след осн. ремонт Б3 90 г. 1,6 бензин/газ духа от капачката
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: след основен ремонт духа от капачката защо
Ако цилиндрите са били на бъчви и са ти сменили сегментите само и лагери - ай честито..пак за основен
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
стига сте плашили човека де,то тъй стават бъчви....
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мислиш че си приказвам ей така да го плаша ли ? Виждал ли си цилиндри ,които са на бъчви ...няма и да видиш,защото не се вижда с просто око.Блока се сваля - на шлайфист мери се дали е в граници ,мерат се тунели и ако е нужно се ремонтира дали с по голям размер или ризи тва е по избор.Може и да не е раздул цилиндри и да е ок ,затова като се прави основен ремонт се мери за да си вържеш гащите.
-
- Автомобил:
- Двигател:
проверих вчера и отдушника и от там духа но като подам газ намалява иначе майстора ми каза че е сменил сегменти хидравлични повдигачи пилене на глава а за лагерите не съм сигурен
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
viktor197 написа:проверих вчера и отдушника и от там духа но като подам газ намалява иначе майстора ми каза че е сменил сегменти хидравлични повдигачи пилене на глава а за лагерите не съм сигурен
Блока не е шлайфан ,така ли?
Re: след осн. ремонт Б3 90 г. 1,6 бензин/газ духа от капачката
Не напразно попитах.Ах ах ах, тея майсторя.Страшни са.
-
- Автомобил:
- Двигател:
pas1.8mi написа:viktor197 написа:проверих вчера и отдушника и от там духа но като подам газ намалява иначе майстора ми каза че е сменил сегменти хидравлични повдигачи пилене на глава а за лагерите не съм сигурен
Блока не е шлайфан ,така ли?
не не е шлайфан блока само главата
-
- Автомобил:
- Двигател:
ВидиМС написа:А защо прави ремонт на мотора?
И какво означава за теб "основен"?Шлайф на цилиндрите правиха ли?И т.н........да не са те завъртяли?
беше прегряла,грееше и надуваше маркучите само това.нито харчеше антифриз нито вода в маслото,само вкарва въздух в водната система.аз я взех от един приятел който не разбира много,и отидох в един голям сервиз и ми казаха о водна помпа и радиатор и ще се оправи срещу скромната им сума от 280лв. ок смених си ги сам не за тези пари,после друг майстор ми каза датчиците и тях ги смених и накрая основен ремонт
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
ВидиМС написа:Не напразно попитах.Ах ах ах, тея майсторя.Страшни са.
Майстора е видял,диагностицирал,преценил че това ще е ремонта. Сега айде без да сме видели и чули колата да го сложим на въжето,а??

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
до колкото разбрах майстора е самия колега
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Iezekil написа:до колкото разбрах майстора е самия колега
viktor197 написа: иначе майстора ми каза че е сменил сегменти хидравлични повдигачи пилене на глава а за лагерите не съм сигурен
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:ВидиМС написа:Не напразно попитах.Ах ах ах, тея майсторя.Страшни са.
Майстора е видял,диагностицирал,преценил че това ще е ремонта. Сега айде без да сме видели и чули колата да го сложим на въжето,а??Ако колегата не е доволен от ремонта и установи че няма нужната компресия,надува маркучи и т.н. то тогава ме съмнява майстора да не си оправи нещата. Освен това има хиляди теми в този форум за духане от капачката на свободен ход и на обороти.
глупости не казвам че не съм доволен а питам дали е нормално да духа защото преди ремонта не духаше толкова много а съм чул че не трябва да е така и затова се притесних а тук винаги има колеги който да ми дадат нормален отговор а като питам приятели и колеги все едно не е направил нищо майстора а ми е взел парите та ако те ми бяха дали отговор който ме задоволява все пак 700лв ми взеха нормално е да се притесниш
-
- Автомобил:
- Двигател:
да сам оправям което мога а двигателя не смея да пипам не че не съм помагал на колеги но друго е майстор да пипа а не самоук човек
-
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:Iezekil написа:до колкото разбрах майстора е самия колегаviktor197 написа: иначе майстора ми каза че е сменил сегменти хидравлични повдигачи пилене на глава а за лагерите не съм сигурен
не не съм аз майстора поне на двигателя де но наистина си правя сам което мога миналия месец ми искаха 270лв за смяна на рейката а тя е механична и пак тук във форума ми помогнаха колеги viewtopic.php?f=6&t=309873
- plamen000000
- Автомобил:
- Двигател:
Не вкарвайте човека в никакви филми, за идеално разработен двигател може да говориме, след един пробег от порядъка на 20-50К км, тия 2000 км нищо не са, карай и си свиркай.