Питане Пасат 1.6 - разход на гориво

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Нед 04 фев 2007 0:07

Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е :) )

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 04 фев 2007 10:12

bobcho написа:Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е :) )

При газ. инжек. съм виждал че слагат нещо като допълнителен комп. който определя работата на газ.

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Нед 04 фев 2007 10:53

teodor6769 написа:
bobcho написа:Не забравяйте, че когато колата се кара на газ, ламбда сондата не изпълнява никаква роля.Нейните показания се отчитат от ЕЦУ-то само при работа на бензин.(това е при обикновенните газови уредби.При газовите инжекциони не знам как е :) )

При газ. инжек. съм виждал че слагат нещо като допълнителен комп. който определя работата на газ.

Ами слага се ламбда емулатор, който така да се каже "лъже" сондата, за да се поддържа състав 0.97-1.03 :!:

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Нед 04 фев 2007 11:02

georgipass написа:
teodor6769 написа:

Ами слага се ламбда емулатор, който така да се каже "лъже" сондата, за да се поддържа състав 0.97-1.03 :!:

Не колега не е емулатора а си е като втори комп. който работи само като е на газ колата вместо компа на колата. Малко никакво го обяснявам :oops:

Върни се в “Passat”