Пасат Б3 1.8ми климатик
Re: Климатик за Пасат Б3 1.8ми
Тази част за която говориш....тая ли е от моторчето до клапата топло-студено...т.е. да мина с разглобяване само на тая част откъм жабката или ще трябва да разглобявам цялото табло:)
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз свалях цялото табло, когато монтирах климатика, после прочетох, че уж може и през жабката да се бърница нещо. Да за нея говоря, това е часта с моторчето. При кожух само за парно и такъв за климатик имат разлики, и там е и въпросната клапа. Наистина би трябвало да може да се смени без да се сваля таблото, с бая газуркане и 20-30 споменавания на родата на германеца, би трябвало да стане.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
той добре ще сложи онази полвинка дето е с клапата ,ама кой ще му я управлява дедо ли?.
Ще му трябва клапана за управление на вакума,вакум маркучетата,разпределителя който е я със здрава я със спукана мембрана,резервоаеа за вакум в подкалника,копче за включване на тази клапа и инсталация за тях и още някоя и друго несъответствие като да дупчи дупка за изводите на трв-то, ако не смята да маха изпарителя от кожуха на климатиковата част...Как е а?Ако се наложи да облепя клапите заради издухания дунапрен,захранването на вентилатора е малко по-различно и тн.
дотука половината работа по слагане на един климатик мина,струва ли си за една пиклива клапа?.
Ще му трябва клапана за управление на вакума,вакум маркучетата,разпределителя който е я със здрава я със спукана мембрана,резервоаеа за вакум в подкалника,копче за включване на тази клапа и инсталация за тях и още някоя и друго несъответствие като да дупчи дупка за изводите на трв-то, ако не смята да маха изпарителя от кожуха на климатиковата част...Как е а?Ако се наложи да облепя клапите заради издухания дунапрен,захранването на вентилатора е малко по-различно и тн.
дотука половината работа по слагане на един климатик мина,струва ли си за една пиклива клапа?.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип е най-добре да се свали таблото и целия кожух, за да се оправят задължително клапите в кожуха, колегата е прав!Ако има проблем с клапите, климатика ще е неефективен! Но не му трябва вакума! Да си направи клапата с жилото и пружинка, така както аз я направих! Става безотказно и много надеждно. Ще трябва да извади и копчетата за парното и климатика разбира се ;)
За съжаление аз обаче не снимах как точно вързах жилото за лостчето на клапата, но е елементарно. Натдава се жилото за 1/2/3/4 степен, закача се за палчето, слага се и една обратна пружинка да изтегля жилото обратно.
Ето тук е моята тема за това през какво преминах аз http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=220790 виж стр. 4
За съжаление аз обаче не снимах как точно вързах жилото за лостчето на клапата, но е елементарно. Натдава се жилото за 1/2/3/4 степен, закача се за палчето, слага се и една обратна пружинка да изтегля жилото обратно.
Ето тук е моята тема за това през какво преминах аз http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=220790 виж стр. 4
Re: Пасат Б3 1.8ми климатик
аз миналата седмица свалях точно тоя въздуховод от моторчето до клапата за топло-студено,която облепих с алуминиево тиксо...така че махането и още веднъж няма да е проблем.Както каза колегата по-горе мисля тази новата клапа,която да управлява въздуха да я опростя,та дори ако мога и ръчно да я местя:)
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Може да се мести ръчно! Много по-надеждно е, няма излишни вакумни черва, бъбреци и карантии дето се скапват. Само трябва да сложиш допълнително 3 поциционно ключенце дето да ти пуска перката в кожуха на 2 и 3 степен, когато си завъртял 1/2/3/4 ключа да е в позиция за рециркулация на въздуха ;)
а тая врътка дето в момента ми пуска на 1-ва,2-ра,3-та и 4-та степен....няма ли да пасне на другия кожух?Разположението на моторчето с перката при пасат с климатик същото захващане ли има за купето като при мен?
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Частта със радиаторчето на парното е еднаква както и врътките са еднакви.
Намери си оригинален климатик слагай и се радвай на хладината.
Вземи го от до и си го монтирай като от завода.
Намери си оригинален климатик слагай и се радвай на хладината.
Вземи го от до и си го монтирай като от завода.
