Неприятно скърцане на предница б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Denito735
Автомобил:
Двигател:

Re: Неприятно скърцане на предница б5

Мнениеот Denito735 » Чет 12 яну 2012 19:00

Колеги,пиша тук за да не отварям нова тема.Накрайника на долен ляв носач е пред счупване.Рових тук там за марки и цени на окачването и scare .Във ebay.de намерих това http://www.ebay.de/itm/QUERLENKERSATZ-A ... 5ae441a9b8 може ли да имам доверие на тази марка.Също намерих турбокомпресор чисто нов за 360 евро на тази марка.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 12 яну 2012 19:17

Denito735 написа:Може ли да се сменя само гумата,че гледам е капсоловано всичко.

Карам по спомен,но мисля,че се сменя,хваната е с тел...Аз сложих шарнир от носач на кормилния накрайник :Mr Green Fun
Намираш читава гума и сменяш,гресираш преди това в "ябълката".Явно е тръгнал носача,но поне може малко да му се удължи живота.

Потребителски аватар
snoopcar
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.9 AFN

Мнениеот snoopcar » Чет 15 мар 2012 20:00

Имам един въпрос.От няколко дена и при мен се появи скърцане от ляво в предницата.При преминаване през неравности и най-вече при завой в която и да е посока.Когато колата не е в движение и въртя волана го има това скърцане,също и като разклатя предницата нагоре надолу.Мислех си,че може кормилният накрайник да е за смяна,но вдигнах колата на крик и тогава при въртене на волана скърцане нямаше.Времето днес беше лошо и неможах да отидя на канал да погледна по добре,а ще имам почивен ден чак след 3-4 дена.Та ако е от кормилния накрайник няма ли пак да скърца при вдигната кола с крик?
А кое така значи остава носач.

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пет 16 мар 2012 10:44

snoopcar написа:Имам един въпрос.От няколко дена и при мен се появи скърцане от ляво в предницата.При преминаване през неравности и най-вече при завой в която и да е посока.Когато колата не е в движение и въртя волана го има това скърцане,също и като разклатя предницата нагоре надолу.Мислех си,че може кормилният накрайник да е за смяна,но вдигнах колата на крик и тогава при въртене на волана скърцане нямаше.Времето днес беше лошо и неможах да отидя на канал да погледна по добре,а ще имам почивен ден чак след 3-4 дена.Та ако е от кормилния накрайник няма ли пак да скърца при вдигната кола с крик?
А кое така значи остава носач.

От всяка страна имаш по 5 ябълковидни болта- на 4 носача и 1 накрайник.От всеки може да скърца.
Трудно ще прецениш от кой точно скърца,гресирай ги всичките.Най-малкото ще им удължиш живота доста,ако не са разбити. :banana

Върни се в “Passat”