Въпрос за Пасат 95-96г.

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
dmitko
Автомобил: Tiguan II 4Motion
Двигател: CZEA 2016

Мнениеот dmitko » Съб 17 фев 2007 21:35

В допълнение на колегите бих добавил, че дизела колкото и привлекателно да изглежда е с много голям риск да е над 300-400к км.
Аз като си купувах моя пасат попаднах на един В4 комби - направо бонбон с Full екстри и първа регистрация 02.97, TDI 110к.с., беше на 7 год. но добре, че имаше кой да ме светне, че е на 370к км. /естествено на километража му пишеше ~ 150к км./
Така, че ако ще е дизелче внимавай много.
И може би на последно място ако извадиш от данъка на 2.0/115 к.с. мотора, данъка на 1.8/90к.с. мотора ще получиш 100 лв. разлика с които ще минеш 1000км на газ :wink:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Мерси за посрещането

Мнениеот radotom » Съб 17 фев 2007 22:20

eng написа:можеш ли да ми кажеш с какъв разход си на градско и извън него

Нормалния ми разход извънградско е от порядъка на 6.7л/100 км, но обикновенно не вдигам повече от 100-110 км/ч на магистралата. Аз всеки ден по нея пътувам за работа.
До морето и обратно, с 2 минавания през Троян (да си взема от там децата и после да си ги оставя при бабата) ми даде разход 6.2/100. Имай предвид, че говорим за 2.0 литров мотор, 115 к.с.
За градски разход н мога да ти дам никаква информация, защото почти нямам градски цикъл, но там с постоянното тръгни-спри наистина страшно много зависи от задкормилното устройство! :lol: При добро желание, сигурен съм, че може да подмине и 15/100
Предупреждението, че разликата в данъците е същестена е много на място!
Но пък от друга страна, даваш ги еднократно... веднъж годишно. :roll:

Потребителски аватар
marine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marine » Съб 17 фев 2007 23:15

Абе да ти кажа, че 400 хил за дизел не са никк много...въпроса е да е читав мотора.
Иначе моя е 1.8 ABS и газ му сложих Ланди-истината е че в града дават доста разход.Просто са тежки купета и това тръгни,спри,тръгни си казва думата.На дълго моя на бензин 6.5 но над 120 не съм вдигал, на газ 8, но над 120 пак не съм вдигал. Прецени си за какво ще ползваш колата.Ако я караш само в града и един път в годината ще ходиш на море няма смисъл от голяма кола.И ако се возиш сам повечето време.
А също и на какви разтояния ще я караш-аз в града сутрин 4 км, вечер 4...зимата докато включа на газ и съм стигнал :)
Каквато и да вземеш дано случиш на количка.

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 17 фев 2007 23:27

Danny boy написа:Ами колега кой каквото и да ти казва избора ще трябва да си направиш сам.Сега ще споделя впечатления за едно две неща.Аз към дизелите втора ръка имам доста резерви.моя двигател е 1,8 моно 66кв
и го взех от германия на 152 000 км реални.За това съм сигурен защото сервизната книжка на колата ми бе дадена на ръка и там година по година си има всичко кво е сменено и на колко км и коя всяка година е влизала колата,барабар със VAG печатите навсякъде.
На бензин върви много добре , на газ е по слаба.Там където работя имаме три ситроена Берлинго.И трите са дизел HDI 66кв.Едното вече е на 300 000 км за 5 години служба и горкото ми яде прахта защото имам чувството че като го карам все едно карам Пасата на газ и не може да се класира.Другите са ок.Като се има в предвид че твоята кола ще е поне на около 200 000 като я вземеш в най лошия случай ,ако е дизел ти си прави сметката сам.Гарантирам ти че много колеги си мислят че карат коли на по 14-16г с реални коне ама се лъжат сами да спят добре.Аз съм дърпал и пасати GT по издухани.Така че най важното е да си намериш по възможност малко юркана кола, а коя година ще е ... Иначе поздрави за избора ще имаш един непретенциозен рядко развалящ се товарен добитък,с евтина потдръжка,е... харчи малко повече за градска кола ама поне има малко от малко комфорт.А за екстрите ти ще си решиш от какво имаш нужда.По-малко , по-малко проблеми за джеба хехе.А дизела е много добър докато е нов ама за втора ръка трябва да търсиш читав иначе..
Хайде със здраве , пък квото и да вземеш да те кара илядо години и тебе и внуците :) А само да не забравя че под 100 кс данъка е доста по малък аз платих за 2006г 18лв

