Пасат Б3 92г. 2000 куб -Гасне в движение и не пали след това
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б3 92г. 2000 куб -Гасне в движение и не пали след това
Извинявам се на колегата че му пиша в темата, но днес имах подобен случай.
По време на движение ми гасне и няма палене , като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой. След около час чукнах и запали все едно нищо не е имало. Преди около 2 месеца ми направи същия номер и след около половин час тогава запали . Значи с времето се увеличава времето за почивка но тогава беше топло
. Колата е Венто GT с 2Е мотор 93г.Идея си нямам от какво може да е проблема.
По време на движение ми гасне и няма палене , като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой. След около час чукнах и запали все едно нищо не е имало. Преди около 2 месеца ми направи същия номер и след около половин час тогава запали . Значи с времето се увеличава времето за почивка но тогава беше топло

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
При такива проблеми се проверява първо идва ли гориво,после се търси искрата преди и след делкото.Така за 5 минути се ориентираш къде е проблема.
Придърпването пък в точни граници е свързано с замърсена или повредена платка я на ТПС я на дебитомер.
Придърпването пък в точни граници е свързано с замърсена или повредена платка я на ТПС я на дебитомер.
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
aptt написа:Извинявам се на колегата че му пиша в темата, но днес имах подобен случай.
По време на движение ми гасне и няма палене , като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой. След около час чукнах и запали все едно нищо не е имало. Преди около 2 месеца ми направи същия номер и след около половин час тогава запали . Значи с времето се увеличава времето за почивка но тогава беше топло. Колата е Венто GT с 2Е мотор 93г.Идея си нямам от какво може да е проблема.
Тва намирисва на датчик на Хол
За сега нищо не можем да открием но ще чакам следващия път ( дано стане някъде на близо) дано тогава го открием .
lacezarasia написа:като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой.
Може би контактния ключ ти прави въртели. Добре е да си приготвиш едно "таралежче" за смяна, ако пътуваш на дълги разстояния.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ARusev написа:lacezarasia написа:като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой.
Може би контактния ключ ти прави въртели. Добре е да си приготвиш едно "таралежче" за смяна, ако пътуваш на дълги разстояния.
"Таралежче" клеморед ли е?

- Iezekil
Ако е клемореда да губи контакт,би трябвало да не ти светят лампите по таблото като угасне.
- Lifeguard
- Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
- Двигател: AHU_AKU
aptt написа:Извинявам се на колегата че му пиша в темата, но днес имах подобен случай.
По време на движение ми гасне и няма палене , като въртя да запали всички стрелки си стоят в покой. След около час чукнах и запали все едно нищо не е имало. Преди около 2 месеца ми направи същия номер и след около половин час тогава запали . Значи с времето се увеличава времето за почивка но тогава беше топло. Колата е Венто GT с 2Е мотор 93г.Идея си нямам от какво може да е проблема.
Имах същия проблем преди време на моето 2Е и след като един ден въобще не запалих повече смених бобината с комутатора и от тогава проблеми не съм имал
Значи когато направи проблема всичко си свети и си е на контакт все едно точно преди палене но не ще, след около половин един час пали все едно нищо не е било. Следващия път вече ще викам мой приятел да влючи лап топа да видим какво ще излезе само дано е някъде на близо из нашия район. Иначе и той се съмнява в бобината или хол датчика. рядко пътувам на далече но знае ли човек.
-
- Автомобил: vw passat b4
- Двигател: 2E 115кс
Re: Пасат Б3 92г. 2000 куб -Гасне в движение и не пали след
Колеги и моя пасат е 2е и всичко е сменено и като се връщах от морето ми го направи тоя номер с 120 угасна и ни на бензин но на газ и почна да гърми...съмняваме се в дебктомера да ми е направил чакмак...или датчиха на хол щото стрелката на оборотомера откачи по едно време и след тогава изгасна...някакви идеи при тази ситуация?
- Iezekil
Оборотомера играе ли-датчик на Хол е.
Оказа се Хол датчика, смених го с нов и всичко си дойде на място.
Дано и колегите да са си решили проблемите.
Дано и колегите да са си решили проблемите.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се намира Хол датчика. Имам подобен проблем. На бензин гасне неочаквано а на газ само придърпва.Като отпусна педала на газта спира да придърпва но и не върви.
- toci_81
- Автомобил: Golf 5 Plus TDI
- Двигател: BKC
датчика се намира вътре в делкото.