Питане Пасат 1.6 - разход на гориво
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
bobcho написа:Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е)
При газ. инжек. съм виждал че слагат нещо като допълнителен комп. който определя работата на газ.
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
teodor6769 написа:bobcho написа:Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е)
При газ. инжек. съм виждал че слагат нещо като допълнителен комп. който определя работата на газ.
Ами слага се ламбда емулатор, който така да се каже "лъже" сондата, за да се поддържа състав 0.97-1.03

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
georgipass написа:teodor6769 написа:bobcho написа:Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е)
Ами слага се ламбда емулатор, който така да се каже "лъже" сондата, за да се поддържа състав 0.97-1.03
Не колега не е емулатора а си е като втори комп. който работи само като е на газ колата вместо компа на колата. Малко никакво го обяснявам