Не ще да пали на бензин VW Passat 1.8 Mono, АBS, 1992 г.
Re: Не ще да пали на бензин VW Passat 1.8 Mono, АBS, 1992 г.
Виж да не недостатъчен дебит на помпата. Скоро видях такъв проблем.
- vladaeca
- Автомобил: VW Passat B5 4Motion
- Двигател: ADR 98
- Контакти:
Oще не мога да си обясня, но след откачянто на сондата ми се повреди регулатора на празния ход.
Сега като го вържа към VAG-COM ми изкарва грешка. Вече не се издържат проблемите по това моно. Някой има ли идея колко пари е един нов регулатор?
Сега като го вържа към VAG-COM ми изкарва грешка. Вече не се издържат проблемите по това моно. Някой има ли идея колко пари е един нов регулатор?
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Ако на твоя му е здрав зъбния механизъм и двигателчето по-добре си го ремонтирай(почистване на контакта вътре)!Ако по невнимание си прекъснал проводник към ТПС-а също няма да имаш управление към двигателчето!
- ohdan
- Автомобил: vw Polo 1.4
- Двигател: AEX 1996
Абсолютно същия проблем се появи и при мен
Днес сутринта при опит да запаля на бензин отказа . Реших че няма , запалих на газ без проблем, заредих бензин , пак не ще
На бензин помпата работи, гориво качва, запалва леко и гасне и така до безкрай. Реших да отворя да почистя отново погледнах да видя дали впръсква гориво , впръсква си нормално. Сглобих наново и реших че ще се да ходи при майстор когато забелязах при сглобяването че нещо много се клати , погледнах отдолу, първата планка за която се захващат другите две се отчупила от едната странатам където се стяга с болта. С голям зор пригодих с една пластина да я закрепя колкото да не мърда и сглобих всичко наново. Обаче сега нито на газ нито на бензин
,припалва като подавам газ и после гасне. За тази планка става въпроса дали проблемът ще е от нея,.. но защо преди си палеше и работеше добре на газ??

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Това е тампона под моното купи си нов и го смени този е заминал
Струва 20-тина лв. 

- ohdan
Теодор написа:Това е тампона под моното купи си нов и го смени този е заминалСтрува 20-тина лв.
Че ще се смени ,ще се смени , но дали проблема ще е от него??
Мерси!
- ohdan
Да колеги
точно от него се оказа проблема. Свалиха ми тампон от друг автомобил същият модел който не е в движение /сравнително запазен/ и след повтаряне на операцията по сваляне и поставяне , без никаква друга намеса от моя страна запали от първия път на бензин като оборотите си бяха нормални. Обръщайки на газ отново нямаше никакви проблеми също и с оборотите,направо да се чуди човек
. За сега ще карам така като при първа възможност ще се снабдя с такъв тампон от магазина , че знае ли човек
Понеже се включих в тема пусната от колега , пожелавам му успешно справяне!!

Понеже се включих в тема пусната от колега , пожелавам му успешно справяне!!

