Пасат Б6,деактивиране с ВАГ КОМ Canbus система??

Техническа и сервизна информация за Passat
bachest
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б6,деактивиране с ВАГ КОМ Canbus система??

Мнениеот bachest » Пон 12 дек 2011 0:11

dancing_niki написа:Колегата иска да си смени габаритите и други малки крушки, не основните.

nicom77:
Колеги ,ще съм много благодарен ако ме насочите с линкчета към разисквана таз тема, с резостора е ясно,идеята е 4е пе4е,консумира,и е чиста загуба на енергия,което не е малко ако сложа на късите и дълги фаорве....

ltolev:
И аз съм заинтересован за ЛЕД крушките които се поставят на основните къси, дълги или във фаровете за мъгла

Нещо взехме да издребняваме, кой какво искал, кой какво казал. Коментарите ми бяха свързани със замяна на основните крушки за къси и дълги светлини с LED крушки от ebay и подобни сайтове - няма никакъв смисъл.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Пон 12 дек 2011 10:40

Айде пак пишкомерите:

nicom77 написа:Здравеите колеги,и аз като всички които харесват гъзарииките реших да сменя Крушките в купето на колата ми.Порачах пробна пратка през ebay от китаи с 1 лед 1,5 W .Много ми хареса,продължих идеята,смених и на задния номер,с лампи с 2X1,5W всяка,обаче на габаритите има проблем,CANBUS системата отчита по малко съпротивление.Имам VAG Кабели,има ли някои идея как да деактивирам системата,4е да си сложа led и на късите и дълги .Благодаря предварително

Разбрах за смяната на основните крушки, но темата не е ли за друго?

Потребителски аватар
MiroTDR
Автомобил: VW Golf GTI 16V
Двигател: KR 1990
Контакти:

Мнениеот MiroTDR » Нед 01 сеп 2013 13:11

Да въведем малко яснота в проблемите и понятията:
- CAN Bus e спецификация (стандарт, уговорка между производителите) за интерфейс - т.е. комуникация между отделните контролери (компютърни модули) в съвременните автомобили. Нарочно не правят един контролер (централен компютър) за цялата кола, защото са се разбрали всяка система (спирачна, кормилна, двигател, музики, конфорт) да бъде автономна и независима от другите. В колите до 2000-та година когато включите осветлението в купето или фаровете и т.н. "копчето" което натискате осъществява електрически контакт между +12V от акумулатора и съответна крушка. Автомобилите с CAN-bus управление действат по друг начин. Натиснатото копче просто съобщава на съответния контролер (осветление в купето на B6 - значи модул 09 Централна електроника), че пътника иска да запали осветлението в купето. Ако този контролер предцени, че това е уместно подава напрежение на съответната крушка ИЛИ команда по CAN Bus магистралата към друг модул, който да запали тази крушка. Светът стигна до девиза от Бай-Тошово време - ВСЯКА ГАЙДА С КОМПРЕСОР, ВСЕКИ БУШОН С МИКРОПРОЦЕСОР!

Сега на конкретните въпроси за свтодиодни крушки. Контролерите на B6 са много "умни" и освен, че се грижат да запалят съответните крушки правят и следните две неща: Първо проверяват за голяма консумация от към запалваният ел.консуматор (т.е. късо съединение); Второ проверяват за малка консумация на същия този консуматор - т.е. дали крушката е изгоряла. Добрата новина е, че за повечето крушки в Б6 е предвидено, че могат да бъдат LED (светодиодни). За целта с VAG COM трябва да влезнем в 09-Cent. Elect и да "кажем" на съответният бит да не прави "cold wire check" или нещо подобно - зависи от езика на VAG COM.

В конкретния случай ще имате проблем с плавното загасване на крушките в купето, ако бъдат сменени с LED - сигурно няма плавно да загасват.

Що се отнася до паралелно включваните на LED крушките резистори - това са крайни решения, които в голяма степен обезмислят използването на LED осветление. Идеята, е че те консумират тока, който спестяват LED крушките и лъжат контролера, че има обикновена крушка. Това при някой китайски производители на LED крушки и много от техните търговци се нарича "CAN BUS LED крушка". Минало е покрай CAN-a и разбира се в крушката няма процесор. Аналогични проблеми има при смяната на халогени с ксенони (които консумират по-малко). Там тези резистори се наричат "баласти" и те наистина работят като такива - разсейват около 15-20 вата).

