Контролна лампа - Решено

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 01 фев 2007 22:42

gr_kanev написа:Не мисля, че това, което си направил, е добре. Този диод не свети само когато имаш газ, а при по-сериозни проблеми с двигателя.

MITKO_DVD написа:този диод свети при някакъв проблем който някой път може да се окаже доста сериозен,така че ........... ти си знаеш

Да, знам си: при по сериозен проблем - десен мигач и го оставям го с отворена врата, в случай че не мога да го бутна в дерето собственоръчно! :shock :D mhihi

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Чет 01 фев 2007 22:47

Lawyer написа:
MITKO_DVD написа:този диод свети при някакъв проблем който някой път може да се окаже доста сериозен,така че ........... ти си знаеш

Да, знам си: при по сериозен проблем - десен мигач и го оставям го с отворена врата, в случай че не мога да го бутна в дерето собственоръчно! :shock :D mhihi

Ех колега да ти имам черния хумор,не си патил сигурно 8)

Потребителски аватар
Lawyer
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Lawyer » Чет 01 фев 2007 23:06

MITKO_DVD написа:Ех колега да ти имам черния хумор,не си патил сигурно 8)

Първо, патил съм.

Второ, на изключителон малко Пасати има такава лампа, което ми подсказва, че не е най-важното нещо.

Трето, RP-моторът не е толкова сложен, че чак лампа да ми подсказва като се прецака.

Четвърто, да - владея и черния хумор! :twisted:

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 13 фев 2007 19:04

Колеги, отдавна не ми беше светвала пак тази лампа. Днес докато карах около половин, 1 час ми светна 3 пъти, и всичките пъти не искаше да угасне сама и трябваше да спирам и да гася двигателя. Явно компютъра се е побъркал. Посъветвайте ме за читав сервиз, където чистят грешки и не дерат кожи :?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Вто 13 фев 2007 20:38

Чистенето на грешките не оправя нещата - все едно да махнеш лампата, или да не й обръщаш внимание. Трябва да се види каква е причината за появяване на грешките, и тя да се отстрани !
Успех !

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 фев 2007 14:38

Нема а се плашиш Мега!Това е жълта ламба-информационна, не е червена. На 90% от Опелите -моно с АГУ тази лампа си свети-бях и залепил лепенка да ну я виждам. За Кадета ходих на стенд-дава грешка ламбда сонда-купих нова и тя пак спродължи да свети.На Вектрата не и обръщах внимание, на АБС двигател май наистина няма жълта ламба

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 14 фев 2007 14:56

Сега си намерих ново стъпково моторче (втора употреба) и се надявам като го сменя да спре да свети :)

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Сря 14 фев 2007 15:26

Смени си моторчето да можеш да караш и на бензин и не си разваляй празника заради лампичката-тя пак ще си свети, щото не е доволна от горивната смес на газ :D

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Сря 14 фев 2007 15:59

Ще го сменя. И мембрани за изпарителя си купих, само да намеря къде да ми ги сменят, че на 2 места ми искат 55лв. едва ли е толкова сложно.. :?

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 06 мар 2007 14:04

Колеги, проблема продължава да ме тормози. Закачих стъпковото моторче и вече си карам и на бензин. А та вчера покарах 20-тина км. на бензин и по едно време ми светна въпросната контролна лампа. После като угасих и пак запалих дълго време не светна отново. Незнам вече на какво се дължи. Замислям се дали да не се обадя на vaskoto1 да я погледне. Дали ще може да ми помогне... :?

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Вто 06 мар 2007 15:04

megalodon написа:Колеги, проблема продължава да ме тормози. Закачих стъпковото моторче и вече си карам и на бензин. А та вчера покарах 20-тина км. на бензин и по едно време ми светна въпросната контролна лампа. После като угасих и пак запалих дълго време не светна отново. Незнам вече на какво се дължи. Замислям се дали да не се обадя на vaskoto1 да я погледне. Дали ще може да ми помогне... :?

Ами направи си самодиагностика и прочети най-накрая каква грешка ти сигнализира тази лампичка :wink:
По принцип на на газ ако не ти е настроена както трябва газовата - също свети (особенно ако гониш икономия), лично съм се убедил в това!

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Вто 06 мар 2007 19:49

mafiota написа:По принцип на на газ ако не ти е настроена както трябва газовата - също свети (особенно ако гониш икономия), лично съм се убедил в това!

Добре де за газта ясно... не съм си я натроил, ама защо и на бензин свети ..? :roll:

Потребителски аватар
mafiota
Автомобил: Audi A6 C5
Двигател: APU

Мнениеот mafiota » Сря 07 мар 2007 9:03

megalodon написа:
mafiota написа:По принцип на на газ ако не ти е настроена както трябва газовата - също свети (особенно ако гониш икономия), лично съм се убедил в това!

Добре де за газта ясно... не съм си я натроил, ама защо и на бензин свети ..? :roll:

1. Направи си ресет на компа!
2.Изчакаи на бензин да се инициализира (дВГ да работи докато се вкл. перката) НА БЕНЗИН !
3. Караи известно време само на бензин!
4. Ако светне, направи си самодиагностика и прочети кода който ще ти индицира лампичката "чек енджине"!
5. Ако не светне, обръщаи на газ и ако чак тогава светне (на газ) - не и обръщаи внимание, ако те дразни направи един емулатор на сондата!

Дано да съм бил изчерпателен, успех!

Потребителски аватар
megalodon
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megalodon » Съб 17 мар 2007 19:23

Колеги, като правих профилактика на изпарителя и майстора откри, че ми е скъсан тампона на моното. Възможно ли е там да е причината за светенето на лампата???

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 18 мар 2007 13:54

Аз съм с RP и нямам лампа....иначе на всичките служебни има лампа и тя рядко се случва да изгасне докато се карат на газ....а всеки мина повече от 20 000км на газ и не се е строшило нищо.
Според мен иде реч за някаква грешка,свързана с ламбдата заради газта.
Успех!

Върни се в “Passat”