при запален двигател, в момента няма значение дали съм натиснал съединител или не, като се опитам да включа, усещам как колата почва да мърда леко и да се тормози.

Passat B4 неможе да включи/изключи от скорост
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
Re: Passat B4 неможе да включи/изключи от скорост
гледай да не обръщаш внимание на всичко което се пише че има големи глупости.
колата е с две помпи на съединителя. една от двете е (аз лично залагам да горната)
неможе да натисне притискателя за да отлепи затова и при запален мотор неможеш да вкраш скорост, а при изгасен няма проблеми, предавките си влизат.
Запали си колата на скорост, предварително да е включена на 1-ва, натискаш педала на съединителя и палиш. Би трябвало да увлича колата. Ако съединителя е иззносен, то при натоварване шще буксува, докато ти имаш проблем с отлепянето на притискателя, не с буксуване!!
колата е с две помпи на съединителя. една от двете е (аз лично залагам да горната)
неможе да натисне притискателя за да отлепи затова и при запален мотор неможеш да вкраш скорост, а при изгасен няма проблеми, предавките си влизат.
Запали си колата на скорост, предварително да е включена на 1-ва, натискаш педала на съединителя и палиш. Би трябвало да увлича колата. Ако съединителя е иззносен, то при натоварване шще буксува, докато ти имаш проблем с отлепянето на притискателя, не с буксуване!!
добре, пак питам - как да проверя дали е някоя от помпите, без да купувам нова (не изгарям от желание да си сменя помпата безмислено )
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
zoomer написа:добре, пак питам - как да проверя дали е някоя от помпите ....
Ами в предното си мнение ти написах някои от признаците за отиваща си горна помпа , но по начина по който питаш - май най-добре в сервиз да "провериш" коя е помпата !
milmar написа:zoomer написа:добре, пак питам - как да проверя дали е някоя от помпите ....
Ами в предното си мнение ти написах някои от признаците за отиваща си горна помпа , но по начина по който питаш - май най-добре в сервиз да "провериш" коя е помпата !
Педала никога не е потъвал, а съединителя е може би една идея по-твърд (свикнал съм да карам кола с много твърд съединител и все пак на пасат-а ми се струва мек)
- nikolai_ignatov
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми се е случвало лостчето от помпата да пробие въпросната вилка
за тези които ги интерисува - оказа се счупена пружина на феродовия диск.
Сега колата е вече с нов съединител и включва перфектно
Сега колата е вече с нов съединител и включва перфектно