Напиши, кои точно крушки от Б6 искаш да сменяш.

Много благодаря за изчерпателния отговор. :bowdown
Искам още нещо да попитам.
Това с изключването на "екстри" може ли да се прави и с други уреди за диагностика (VAS 5054a , Autocom) и на други автомобили (БМВ Мерцедес) ???

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Нед 01 сеп 2013 17:48

Тези лед крушки за късите и дългите не вършат никаква работа ! Фаровете ти ще светят като габарити!
Диодните фарове на новите Аудита са с много мощни диоди , на които им трябва допълнително охлаждане !(което е монтирано в самия фар)

alito0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alito0o » Нед 16 мар 2014 10:46

Момчета някой слагал ли е на б6 лед на фаровете искам да сложа ето такива http://autopro.bg/LED-sistema-N7-CREE-30W но не съм мн на ясно и искам малко инфо :))

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Нед 16 мар 2014 11:33

ДА,ти сериозно ли???
п.п. Ако имаш пари за хвърляне на вятъра ти предлагам да ти дам банковата си сметка, да ми преведеш половината пари,така няма да си 100% назад

ще се самоцитирам.... :drunk

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 06 дек 2016 11:42

Да повдигна темата и да споделя:
Става на въпрос САМО смяна на габарита на В6.
До тук съм взел от Алиекспрес два различни модела крушки canbus и има следният проблем.
Светят някакво време и след като загрее товарното съпротивление, явно пада стойността му и колата ги гаси.
Гасиш, палиш габарита и си светва отново... но това не е решение.
Мисля че и да взема трети вид крушка, пак ще е същото... видях, че продават и баласти за тази работа... но това не решение... яко греят.
Ако някой е изключил контрола на тези крушки моля да сподели.
Същата работа е и с осветлението на заден номер.

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 08 дек 2016 18:19

https://es.aliexpress.com/item/New-upgr ... 0.0.qvP1Zd
колега аз си взех тези и няма проблем
а и мен ме итересува как става това с изключването
https://es.aliexpress.com/item/2pcs-led ... =200002080

Потребителски аватар
Smilodon
Автомобил: Passat B6
Двигател: 1 6 TDI CAYC

Мнениеот Smilodon » Съб 10 дек 2016 10:43

Здравейте,

Има ли някъде където мога да видя типа (модела) на всяка една крушка в Passat B6? От тези във фаровете до тези в интериора?

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Пон 12 дек 2016 10:07

Smilodon написа:Здравейте,

Има ли някъде където мога да видя типа (модела) на всяка една крушка в Passat B6? От тези във фаровете до тези в интериора?
http://www.philips.de/c-m-li/autolampen/autolampensuche.html

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Пон 12 дек 2016 10:45

borri написа:https://es.aliexpress.com/item/New-upgrade-For-VW-GOLF4-Golf5-Golf6-EOS-LUPO-NEW-BEETLE-Passat-CC-POLO-Phaeton-Scirocco/32272109385.html?spm=2114.13010608.0.0.qvP1Zd
колега аз си взех тези и няма проблем
а и мен ме итересува как става това с изключването
https://es.aliexpress.com/item/2pcs-led ... =200002080

И тези съм ги пробвал, имам 5 броя, при тях горят диодите, както и вътре се разтапят спойките... първите ги отварях да ги правя :)
От този ги взех:
https://www.aliexpress.com/item/2pcs-sa ... 0.0.5UpPYD

Сега съм с тези:
https://www.aliexpress.com/item/1pc-T10 ... 0.0.r2c8k8

Потребителски аватар
borri
Автомобил: VW PASSAT CC
Двигател: CBAB 2.0tdi 140kc

Мнениеот borri » Чет 15 дек 2016 20:33

може,аз за сега нямам проблеми.
можеби си попаднал на лоша партида.
те не,че са кой знае какви,по принцип.

Върни се в “Passat”