Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?
- dimodiver
- Автомобил: Passat Touran
- Двигател: AFN 1998 AVQ 2004
Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?
Здравейте колеги! Преди няколко дни сменях пистов ремък на Passat 1998 1.9 tdi 110 hp Syncro. Разглобих цялата предница, стигнах до ремъка, смених го и запалих колата. Тогава видях, че капе хидравлично масло. Беше тъмно червен цвят. После свалих и помпата и видях, че в нея има лек луфт. Достатъчно, днес капе, а утре ще започне да тече.... Колата я имам от 4 години и съм изминал около 102-103 хил. км. В момента колата е на 364 хил. и съм много доволен. Реших, че щом капе масло по-добре да сменя хидравличната помпа(и без това бях разглобил цялата предница). Проверих цените в БГ, ужасно скъпи. По 270, 300, 320 лв. Става дума за нова помпа, защото мисля все още да си карам колата. После проверих цените в интернет и в ebay намерих нова помпа за 680 норвежки крони(около 150-160 лв.) Цената вкл. доставката от Латвия до Норвегия(живея в Норвегия). Поръчах е на 13.06.2016 вечерта, доставиха ми е днес на 15.06.2016 около 17:30 ч. с DHL директно в къщи. Който не вярва мога да му покажа кога съм я поръчал в интернет и кога са ми я доставили. Имам също VW Touran 2004 1,9 tdi, жена ми го кара. За двете коли съм поръчал един куп неща от ebay и съм много доволен. Просто в Норвегия е адски скъпо и така. Също благодаря на колегите за мнението за хидравличното масло, защото никога не бях сменял/доливал, и не знаех какво да купя. Утре след работа купувам масло и почвам
. Лека и успех на всички!