- vladaeca
- Контакти:
[quote="pas1.8mi"]Ако на твоя му е здрав зъбния механизъм и двигателчето по-добре си го ремонтирай(почистване на контакта вътре)!Ако по невнимание си прекъснал проводник към ТПС-а също няма да имаш управление към двигателчето![/quot]
Колега послушах те разглобих го, пошистих клемите, и се оправи влезна горе долу в някави норми. за съжаление когато натисна прекусвача на щока първо ми показва 1.7ома след това пада на 0.7 което е ОК. но въпреки това компа се бърка и го дава като повреден. Проверих всички кабели и всичко е ОК.
Междувременно си намерих цял моноинжекцион от passat b4, 95г. и утре ще го взема.
Поръчал съм целя пакет като се почне от гумения уплътнел се стига чак до пластмасата на капака заедно с маркуча за маслените изпарения. Всичко.
Утре ще монтирам и се надявам машината да проработи.
Междувременно както отново реших да проверя дюзата и се оказа че пикае и дори сега изобщо не пръска. Капват две капрки в началото след, припуква и след това нищо.
Направо ми скъса нервите. Дори започнаха да ми влизат някакви еретични мисли в главата да продавам че то ми писна.
Колега послушах те разглобих го, пошистих клемите, и се оправи влезна горе долу в някави норми. за съжаление когато натисна прекусвача на щока първо ми показва 1.7ома след това пада на 0.7 което е ОК. но въпреки това компа се бърка и го дава като повреден. Проверих всички кабели и всичко е ОК.
Междувременно си намерих цял моноинжекцион от passat b4, 95г. и утре ще го взема.
Поръчал съм целя пакет като се почне от гумения уплътнел се стига чак до пластмасата на капака заедно с маркуча за маслените изпарения. Всичко.
Утре ще монтирам и се надявам машината да проработи.
Междувременно както отново реших да проверя дюзата и се оказа че пикае и дори сега изобщо не пръска. Капват две капрки в началото след, припуква и след това нищо.
Направо ми скъса нервите. Дори започнаха да ми влизат някакви еретични мисли в главата да продавам че то ми писна.
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Спокойно Колега ще го оправиш!
Имай в предвид,че Моно-то от 95г най-вероятно ще е с 6-пиново моторче(от АДЗ)!

-
- Автомобил: bmw
- Двигател: dizel
- Контакти:
колега провери релето за спиране на бензина,също така провери копчето за газта.ходи ли ток до релето,сработва ли,да не е разкачен някой кабел?
- vladaeca
- Контакти:
pas1.8mi написа:Спокойно Колега ще го оправиш!Имай в предвид,че Моно-то от 95г най-вероятно ще е с 6-пиново моторче(от АДЗ)!
Да успокоих се, увериха ме, че пасата не е неблагодарен автомобил.
Иначе днес взех моното от 95г. И моторчето наистина беше с 6 крачета. Обаче човекът ми носеше 2 моноинжекции с идеята да си избера едната. Взех моторчето от втората-резервна.
Тези дни ще монтирам.
Ще поша отново след монтажа.
- vladaeca
- Контакти:
kraskko написа:колега провери релето за спиране на бензина,също така провери копчето за газта.ходи ли ток до релето,сработва ли,да не е разкачен някой кабел?
Проверих всичко по ел. Копчета, релета кабелчета и т.н.
Изглежда проблемът е в дюзата.
- vladaeca
- Контакти:
РАЗГЕЛЕ....
След пробата с работеща, моноинжекция(купена за 70лв), започнах да проверявам едно по едно.
В крайна сметка се оказа, че кабелът за подаване на ток към дюзата и окъсил точно след клемореда на таблото с релетата и бушоите. Едвам го намерих. Прекарах нов по дебел и сложих по малък 5ампера бушон с надеждата ако се случи натоварване то да изгори бушона а не кабела.
Интересно защо е изгорял?!
Това се е случило след като изключих ламда сондата, която пък от своя страна е шунтирана при работа на газ.
Сега остава да регулирам празния ход, защото играе и да монтирамедин ламда сонда емулатор за да не ми трупа грешки компютъра, когато е на газ. Все пак само 18лв а на бензин ще работи в нормален режим а не в принудетелен(резервен).
Мерси на всички за помоща и напътстваята.
След пробата с работеща, моноинжекция(купена за 70лв), започнах да проверявам едно по едно.
В крайна сметка се оказа, че кабелът за подаване на ток към дюзата и окъсил точно след клемореда на таблото с релетата и бушоите. Едвам го намерих. Прекарах нов по дебел и сложих по малък 5ампера бушон с надеждата ако се случи натоварване то да изгори бушона а не кабела.
Интересно защо е изгорял?!
Това се е случило след като изключих ламда сондата, която пък от своя страна е шунтирана при работа на газ.
Сега остава да регулирам празния ход, защото играе и да монтирамедин ламда сонда емулатор за да не ми трупа грешки компютъра, когато е на газ. Все пак само 18лв а на бензин ще работи в нормален режим а не в принудетелен(резервен).
Мерси на всички за помоща и напътстваята.