Пасат 6 проблем скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Пасат 6 проблем скоростна кутия

Мнениеот zfa159 » Нед 13 май 2012 15:13

passat123 написа:Какво значе др режими значе ,че само при тръгване на степен Д от 1 скорост се чува нещо като чукане еднократно !

Да,това се има предвид - при тръгване от " D " изтропва или изтраква или издрънква и нагоре в другите предавки го няма шума,докато не спреш и не тръгнеш отново.Карах едно DSG на Пасат В6 и то беше по същия начин - минаваш си от "N" на "D" ,като държиш спирачка и не се чува тропването (т.е. не е каре или някакъв луфт по полуоски,диференциал и т.н.) и като пуснеш спирачката и дадеш газ,прави въпросното "дрън" и тръгва.Нагоре по другите предавки го няма,само от тръгване.
Колкото пъти пробвах да тръгна,толкова пъти издрънча.
:beer

frec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот frec » Пон 14 май 2012 8:16

айде и аз да се включа, че ми стана интересно.
моята е с същия двигател и DGS. Чак за изтропване не мога да говоря, но на моменти като подавам газ и усещам все едно как съединителя залепва - на такъв шум ми прилича. усещал съм и при каране на дълъг път с съвсем леко подаване на газ. При тръгване - понякога наистина и при мен тръбва по-неравномерно (при което жената казва - ееее, по леко тръгвай :)) но това е като тръгвам с повече газ, но удар със сигурност не се чува. просто леко тракване.
Между другото имам проблемен тампон на скоростната кутия и живея с надеждата че ако ги сменя (те са общо 3 и се сменят заедно според VW) и ако прегледам тампоните по двигателя - нещата ще се оправят. Ако не се оправи - по скоро бих си мислел за съединител, защото както и ти казваш - такова нещо има само при подаване на газ. Ако държа спирачката на D и просто я отпускам - грам звук не се чува, нито усеща.

Последна промяна от frec на Пон 14 май 2012 12:21, променено общо 1 път.

J_O_E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот J_O_E » Пон 14 май 2012 8:39

Мисла,че всичко ми стана ясно вече.Най-вероятно и аз имам някое друго тампонче на кутията за смяна.Но забелязах още,че когато е студена колата няма никакви проблеми,тръгва си съвсем плавно,но като покарам малко и започва отново,което ми е малко странно и необятно.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Пон 14 май 2012 10:33

И аз ще споделя за моя опит с по-рязкото тръгване. Първо си мислех че е някакъв проблем, но после му хванах цаката. При спряло положение на D, тръгването зависи колко е натисната спирачката. Ако е натисната малко по силно спирачката при престоя(на светофар примерно) се получава този ефект с по-рязкото тръгване. Аз свикнах да я държа точно на предела когато колата ще отлепи и сама ще потегли, тогава не се получава това залепване на съединителя както колегата frec пише. Другата цака която хванах е че ако е натисната спирачката по силно, преди да се натисне газта, просто една идея по-бавно си премествам кракът към газта.

Аз лично си го обеснявам с това че ДСГ-то изключва на неутрална при престои и при по-бързо подаване на газ, се получава този ефект от залепянето на съединителя(това си е мое обяснение, не твърдя че е вярно :) )

Дано сте ме разбрали и може да го пробвате, поне при мен работи тази система :beer

P.S. Това се отнася само като карам без аутохолд. Когато е включен тръгването си е според колко натискам газта.

Върни се в “Passat”