Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dimodiver
Автомобил: Passat Touran
Двигател: AFN 1998 AVQ 2004

Passat B5.5 долива ли се или се сменя хидравличното масло?

Мнениеот dimodiver » Сря 15 юни 2016 22:14

Здравейте колеги! Преди няколко дни сменях пистов ремък на Passat 1998 1.9 tdi 110 hp Syncro. Разглобих цялата предница, стигнах до ремъка, смених го и запалих колата. Тогава видях, че капе хидравлично масло. Беше тъмно червен цвят. После свалих и помпата и видях, че в нея има лек луфт. Достатъчно, днес капе, а утре ще започне да тече.... Колата я имам от 4 години и съм изминал около 102-103 хил. км. В момента колата е на 364 хил. и съм много доволен. Реших, че щом капе масло по-добре да сменя хидравличната помпа(и без това бях разглобил цялата предница). Проверих цените в БГ, ужасно скъпи. По 270, 300, 320 лв. Става дума за нова помпа, защото мисля все още да си карам колата. После проверих цените в интернет и в ebay намерих нова помпа за 680 норвежки крони(около 150-160 лв.) Цената вкл. доставката от Латвия до Норвегия(живея в Норвегия). Поръчах е на 13.06.2016 вечерта, доставиха ми е днес на 15.06.2016 около 17:30 ч. с DHL директно в къщи. Който не вярва мога да му покажа кога съм я поръчал в интернет и кога са ми я доставили. Имам също VW Touran 2004 1,9 tdi, жена ми го кара. За двете коли съм поръчал един куп неща от ebay и съм много доволен. Просто в Норвегия е адски скъпо и така. Също благодаря на колегите за мнението за хидравличното масло, защото никога не бях сменял/доливал, и не знаех какво да купя. Утре след работа купувам масло и почвам :smile . Лека и успех на всички!

Върни се в “Passat”