проблем с пасат б3 загрява

Техническа и сервизна информация за Passat
Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем с пасат б3 загрява

Мнениеот Zlatina » Нед 04 дек 2011 23:42

lacezarasia,колега,много сухо и просто поднасяш информацията/това е шега,да не се обидиш/.Като любознателен човек ще ти кажа,да четеш внимателно написаното.Термостата не е електрически,че на еди си кви градуси да отваря .Той започва да отваря на някви градуси,на други е вече напълно отворил.А сега си представи една хубава лунна зима....и ти се движиш...и колко градуса ще е според теб отпред до радиатора въздуха?А самия радиатор колко ли ще е студен?И дали системата на колата не е предвидена така,че да се охлажда сама и непренудително при движение на пред,при подходящ размер на радиатора и здрави въздухозаборници?Почвайки да отваря системата веднага се охлажда от самия досег със студената вода/на ниски температури на въздуха/,няма такова отваряне че да загрее и радиатор и долна тръба,те изстиват моментално.Отваря,затваря,ако е натоварена остава полуотворен и това е достатъчно за охлаждане.Така,че колегата се притеснява излишно-термостата му е изправен.Стигне ли 100градуса тогава да проверява маркучи и перки,90-95 си е идеална температура

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 05 дек 2011 14:05

90-95 си е идеална температура
само, че и долния маркуч трябва да е топъл. той термостата не е електрически прибор, ама пак е нагласен да отваря при определена температура. и последно според теб на дълъг път зимата термостата не работи(отваря), така ли? аз се хвашам за думите му, че при 95 гардуса долния маркуч е студен, поста не е пуснат през зимата, ако си прав за студената лунна нощ. само споделям опит(това ми се е случвало). по документи на пасат Б3 термостата започва да отваря при 87 градуса, е долния маркуч не може да е студен, ако всичко е О.К.
а за сухо и просто, ами сух и прост съм.
п.п
то преди година един ми казваше, че съм инат, ама после каза "я верно имало съчма", като му качих снимка де.

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 05 дек 2011 14:11

а колегата atk9020 не се обажда въобще да каже какво е направил.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Пон 05 дек 2011 15:01

оох,омръзна ми едно и също да дъвча,не знам колега къв си що си,не четеш,приказвашНе знам за какво се хващаш но да се хвана и аз за думите ти.Първа грешка-поста е пуснат зимата,освен ака не се заинатиш,че е късна есен
Казах,че за мен термостата му си работи идеално.Идеята беше,че едно е да работи колата на 40 градуса лятото,а друго на -10 зимата примерно.Ако се съглася с твоите документи,че на 87 градуса почва да отваря термостата,би ли погледнал,моля те,на колко градуса е нъпэлно отворил?Независимо от всичко няма как да не работи термостата,тогава просто ще иде на много повече от 95 градуса още преди да се е включил в извънградското.
Ако все пак можеш да предложиш решение да ти кажа че и на мен ми се случва постоянно.Лятото си държа извънграда90,градско рядко съм стигал 92,много рядко.Застудее ли времето като на последък,извънградско си държа 95.Така съм от 2 години,откакто си сложих нов термостат.За мен всичко е нормално и логично.
Не може докато карам и пусна стъкломиещото водата на прозореца да се вледенява ,и да очакваме,че долния маркуч трябва да е топъл.Практически опит-отвори прозореца в движение и си покажи главата на вън за 30 секунди.После как ще ми обясниш защо краката са ти горщи а ушите примерно студени?И защо не караш на отворен прозорец?Еми това прави термостата-пази топлото вътре mhihi

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 05 дек 2011 17:43

нямам какво да добавя. прав си.
п.п на 95 е отворен напълно.

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Пон 05 дек 2011 17:53

lacezarasia написа:нямам какво да добавя. прав си.

Напълно трябва да отваря на 105 градуса! :wink:

lacezarasia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lacezarasia » Пон 05 дек 2011 18:45

vasilb написа:
lacezarasia написа:нямам какво да добавя. прав си.

Напълно трябва да отваря на 105 градуса! :wink:

да, сбъркал съм.

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Пон 12 дек 2011 21:21

Колега пробвал ли си да го сложиш на обратно и как ще сложиш капака на термостата от които излиза маркуча,аз мисля че е невъзможно

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Пет 16 дек 2011 21:58

колега нямах възможност да пиша но проблема на колата го реших имаше запушване на маркуча дето излиза от колекторите под моноинжекцията преди това вдигаше и 100 градуса , сега не минава и 90 градуса

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Съб 17 дек 2011 18:37

Колега има една тънка тръбичка от разширителния съд на антифриза слиза към тройника на главата с датчиците.Тая тръбичка има едно кофти закривено геобразно метално вътре в нея което може да се е запушило и оттам да идват проблемите ти.

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Пет 23 дек 2011 22:20

колега въздухозборника е здрав ама самият термостат затваря аз веднага спирам и пипам маркуча от термостата и е студен нещо друго е което кара термостата да затваря и датчика не е

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Съб 24 дек 2011 10:25

напълно е така,за втори път ти пиша-термостата ти е изправен.Но ако си държиш,че нещо го кара да не работи ти давам 2 идеи да се блъскаш с тях
1.Нещото,което може да попречи на работата му е въздух.Няма да изброявам варианти от къде може да идва
2.Не видях какъв ти е двигатела на пасата но ако допуснем,че е малко коне ,а ти много го юркаш по магистралата-нормално е да позагрява.
Не се кахъри повече,ако има нещо не на ред то ще си покаже.До 105 градуса няма страшно.ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

mecho_stz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mecho_stz » Съб 24 дек 2011 18:19

Да се включа и аз малко с идеи - миналото лято имах проблеми с температурата - няколко пъти изхвърлих охл. течност , сменях термостати, тръбопроводи, докато накрая стигнах до радиатора на парното - оказа се че има малка "пробойна" - смучи въздух от там когато се охлажда двигателя (когато се изключи) и се образува тогава въздушна възглавница и ... кофти охлаждане и ... загряване. Вярно че би трябвало да се самообезвъздушава, но на практика се оказа че не е точно така. След смяна на радиатора - вече година нямам такива проблеми. Идеята ми е да провериш пред скоростния лост под пластмасите, под таблото, по подовата настилка над тунела на купето дали нямаш наченки на изтекла охл. течност , в началния стадий е само лека влага, след това ...
Успех!
И весели празници!

atk9020
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот atk9020 » Сря 28 дек 2011 8:18

Колеги най после реших проблема с колата,вчера ходих при един познат да провери центровката на делкото със стратоскоп мисля че така се казва тоя уред ако бъркам се извинявам. И фабрично на пасат б3 абс мотор трябвало да е 6 градуса и 2 за газовата 8 градуса предварението,а на моя пасатор беше 22 градуса човека се хвана за главата, е така е като се правиме на майстори и си сменяваме ангренажите сами.Весели празници от мен.

Zlatina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlatina » Сря 28 дек 2011 9:27

да видим само сега дали ще върви и дали ще загрява....

Върни се в “Passat”