Помоощ!!! Проблем с Автоматик-Решен за 862лв :)
- dukanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземай автоматика! Ще се родиш! Много удобно нещо си е! Само дано нямаш проблеми като мен! А аз май ще слагам механична кутия! Просто и да намеря кутия на старо, от къде да знам 4е тя няма да се издъни след 2 месеца! ремонта на сегашната ще излезе около 1000лв. а на старо ако намеря ще е около 300 до 500лв и за труд още 100-200! И Пасата става ЗЛАТЕЕЕЕЕЕН !!!! Намерих майстор който ще ми смени кутията и каза че по нищо няма да личи че е бил автомат! така че май ще карам ръчка! Поне двигателя ми е здрав ( за сега ) !!!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Коя година ти е Пасата? И колко ти е излязъл до тука? Щото ако само кутията е проблема, пък другото е ОК, то според мен си заслужава да я оправиш и да си караш. Втора употреба скорстна кутия е около 200 - 300 лева, като не се знае в какво състояние е. Сваляне на автомата и слагането на ръчаката - още около 100 левчета. И то какво стана - минимум 500 лева и караш ръчка, дето не се знае до кога ще е здрава. А при автомата даваш 1000 лева, ама поне знаеш, че забравяш за проблеми с нея. Помисли добре преди да предприемеш смяната. За 500 лева отгоре, не че са малко, си решаваш проблема и си купуваш спокойствие и удобството на автомата. Успех 

- dukanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Пасата е 93 та година с климатроник ел.пакет, газ и т.н. Адски е запазен!До сега ми е излязъл към 5000 х. но в това число 4 чисто нови гуми!Сменил съм масло маслен филтър и въздушен филтър и средното гърне!Просто беще оставен да се продава при приятел и не съм плащъл обичаината надценка на авто къщите! Изглежда доста добре! Просто ме е страх да не дам 1000 лв и да се счупи пак след 1 година! в сервиза ми дават 6 месеца гаранция!Аз си ме4тая за автоматик от дете!Доста трудно изживявам ситуацията! А механи4ната кутия ще ми я взема без пари като компенсация!
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, намери си читав сервиз и оправяй автомата!
Не мисли, че смяната от автоматична на ръчна кутия е само да свалиш едната и да качиш другата.
Имаш да слагаш и съединител, който ще ти отхвърли повече пари от самата кутия (предполага се, че ще си купиш нови феродов, притискателен диск и лагер, а няма да слагаш втора употреба)
Имаш да сменяш и конзолата на педалите, помпи на съединителя да слагаш, друг скоростен лост с жила към него, друго барче, че туй на автоматика не е същото ...
и тя стана дълга и широка.
Попрегледай, както ти казах, вакуумното управление - твоята кутия се командва основно от разреждането в смукателните колектори.
Сервизите за автоматици са страшно малко и затова взимат по 200-300 лв за добър ден.
Може да ти е дребен проблема, който не налага разглабяне на кутията и просто да искат да те изгърбят.
Тази хилядарка, дето ти я изкат, казват ли какво и е на кутията и какво е включено в цената на ремонта?
Не мисли, че смяната от автоматична на ръчна кутия е само да свалиш едната и да качиш другата.
Имаш да слагаш и съединител, който ще ти отхвърли повече пари от самата кутия (предполага се, че ще си купиш нови феродов, притискателен диск и лагер, а няма да слагаш втора употреба)
Имаш да сменяш и конзолата на педалите, помпи на съединителя да слагаш, друг скоростен лост с жила към него, друго барче, че туй на автоматика не е същото ...
и тя стана дълга и широка.
Попрегледай, както ти казах, вакуумното управление - твоята кутия се командва основно от разреждането в смукателните колектори.
Сервизите за автоматици са страшно малко и затова взимат по 200-300 лв за добър ден.
Може да ти е дребен проблема, който не налага разглабяне на кутията и просто да искат да те изгърбят.
Тази хилядарка, дето ти я изкат, казват ли какво и е на кутията и какво е включено в цената на ремонта?
- dukanov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Aз се реших да я поправям! Сервизите които намерих са Джемини и Автоматик! В автоматик казаха 4е проблема няма да е много голям но не са сигурни от какво е и трябва да я отворят! 150лв сваляне-поставяне,200 труд.60-70 масло, 260 лв още некви части гумички и т.н. които се сменяли за да могат да ми дадът гаранция и от там нататък още пари за счупените части! Проблема момчета е че аз нищо не разбирам и ща не ща трябва да им се доверя!
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Най - малкото, което можеш да направищ, е да вземеш със себе си някой познат, който разбира повече от тези неща. Поне като ти говорят за какво отиват парите няма да могат да бръщолевят глупости. Дори въпросния човек да не разбира конкретно от автоматични скоростни кутии, термините няма да са му съвсем чужди и ще им е по - трудно да те баламосват.