Промени по пасата Б3 88 г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
HukuTyY
Автомобил: Vw Passat B4
Двигател: ABF 16v

Re: Промени по пасата Б3 88 г.

Мнениеот HukuTyY » Нед 08 яну 2012 17:32

vwturbo написа:Щом имаш мерак - прави го :wink: Казват че кеф цена нямал, а след време ще осъзнаеш, че си се набутал, но парите са си твои все пак. Никой не му пука колко си вложил в колата, ако тръгнеш да я продаваш - избиване няма, та ако си решил да я караш още поне 5-10г - смело във филма :wink:

Аз вървя по този път и нито за миг не съм съжалявам(малко ми остана още),защото колата ще си остане моя за цял живот.Цената на екстрите вече е на половина от преди когато аз започнах и си заслужава.И такива цени от 400лв за климатроник небива да те плашат защото се намират и за 150лв всичко само трябва да знаеш каде да търсиш.Същото се отнася и за другите екстри :beer

Потребителски аватар
vwturbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwturbo » Нед 08 яну 2012 17:47

Идеята ми е, че реално погледнато, по-ефтино излиза да вземеш кола с фабрични екстри вместо да правиш сам. По една 20 годишна кола винаги има какво да се прави, ако колегата му е мерак да си играе с нея - желая му успех в начинанието. Пак казвам че зависи колко време смята да я ползва, и да си прецени дали си струва парите и нервите. Не съм тръгнал да го разубеждавам - изказвам мнение просто. :beer

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Нед 08 яну 2012 18:19

Благодаря на всички ви за отговорите златни сте love.vw

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 08 яну 2012 21:07

Айде и аз да се включа с мнение, зависи си колега, според мен е индивидуално решението... В смисъл HukuTyY е прав, има доста достъпни неща за тези коли на резонни цени, стига да ти се занимава да търсиш. Ако колата ти е в добро състояние и имаш желанието да я ползваш още време и ти доставя удоволствие да се занимаваш с нея, какво пречи да си вземеш някакви глезотии или екстри на нормални цени? Какво като е 1,6 - ако си върви и нямаш проблеми с двигателя и нямаш претенции да бъде "светофарна резачка" може да те устройва, не се пък знае ако го продадеш и купиш друг по-мощен и с повече екстри, на какъв пък чеп пък може да се набиеш, защото не може да се даде гаранция, че на новата няма да пипаш нищо, видиш ли тия 100+ коня много ги пазели собствениците за 20 години mhihi ... А пък и парите, които ще вложиш в твоята може част от тях да си избиеш - дали като продадеш частите/елементите, които ще подменяш или ако си запазиш стоковите части, да ги върнеш и я продадеш после с тях и да си свалиш по-хубавите и пуснеш за продаване...

Това за кефа цена нямал, хем е така, хем не - един купи БМВ за над 100К лева, тази приказка му беше на устата постоянно, удари кризата и да не ти казвам за колко пъти надолу го продаде - ебати кефа а?! Но пък при нас със старите коли случая е друг, части бол, сравнително евтини, не гледай кой какво направил и какъв път избрал, важното е ти как го чувстваш и какво искаш от тази кола... Поздрави и :drunk

ПС. Ти какво си му замислил евентуално да добавяш?

popov1300
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот popov1300 » Нед 08 яну 2012 21:43

nokiangage написа:Айде и аз да се включа с мнение, зависи си колега, според мен е индивидуално решението... В смисъл HukuTyY е прав, има доста достъпни неща за тези коли на резонни цени, стига да ти се занимава да търсиш. Ако колата ти е в добро състояние и имаш желанието да я ползваш още време и ти доставя удоволствие да се занимаваш с нея, какво пречи да си вземеш някакви глезотии или екстри на нормални цени? Какво като е 1,6 - ако си върви и нямаш проблеми с двигателя и нямаш претенции да бъде "светофарна резачка" може да те устройва, не се пък знае ако го продадеш и купиш друг по-мощен и с повече екстри, на какъв пък чеп пък може да се набиеш, защото не може да се даде гаранция, че на новата няма да пипаш нищо, видиш ли тия 100+ коня много ги пазели собствениците за 20 години mhihi ... А пък и парите, които ще вложиш в твоята може част от тях да си избиеш - дали като продадеш частите/елементите, които ще подменяш или ако си запазиш стоковите части, да ги върнеш и я продадеш после с тях и да си свалиш по-хубавите и пуснеш за продаване...

Това за кефа цена нямал, хем е така, хем не - един купи БМВ за над 100К лева, тази приказка му беше на устата постоянно, удари кризата и да не ти казвам за колко пъти надолу го продаде - ебати кефа а?! Но пък при нас със старите коли случая е друг, части бол, сравнително евтини, не гледай кой какво направил и какъв път избрал, важното е ти как го чувстваш и какво искаш от тази кола... Поздрави и :drunk

ПС. Ти какво си му замислил евентуално да добавяш?

Значи за двигателя доволен съм 1,6 ме устройва идеално не съм фен на високите скорости. Има газова и съм страшно доволен от разхода икономична си ми е. Решил съм да сложа 4 ел.стъкла оригинални със комфорт модул и така нататък, ел.огледала, нормални неща. Та като стана въпрос за екстрите колата има шибедах но е залепен със силикон така я купих не знам защо са го запечатили. Като го гледам е от обикновенните дето се вдига само на горе не може да върви назад, казвам го защото съм чел че болежката на шибедасите на фв е счупен водач. Ако са ми заминали уплътненията колко пари ще излезе да ги сменя? :wink:

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 08 яну 2012 22:08

Ако смяташ да я караш поне 4-5 години давай смело :wink:
Прави я както те кефи
екстри можеш да си сложеш за народни цени както каза един колега преди мен важното каде търсиш :wink:
Аз до сега също бях ученик и макар че моя пасат имаше доста екстри все пак събирах някой лев и си глезих колата
Сложих му ел.огледала със подгрев за 20лв със инсталацията само , че му дадох моите огледала нещо като бартер с доплащане
след това задни дискови спирачки купени само за 50 лева от колега от форума на които още се радвам :)
след още малко комфорт модул на плафона пак от колега от форума
по колата има още доста добавени екстри лично от мен
но някой пат и се получават фалове mhihi
например последно се опитвах да сменя осветлението на таблото и си прецаках 2 бутони за ел.стъклата :Mr Green Fun
но ако питаш мен всичко си струва :beer

Потребителски аватар
mimo MS
Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
Двигател: AVF 2002 RP 1991

Мнениеот mimo MS » Нед 08 яну 2012 23:21

passatfen написа:Ако смяташ да я караш поне 4-5 години давай смело :wink:
Прави я както те кефи
екстри можеш да си сложеш за народни цени както каза един колега преди мен важното каде търсиш :wink:
Аз до сега също бях ученик и макар че моя пасат имаше доста екстри все пак събирах някой лев и си глезих колата
Сложих му ел.огледала със подгрев за 20лв със инсталацията само , че му дадох моите огледала нещо като бартер с доплащане
след това задни дискови спирачки купени само за 50 лева от колега от форума на които още се радвам :)
след още малко комфорт модул на плафона пак от колега от форума
по колата има още доста добавени екстри лично от мен
но някой пат и се получават фалове mhihi
например последно се опитвах да сменя осветлението на таблото и си прецаках 2 бутони за ел.стъклата :Mr Green Fun
но ако питаш мен всичко си струва :beer

:да: давай смело

Върни се в “Passat”