Влиза вода в колата Б5 - решен

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ch2mod
Автомобил:
Двигател:

Re: Влиза вода в колата

Мнениеот ch2mod » Сря 30 май 2012 22:39

Iezekil написа:свали си кората на вратата и огледай

може и от там да влиза ако ти е прецакана мушамата
аз моята не помня вече с някаква лепенка я лепих май

Потребителски аватар
niki79
Автомобил: passat b6
Двигател: BMP

Re: Влиза вода в колата Б5

Мнениеот niki79 » Чет 31 май 2012 19:05

б5 няма мушама :wink: има метална кора,но не е изключено и от там да е

Потребителски аватар
ivan_storm
Автомобил: Passat B5
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот ivan_storm » Чет 31 май 2012 20:18

При Б5 си влиза доволно вода покрай уплътнението на кутията на компа. Надига се кутията на компа, там се вижда че има гарнитура, която след толкова години не върши работа, понамазва се се със силикон и спират валежите в купето.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plkochev » Чет 31 май 2012 22:09

Намести хубаво навътре пластмасата на купе филтъра...доста често от там се пълни купето в дясно. Така беше и при мен.

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Пет 01 юни 2012 13:19

Колега имах същия проблем. Окоза се, че "коритото" в което са акумулатора и серво-усилвателя доста често се наводнява. На дъното му има два дренажа , като прерязани конуси, които се запушват и цялото "корито" се пълни с вода та чак прелива през парното. При мен положението беше много тежко. Беше се наводнила колата ( започвайки от задно лято място). Намокри се компютъра и ми се наводни и серво-усилвателя ... За да си сигурен, че не е това което ти пиша просто си отвори капака, издурпай уплътненито на дългия метален капак точно под предното стъкло и махни самия капак. То се вижда ако е наводнено. Доколкото знам повечето майстори направо ги махат тези конусовидните тапи, че само проблеми създават. Успех.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Пет 01 юни 2012 18:51

При мен също влиза вода отзад отляво. Оказа се че водата влиза от предната част на задната врата между стъклото и колонката, стича се надолу по шейната на стъклото и се събира в улея между двете ламарини на вратата и от там под кората и е вътре. Сега предстой мазане с силикон.

ba4enas
Автомобил: Passat 6
Двигател: 2009

Мнениеот ba4enas » Пон 04 юни 2012 8:03

При Б5 си влиза доволно вода покрай уплътнението на кутията на компа. Надига се кутията на компа, там се вижда че има гарнитура, която след толкова години не върши работа, понамазва се се със силикон и спират валежите в купето.

Преди 4 дни почистих двата отводнителни отвора и наместих уплътнението на филтъра наново.Не съм преглеждал само под кутията на компа, като все още има малко блага на пода отзад и стигнах до извода, че или продължава да влиза от там или много бавно съхне.Ако е от кутията на компа обаче, как мога да уплътня под него?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Пон 04 юни 2012 8:23

Като оглеждах колата си в автокъщата пипах мокета навсякъде-сухо..... :deal
Като се прибрах бръкнах случайно долу,в страничния джоб,при крика-5см вода.Отдругата страна-при аптечката-също.
Веднага ми стана ясно :idea: ,защо мокета,тапицерия бяха като нови ,от магазина :lol:
Просто джамбазите ги водят на пране,дето не жалят водата и не може да се изсмуче докрай.
Та сваляне на задни седалки,сваляне на корите в комбито,махане на корите на пода на багажника,повдигане на мокета-изстискване на кечето(2см е дебело),доизсушаване с духалка 2 дни.
5-6 л вода съм изкарал.

Та колега,ако се е наводнявала продължително не очаквай да е сухо без твоя намеса. mhihi
Иначе съвсем скоро ще се запознаеш с темите за "комфорт модул" и др.
:beer

ba4enas

Мнениеот ba4enas » Сря 06 юни 2012 16:43

Комфорт модула е ясен, той когато реши си спира тока към лампите под вратите в жапката и багажника.Това е едно на ръка.Днес реших да пусна парното в краката за 2-3 часа да исуши малко и под двигателя на земята се събра една локва вода.Възможно ли е да има такъв конденз?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Сря 06 юни 2012 17:36

Ако си пуснал да работи компресора-ДА.
На изпарителя на климатика кондензира влагата от въздуха и през дренажна тръбичка изтича на пътя.За 2-3ч трябва да направи локва. :да:

Потребителски аватар
blackyhn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blackyhn » Чет 07 юни 2012 11:35

Аз имах същия проблем. Оказа се, че ми се е наводнило "коритото" в което е акумулатора и серво усилвателя. Там има две дупки които се запушват, коритото се пълни и почва да прелива през парното. Почистват се и се оправя. Но при мен последствията вяха смяна на усилвателя .. сушене на компютъра... провери. Отваряш капака, махаш изолацията и изтегляш кората. Успех.

Потребителски аватар
fena_vd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fena_vd » Нед 10 юни 2012 18:35

При мен се оказа че е откачен маркуча от тапата в вратата, който отвежда водата от люка. Така водата се е стичала по колонката при комфорт модула а част от нея изтичаше от дупки по средата на колата. Днес се измъчих докато го наглася. Интересно е че намерих вода и в дясно. Уплътних държача на филтъра с силикон сега ще видя какво ще стане. Ако някой знае как се сваля компа да сподели че не се справям.

ba4enas

Re: Влиза вода в колата Б5 - решен

Мнениеот ba4enas » Вто 26 юни 2012 8:41

Почистих двата отводнителни канала, смених филтъра и оплътних наново около него и засега няма проблеми

Върни се в “Passat”