1. Махане на задната седалка:

Първо се вдига предната част нагоре докато се откачи. След това задната част се бута навътре за да се откачи и отзад и вече може и задната чааст да се вдигне нагоре с което седалката се изважда.

2. При мен датчикът стои в средата и след щателен оглед установих, че кабелите нямат видими наранявания и всичко е ОК. Това което се виждаше обаче е, че там където кабелът се извивана 180 градуса в следствие на натиска от седалката самия сноп дори беше деформиралтози по-мек слой (приличащ на нещо като антикор или подобно), с което си личеше как седалката го е притискала сериозно. Също така профилът на датчика и самия кабел се бяха отбелязали на дунапрена на седалката където са се допирали.

3. Сега тук колегите може да падтан от смях какво решение взех за да защитя датчика от натиск от дунапрена, но в момента не разполагах с други налични материали. В бъдеще може да направя нещо по-прилично. В случаят предпочетох да използвам дърво, което да е на малко по-голяма височина от датчика и буксата за да обира натиска.

Може да е просто и смешно, но работи поне за сега.

Най здраво би било с метален капак, но не ми се иска да пробивам купето и да корозира след време. За това предпочетох първо да пробвам с дърво и лепила.
Интересно ако и други колеги споделят техни идеи, опити и виждания по проблема.
Поздрави от мен за сега.
Тодор Василев