Странен шум...
- megalodon
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, смених маслото на скоростите, но проблема с шума не изчезна. Сложих Лики Моли 75/90 и сега лоста влиза по-лесно, но този шум отново се появява понякога и то предимно на 3-та и на 4-та, а най-вече като карам примерно на 4-та с 60-70 и превключа на 3-та. Е тогава се чува най-ясно.
Моля помагайте
Моля помагайте
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Колега друго не се сещам което да не те вкарва в излишни разходи освен да отидеш някъде на канал или на подемник. Ако е на канал вдигаш на крик едната предна гума подпираш добре колата качваш се и почваш да изреждаш скоростите до тази скорост при която се чува шума. Трябва да има някой с тебе който да седи отдолу и да слуша откъде се чува най-много. Ако се окаже наистина че е от скор. или диференциала за съжаление ще трябва разглабяне.
- Vladko_1
- Автомобил:
- Двигател:
абе темата е странен шум.като карам и чувам едно ромолене от предна дясна гума.Ходих при един приятел преглежда полуоската и лагера каза,че няма проблеми.След 2 седмици комшията си взе Голф 3 и той се оплака от същото
чудехме се и двамата какво е...После един бивш автоджамбаз ни каза да си сменим гумите.Смених предните гуми и шумът изчезна ... бях малко учуден,но поне се оправиха нещата 

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
megalodon написа:И така... онзи ден говорих тука с един познат майстор и тои каза че проблема най-вероятно бил в лагера на съединителя. Аз също го приех така, защото изглеждаше логично да е от него. Избързах и си купих такъв лагер за 45лв. Преди да го смени, моя познат искаше да се увери че е от него и се качи да се повози малко да чуе как е шума и от къде идва. Демонстрирах му и той заключи, че шумът не идвал от съединителя, а нещо диференциала. Не разбрах точно какво реши, че не е в ред (нещо спомена за някакъв луфт или нещо такова), но ми каза че не е болка за умиране и по-нататък би било добре да си намеря скоростна кутия 2-ра ръка и да си я сменя. Иначе щяло да излезе по-скъпо ако се сменяли отделни части по диференциала.
Дайте ми съвет, мога ли да си карам сега така, защото ми предстои дълъг път и дано не закъсам някъде...![]()
Ако има някой компетентен, който чувства, че може да помогне и живее около кв. "Младост" ще го повозя малко да чуе как е.
Благодаря
Преди малко разговарях с един колега , който е имал същият проблем .Сменявал е масло на скоростите , слагал е после и добавка в маслото , но в крайна сметка се оказало каре на полуоска. Вдигнали колата на подемник в сервиз , газ до дупка на първа скорост , следва изключване от скорост , загасване на двигателя в същият момент и слушане. Така са открили проблема.
За информация : колата му е Пежо.
niviat написа:Преди малко разговарях с един колега , който е имал същият проблем .Сменявал е масло на скоростите , слагал е после и добавка в маслото , но в крайна сметка се оказало каре на полуоска. Вдигнали колата на подемник в сервиз , газ до дупка на първа скорост , следва изключване от скорост , загасване на двигателя в същият момент и слушане. Така са открили проблема.
Да допъпня - този шум го е имало само когато е на скорост , т.е. при каране по инерция - няма шум , също като при мен.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Колега наистина се увери че шума не е от нещо друго по ходовата част преди да решиш да бараш скоростната кутия и ако все пак се окаже там проблем не слушай майстори дето ти казват смени цялата кутия и за какво заради 1-2 лагера дето може да се сменят с нови на 3та и 4та скорост??.А не е ли по добре да се отвори и да се види какъв е проблема и ако ще се отстрани с малко пари да се отстрани..
Аз се съмнявам именно в лагери на 3 или 4та скорост-паднала цементация,зъб на зъбно колело на някоя от тези скорости.Абсурд да е диференциал ще имаш шум при всички скорости.Може би пръстен на синхронизатор но... абе трябва да се отвори ако се стигне чак до там.А новата/втора употреба кутия как ще я провериш че е ок всичко и и са читави лагерите??По скоро ако имаш нещо натрошено го смени със това от другата скоростна кутия ,ако се наложи да купуваш и от двете направи една хубава.И един съвет ако отвориш кутията сменяй всички лагери които са тръгнали-ако питаш мен всички ,не са чак толкова много.Дано е нещо друго иначе е неприятно и търси някой дето се е занимавал доста с това.
Аз се съмнявам именно в лагери на 3 или 4та скорост-паднала цементация,зъб на зъбно колело на някоя от тези скорости.Абсурд да е диференциал ще имаш шум при всички скорости.Може би пръстен на синхронизатор но... абе трябва да се отвори ако се стигне чак до там.А новата/втора употреба кутия как ще я провериш че е ок всичко и и са читави лагерите??По скоро ако имаш нещо натрошено го смени със това от другата скоростна кутия ,ако се наложи да купуваш и от двете направи една хубава.И един съвет ако отвориш кутията сменяй всички лагери които са тръгнали-ако питаш мен всички ,не са чак толкова много.Дано е нещо друго иначе е неприятно и търси някой дето се е занимавал доста с това.