:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Пасат Б5 тресе волана

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
illy1977
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б5 тресе волана

Мнениеот illy1977 » Пон 09 апр 2012 20:31

Погледни състоянието на водачите на спирачните апарати!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!При наличие и на най незабележим аксиален луфт във водачите, проблема с вибрацията на волана е идентичен като симптом със спирачен диск!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Личен пресен пример с моя Пасат В3 от преди няколко месеца.

penko_pulev
Автомобил: Passat
Двигател: AFN

Мнениеот penko_pulev » Пон 09 апр 2012 21:13

Да поглени водачите на спирачните апарати но знай, че имаш 4 водача. Всеки спирачен апарат по 2. И всеки един струва по 36 лева :beat_butt2
Скапани 36 лева за един болт. А тези водачи ги няма и по магазините. Един месец търся и има само в Порше. Някой ще каже ми иди на стругар да ти ги направи. Е не е толкова лесно да се направят колкото си мислите. Аз залагам на криви дискове. И другото което е дисковете са по 75лв. 288х25 мм. TEXTAR. Отивай на майстор. Сваляте гумите, завивате два болта без гумите с някоя шайба ако се наложи за да държи диска за главината и слагате една магнитна стойка с индикаторен часовник. Въртиш главината и разбираш дали ти е крив диска и колко е крив!!!
Поздрави :beer

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 13 апр 2012 20:02

и при мен го има това тресене при спиране,става дума за поло 2ф
проблема е в единия външен накрайник ,яко разбит е, а съм го сменял преди 2 години с нов,а другия който е заводски нищо му няма
ако е накрайник-а като спираш но си в завой,без значение наляво или надясно и тресенето спира,ако са дискове или водачи на спирания апарат пак ще си трака
просто в завои се обира луфта в разбития накрайник и няма тресене или тракане

пп:днес си смених накрайника...19 лева марка moog,за 20 минути сам пред блока и няма вече тракане

Върни се в “Passat”