Купих си Passat и ми е нужна малко помощ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
SLO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SLO » Пет 26 яну 2007 0:13

110 кончета,обикновенно ТДИ не е помпа-дюза,демек малко по-слабичак за сметка на това по не капризен.
Виждам нямаш ESP или ASR,не е болка за умиране,ма е хубаво да ги има при положение че колата е 00' набор.
От друга страна,колкото помалко електроника толкова помалко главоболие!
Джиткай си смело,Пасаторите са супер коли,комфортни,стабилни надежни,сигурен съм че ще останеш доволна!
Колегите с AFN ще ти споделат по-подробно за двигателчето и грижите околу него....

Потребителски аватар
jafara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jafara » Пет 26 яну 2007 2:04

Ей пасата е трепач напрао :) напрао се влюбих в него, точно тоя салон е много як :) много безаварийни километри и да те слуша колата :) :welcome_to_group

kristian112
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristian112 » Пет 26 яну 2007 10:00

честито ! да си я караш със здраве.
ако не е обслужена колата приготви около 350 400 лв минимум и после само караш и се радваш :) не е лошо и диагностика .Колегите от София ще те насочат!И във форума има .

P.s. моя салон е съшия само че черен.За пръв път виждам (освен моята) махагоново табло и черна топка за скоростния лост.Мислех си че при мен е сменяна допълнително по някаква причина но явно има фабрично така

Потребителски аватар
Sofi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Sofi » Пет 26 яну 2007 12:57

SLO написа:Виждам нямаш ESP или ASR,не е болка за умиране,ма е хубаво да ги има при положение че колата е 00' набор.

Първата регистрация на колата е през 2000г., но нищо чудно да е произведена 99г. и съответно затова да няма ESP. Определено щеше да е добре да има, но какво да се прави - на следващия ъпгрейд.

Иначе всичко каквото е трябвало съм сменила по колата - имам в предвид масла, филтри ремъци и т.н. Остана само на компютър да я закачим да си каже всичко и това е.
След малко ще и правя тестдрайв по магистралата към Пловдив да видим колко харчи и как се държи на пътя с по-висока скорост.
Интересно е че на градско ми дава 6.4 разход, което си е направо страхотно - аз очаквах да е около 8, защото ми бяха казали че 4х4 дигало разхода, ама явно не е съвсем така.

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пет 26 яну 2007 13:29

Sofi написа:След малко ще и правя тестдрайв по магистралата към Пловдив да видим колко харчи и как се държи на пътя с по-висока скорост.
Интересно е че на градско ми дава 6.4 разход, което си е направо страхотно - аз очаквах да е около 8, защото ми бяха казали че 4х4 дигало разхода, ама явно не е съвсем така.

По тези ти думи разбирам, че имаш бордкомпютър, което е хубаво, и освен мен поне още един колега много ти завижда (благородно). Все пак не му се предоверявай, ами гледай колко зареждаш и колко км минаваш - бордкомп-а е за ориентир. Разхода наистина се вдига от 4х4, но то е от огромна полза в някои ситуации. Това 6,4 градско ми се струва че е измерено без задръствания. Иначе колата може да е доста икономична - само трябва да знаеш как да я караш. 8 л на 100 км ми се струва абсолютния максимум, който може да ти даде колата (не за момента, ами например за пътуването). Наблюдавай си разхода по бордкомпютъра на магистрала при постоянна газ (скорост) около 90-100 км/ч. Ако имаш темпомат (автопилот му викат някои) можеш да си хванеш най-икономичната скорост, и да си я поддържаш; също и да разбереш кога нафтата е кофти. А ако нямаш темпомат, може да се сложи - не е кой знае какво.
Приятно пътуване !

Потребителски аватар
sasho_mf
Автомобил: Toyota Corolla Verso
Двигател:

Мнениеот sasho_mf » Пет 26 яну 2007 18:11

:welcome_to_group и мноооо безаварийни

Потребителски аватар
Formel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Formel » Съб 27 яну 2007 16:57

колата ти е прекрасна.много безаварйни километри и да те слуша :welcome_to_group : vw fen

Върни се в “Passat”