Въпрос за зимни гуми
- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
pyrpyl написа:Колата ти ще остане стабилна, малко ще ти се вдигне предницата - колко точно виж сам на http://www.avtogumi.com/, но мисля че тази комбинация я дават като недопустима разлика. .
Аз предпочитам да вярвам на предписанията на производителя и на сметалото в сайта, ама за българина всичко може

- St`Gofren
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ей колеги незнам аз тая година си взех 185.70.14 два броя за отпред Ласса и сам супер доволен само се наложи да сменя аморитисиорите щотото при едно леко поклащане и се чуваше леко пожулване но сега сичко е ок и нямам никакви проблеми отзат са ми стартите зимни гуми 185.65.14...
та карайте и не се притесняваите

- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
St`Gofren написа:Ей колеги незнам аз тая година си взех 185.70.14 два броя за отпред Ласса и сам супер доволен само се наложи да сменя аморитисиорите щотото при едно леко поклащане и се чуваше леко пожулване но сега сичко е ок и нямам никакви проблеми отзат са ми стартите зимни гуми 185.65.14...
Ти пък,за едни гуми амортисъори сменяш

- ABSOLUT
- Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
- Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
- Контакти:
Браточка, според мене тази минимална разлика в профила на гумата няма никакъв негативен ефект и дори няма да усетиш че са на 75, а не на 65. Карай смело натам. Сега в неделя се върнах от Банско и трябва да ти кажа че завали ли сняг, за 10 мин. се натрупва коварния 1-2 см пласт, върху който с каквито и да е било летни гуми, дори и нови, който кавото и да ти казва НЯМА спиране, а още по-малко рязко и внезапно ако за проклетия се случи. Така че не рискувай, ами карай със зимните.
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
Аз честно казно мисля че задницата на пасата (комби) е достатъчно нестабилна за да и сложиш отзад още по широки гуми за зимата ...
Друг момент е че ако отзад са по-ниски гумите означава че центъра на тежеста ще се измести малко назад. Не е казано твърдо че колкото са по тесни гумите през зимата толкова по добре, но все пак.
Но лично аз моя пасат с широки гуми отзад и багаж в багажника през зимата няма да го подкарам.
Друг момент е че ако отзад са по-ниски гумите означава че центъра на тежеста ще се измести малко назад. Не е казано твърдо че колкото са по тесни гумите през зимата толкова по добре, но все пак.
Но лично аз моя пасат с широки гуми отзад и багаж в багажника през зимата няма да го подкарам.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
passenger написа:Аз честно казно мисля че задницата на пасата (комби) е достатъчно нестабилна за да и сложиш отзад още по широки гуми за зимата ...
... . Не е казано твърдо че колкото са по тесни гумите през зимата толкова по добре, но все пак.

- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Winner25 написа:Ще си купувам зимни гуми обаче само 2, а отзад ще карам с летните...
Не е добра идеята ! Много неприятно можеш да се завъртиш, точно когато не очакваш ! И отзад трябва зимни гуми, ако ще да са друг размер (стига двете задни да са еднакви де), ако ще и по-износени от предните (не пиша "втора употреба", че е много близо до "ЗЛОупотреба").
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
gr_kanev написа:Winner25 написа:Ще си купувам зимни гуми обаче само 2, а отзад ще карам с летните...
Не е добра идеята ! Много неприятно можеш да се завъртиш, точно когато не очакваш ! И отзад трябва зимни гуми, ако ще да са друг размер (стига двете задни да са еднакви де), ако ще и по-износени от предните (не пиша "втора употреба", че е много близо до "ЗЛОупотреба").

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Досега вече две зими карам с летни гуми. Карал съм почти само в града. Сняг почти нямаше, а в дните когато е имало просто бях по внимателен. Само че януари месец тази година ми се наложи да се кача до бузлуджа и не успях. Качих се до някъде и там където имаше повече сняг не успях. Затова сега се замислих за зимни гуми. Ще гледам да си купя 4 гуми, но за зимните специално държа да са нови. И за това реших да питам ако си купя само две дали да си купувам 185/65/14 или да гледам да са като задните. А дали пречи зимата да карам с алуминиеви джанти?