Б3 1.8 ми 93г. АВS мотор чукане при отпускане на съединител

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Re: чукане при отпускане на съединител 1.8 ми 93г. АВS двигател

Мнениеот silent » Пон 30 яну 2012 13:19

zfa159 написа:При Пасат В3 няма никакъв шанс да се измества скоростния лост при скъсан тампона на двигателя,защото връзката между лоста и кутията е посредством жила и дори при липсващ преден тампон (откъснат тотално),мотора прави 10-15см ход при тръгване и се връща при спиране,лоста седи на мястото си като закован без дори да има вибрация на него :) Причината е,че и бронята на жилото и самото жило са вързани към кутията и лоста няма как да се измести при местенето на кутията насам-натам.
Местене на лоста се усеща само при коли с лостова система между лоста и кутията.

Принципно има логика но на същата кола (моята) от време на време скростите започват да се местят много тегаво едно такова мазно с осезателно повече усиливе по лоста...което след известно време изчезва ..това го прави рядко но го прави от години. Така че съм склонен да мисля че има въпреки всичко някакво изместване.

aaaaakt
Автомобил:
Двигател:

Re: чукане при отпускане на съединител 1.8 ми 93г. АВS двигател

Мнениеот aaaaakt » Пон 07 май 2012 8:08

здравейте колеги при мен проблема се реши след , като се находих при майстори и диагнозите варираха от външно, вътрешно каре и проблем в скоростната кутия която я отремонтирахме с Ваското преди време се оказа , че проблема е при отхлабил се болт , който държи главината на предно лямо колело от къде то се чуваше и чукането при смана на скоростите и подаване и отнемане на газта. :banana :banana :banana След затягането му от майстора в мое присъствие всичко си бе ок.Човека се оказа много коректен при условие , че можеше да отстрани проблема ,като ми хване за ремонт нещо което е здраво без да го смени.Спасих се от една бърза голяма сума за ремонт който не бе необходим.Поздрави на всички :beer :beer

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: чукане при отпускане на съединител 1.8 ми 93г. АВS двига

Мнениеот ping23 » Чет 07 фев 2013 0:55

Заради това което си написал ще спя спокойно!
Същата история при мен с чукането при включване на скорост,подаване и отнемане на газ с тази разлика че сменяхме лагери на главините :) явно някой не е затегнал главината :)
Утре ще пиша!
:iloveu_all_bitches.gif

Върни се в “Passat”