Passat B5 1.8T АEB гори масло и пуши
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Re: Passat B5 1.8T АEB гори масло и пуши
До сега щях да сменя гумичките. Слагаи нови и маркови а не от битака защото след 5х км пак ще сменяш а си е филм и пари.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На турбомоторите гумичките не са толкоз фактор за горене на масло. Не разбрах, след турбото има ли омазано?
-
- Автомобил:
- Двигател:
за колегата moimoimoi напълно си прав за възможността да припушва от богата смес защото колата е с ГИ и изяжда по 50 лв бензин само докато загрее сутрин за 1 месец.
първо всичко това което съм цитирал е защото цената която съм посочил за пълна ревизия на главата с неизвестна марка гумички е същата като цена само за смяна на гумички оригинални от 12 лв. 20х12=240
Да мисля че и аз съм написал че има и гумички от 2 лв без отстъпката така че незнам примера с ладата дали е удачен в случая и никаде не съм казал че трябва шлайф при смяна на гумички.
Joto50 написа:И защо трябва да се шлайфа главата и да се напасват клапани като се сменят гумичките,нещо не мога да се сетяА пък относно цената 12лв,нещо множко ми се вижда.На стария PASSAT съм сменял(RP двигател)бяха 10лв комплекта(corteco),а ако ги взимаш за LADA,бяха 0.50лв бройката.
Joto50 написа:И защо трябва да се шлайфа главата и да се напасват клапани като се сменят гумичките,нещо не мога да се сетяА пък относно цената 12лв,нещо множко ми се вижда.На стария PASSAT съм сменял(RP двигател)бяха 10лв комплекта(corteco),а ако ги взимаш за LADA,бяха 0.50лв бройката.
първо всичко това което съм цитирал е защото цената която съм посочил за пълна ревизия на главата с неизвестна марка гумички е същата като цена само за смяна на гумички оригинални от 12 лв. 20х12=240
Да мисля че и аз съм написал че има и гумички от 2 лв без отстъпката така че незнам примера с ладата дали е удачен в случая и никаде не съм казал че трябва шлайф при смяна на гумички.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не колега след турбото няма мазно от масло.Чисто си е само много леко омазняване като от пари.muns61 написа:На турбомоторите гумичките не са толкоз фактор за горене на масло. Не разбрах, след турбото има ли омазано?
-
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1995
- Контакти:
имам подобен проблем. Колата е Пасат Б5 1.8Т АЕВ, но при мен е когато позагрее почва да пуши и губи масло. Колата си има мощност, върви както обикновенно и на бензин и на газ.