Колега и ти си прав Благодаря ти и на тебе за съвета, както бях писал по-горе аз лично искам бензинов мотор защото ми харесва повече, но ако попадна на някой дизел ще го взема защото си е друго да има разход около 7/100 в града нафта а не 10 бензин, въпреки че пак казвам че предпочитам бензина нооооо..................
А и има друга тенденция че уж дизелите издържали на повече километри заради по-ниските си обороти, незнам дали е така всъщност защото тва турбо им скъсява живота от друга страна пък без него колата е ужас ................ предполагам(неискам да обидя някой който е без турбо).

Потребителски аватар
eng
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eng » Съб 17 фев 2007 23:35

КОЛЕГИ МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ЗА ИНФОТО ,ПРОСТО МАЙ НЯМА ДРУГ ФОРУМ В КОЙТО ТАКА ДА ДАВАТ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ( С РИСК ДА СЕ ОБИДИ НЯКОЙ) НАИСТИНА ДОСТА НЕЩА НАУЧИХ.
НАЙ ВАЖНОТО Е НА КАКВО ЩЕ СЕ ПОПАДНЕ НА МЯСТО МИСЛЯ АКО Е ПАСАТ ПЪК И КАКВАТО И ДА Е ДРУГА КОЛА ДА ГО ВНАСЯМ ОТ Швейцария и/или Германия задължително със сервизна книжка с 1 или 2 еърбега, АБС и клима другото вече е накъсмет.
Лек и безавариен път с немските машини :lol: :wink: :D

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Нед 18 фев 2007 21:41

eng написа:ПРОСТО МАЙ НЯМА ДРУГ ФОРУМ В КОЙТО ТАКА ДА ДАВАТ ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ

:да:
Точната марка и Точните хора! :lol:

Потребителски аватар
ziperr
Автомобил:
Двигател:

Пасатора "рулира"

Мнениеот ziperr » Вто 13 мар 2007 10:35

Кой знае какво не е станало ама от Октомври'06 си имам и аз радост пред гаража :P (иначе гаража ми е пулен с какви ли не боклуци... та е пред него).
Гледах, правих, струвах с френдове изгорихме сума ти пари за гориво при обикалянето по салони, по обяви.... и накрая от познат - кола дето я знам от самото и внасяне в града... Та късмета се навърта около тебе и чака само да му дадеш знак за да те връхлети :) хехе... корабчето ми е уникално :) Мойто корабче!!!! Купих го обслужено - старият собственик искаше дизел. Даде отгоре още 1700 и взе 1.9ТД... с кожи и други неща... ама пък това дето ми продаде на мен - кукла! Не знам защо го направи... нямах смелост да се похваля, щото не разбирах какво го нави...ама май наистина е било само дизела(причината за менката).
Ел Пасаторе-то се движи на "равен" в градски условия. Понякога и на магистрала се качва. Там побеснява :twisted: . Много обича като му капна бензин... С газта се задоволява... не е претенциозен и не е алчен... не бърка в буркана с маслото. Искаше една предница да му отремонтирам и получи най-многото инерция дето може да съществува на света...
Мечтайте колеги. При мен се сбъдна!!!!
Безаварийни дни на кеф с возилата ви :)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Re: Пасатора "рулира"

Мнениеот radotom » Вто 13 мар 2007 11:53

ziperr написа:К от Октомври'06 си имам и аз радост пред гаража

:welcome_to_group : vw fen