пасат B3 проблем със стъпковия мотор
-
- Автомобил:
- Двигател: CAYB ++130кс
Re: Проблем със стъпковия мотор на пасат B3
странното е че това рязко вдигане на оборотите при мен се получава само през горещите дни и то при топъл старт. При стандартните оплаквания от стъпковото моторче се говори за "играене" на оборотите, много ниски или високи по време на движение. При мен се наблюдава само рязко повишаване на оборотите когато стартирам топъл двигател, понякога се нормализират бързо, понякога си остават доста дълго време високи.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Виж при тебе може и дросела да се е позамацал, може едно почистване да му се направи.
-
- Автомобил:
това почистване на дросела, към лесните процедури ли е и следва ли после някакво адаптиране.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
За да свалиш моторчето, се разглобява цялото моно, та като го разглобиш до дросела ще имаш достъп за почистване. Адаптация, не знам дали му трябва.
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
за пропадане на оборотите-да е дросела,за вдигане и форсиране ако не е стъпковия е тпс-а.Има теми как се замерват и двете,ако ли не -една диагностика.Все пак и двете неща са свързани,едното подава инфо на другото,а при износени писти на датчика е възможно да има аномалии.
-
- Автомобил:
а стъпковия мотор и ТПС едно до друго ли са на Пасат Б3 с RP двигателя?
Ако някой има снимка
Ако някой има снимка

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Ами може да се каже,че са едно до друго-едното е отпред,а другото от страни.С други думи на квадрата двете съседни страни.Ползвай търсачките за да се ограмотиш и да намериш темите за замерване на двете,но сякаш най-добре да идеш на диагностика...
ето тази за тпс-а viewtopic.php?f=17&t=174901
ето тази за тпс-а viewtopic.php?f=17&t=174901
-
- Автомобил:
благодаря, колега 

-
- Автомобил:
Такааа :) Реших си проблема с високите обороти на топъл старт
Един добър колега от форума преди време ми изпрати моното си заедно със стъпковото моторче.
Друг добър човек се съгласи да го монтира и о чудо, колата вече няма този толкова дразнещ проблем.
Даже ми се струва доста по-пъргава от преди.
Съвета ми е при аналогични проблеми с рязко вдигане на обороти при палене на топъл двигател, по възможност пробвайте със здраво стъпково моторче от здрав пасат, дали в него е само проблема. Ако е от него потърсете го от автоморгите

Един добър колега от форума преди време ми изпрати моното си заедно със стъпковото моторче.
Друг добър човек се съгласи да го монтира и о чудо, колата вече няма този толкова дразнещ проблем.
Даже ми се струва доста по-пъргава от преди.
Съвета ми е при аналогични проблеми с рязко вдигане на обороти при палене на топъл двигател, по възможност пробвайте със здраво стъпково моторче от здрав пасат, дали в него е само проблема. Ако е от него потърсете го от автоморгите

- KrasenValkov
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат B3 проблем със стъпковия мотор
Моят старец имаше скедният проблем- независимо кога (топло или студено) когато си пожелаеше качваше оборотите (винаги различно много :д) отворих и почистих дросела... Не помогна макарче вече е чист ... След това забелязах че този "пишляк" на стъпковият мотор като заеме една поЗиция и зацепва на нея... Не се връща ...временното ми решение беше , като го издебнах малкия дявол да е в началната си позиция да му извадя буксата... Така го изключих и проблема естествено спря..в последствие най добре е да се свали (не е нужно да разглабям всичко-може само самото моторче (държат го четири болта) отваря се, почиства се добре и се връща.. Ако пак прави проблем-жалко трябва да се смени.. Ако не прави проблем - йее спестих си минимум 50лв :д