- brad4edat
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, преди да монтираш каквато и да е част от климатичните тръби и радиатори, да направиш ЗАДЪЛЖИТЕЛНА промивка на системата и проверка за течове на частите. Промива се с азот, там където монтират авто климатици, имат и такива азотни системи. За предварителната проверка за пукнати радиатори и тръби, не знам как обаче да се направи, понеже е опасно да не се прекали с наляганията! Задължително направи тези неща, ще си спестиш в последствие купища главоболия и пари, освен ако частите не ги взимаш нови или от система, която е работила до скоро и е била здрава и пълна с фреон до преди да я размонтираш!!! И задължително да смениш дехидратора с нов!
Не се притеснявай за разположенията! Има си фабрични щамповани места в ламарините по купето дето се мушкат тръбите и разните винтчета и болчета, а самата ламарина се дупчи много ама много лесно, мека е. Но мисля, че нищо няма да ти се наложи да дупчиш друго освен двете дупки за тръбите при ТРВто.
Не се притеснявай за разположенията! Има си фабрични щамповани места в ламарините по купето дето се мушкат тръбите и разните винтчета и болчета, а самата ламарина се дупчи много ама много лесно, мека е. Но мисля, че нищо няма да ти се наложи да дупчиш друго освен двете дупки за тръбите при ТРВто.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Само дето не са две дупки при ТРВ-то а е правоъгълен отвор със приблизителни размери 100Х50мм и отвор за дренажа който не е задължително да е оригиналният че ще ти трябва бор корона. И по-малък върши работа вместо пластмасовата тръбичка слагаш шлаух със подходящото сечение и дължина.
Ами колеги...да ви кажа честно нещо друго ми се върти в главата.Четох в един форум за един колега който си е направил климатик като е използвал пропан бутана.....звучи ми много надежно като за съвсем тънки пари и понеже ми е интересно мисля да го изпробвам.Единственото нещо което не е и проблем според него е че към изпарителя газта няма да бъде 5 атмосффери,а около 2 което се компенсирало с настройката на изпарителя :)
Имам още един въпрос.Понеже стига да ми падне мога да сваля за много тънки пари климатик от друга кола има ли вариант да се монитра на моята.Ще преценя да кажем компресора дали може да се монитира така че да пасне на ремъка ...както и другите му части....не е невъзможно,нали?
-
- Автомобил:
- Двигател:
kamen_78 написа:стига да ми падне мога да сваля за много тънки пари климатик от друга кола
Това ако знаеш от кога си го мисля

Идеята ми е че от един пункт за цветен метал мога да взема всичко на 1лв/кг :)
И ако успея от там да събера некой климатик ще ми излезе много тънко...а колкото до изпарителя-стига да се побере в ръкава мога да го сложа така както е удобно да се хване...така поне си мисля..досега не съм се занимавал с това но мисля че все ще се измисли някак
И ако успея от там да събера некой климатик ще ми излезе много тънко...а колкото до изпарителя-стига да се побере в ръкава мога да го сложа така както е удобно да се хване...така поне си мисля..досега не съм се занимавал с това но мисля че все ще се измисли някак
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Така като те чуствам колега, си го отдал на размисли и страсти.Нямаш никакъв опит нито с климатици нито ти е ясно колко главоболия ще ти струват измишльотините които си фантазираш.Щял да вземе климатик от пункт за вторични суровини,щял да слага изпарителя някак си в ръкава.
Аз лично си слагах моя климатик на пасата но го взех от донор ОЕМ климатик от друг пасат.Отмъкнах половината кола на човека.Отне ми една седмица и доста главоблъсканица и нерви докато го монтирам ,окабеля,заредя,отстраня неизправностите и подкарам,а имам доста опит в разглобяването и монтажа.И това оригинален климатик ,където всичко е ясно а ти колко време ще го изобретяваш ? година-две ще стоиш с разглобена кола?
Извинявам се че по този начин ти го казвам но е за твое добро.Или гледай реално на нешата и ги прави като хората, или не се захващай.
Някой да трясне катинара на тази безумица тука.
Аз лично си слагах моя климатик на пасата но го взех от донор ОЕМ климатик от друг пасат.Отмъкнах половината кола на човека.Отне ми една седмица и доста главоблъсканица и нерви докато го монтирам ,окабеля,заредя,отстраня неизправностите и подкарам,а имам доста опит в разглобяването и монтажа.И това оригинален климатик ,където всичко е ясно а ти колко време ще го изобретяваш ? година-две ще стоиш с разглобена кола?
Извинявам се че по този начин ти го казвам но е за твое добро.Или гледай реално на нешата и ги прави като хората, или не се захващай.
Някой да трясне катинара на тази безумица тука.