Оригинално радио Б5!

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Вто 06 мар 2007 17:48

Не се знае, ама аз не виждам голям проблем да си свалиш говорителя и без да затваряш кората да си купиш новия!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Сря 07 мар 2007 9:40

Колега, най-сигурно си е да го свалиш първо и с него да ходиш по магазините, защото в кората си има специялно легло и може като диаметър да са еднакви, но като дълбочина да не пасне.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Сря 07 мар 2007 10:02

Благодаря, не и се щеше да е така, но щом се налага. Гледах Sony имат колони които са обявени като пригодени за монтаж в VW и Audi

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Чет 08 мар 2007 13:37

dimoboy написа:Със сигурност се саморегулира от шума в купето, т.е. при по-висока скорост => по-шумно в колата => по-силна музика. Регулира се от копчето за регулиране на високите, като се издърпа към теб, копчето щраква на позиция 2 и се регулира и съответно се изключва тая екстра. Както са ти казали колегите, екстрата при ФВ се нарича ГАЛА.

Моето радио е с такава функция, но въпросното копче при мен не се издърпва и незнам как да я изключа тая функция, защото ме изнервя отвреме навреме

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 08 мар 2007 13:54

Трябва да се издърпва, м.мка му! При мен поне си е ОК, ако не си сигурен, че я имаш функцията погледни си в книжлето!

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Чет 08 мар 2007 14:36

trunner написа:Трябва да се издърпва, м.мка му! При мен поне си е ОК, ако не си сигурен, че я имаш функцията погледни си в книжлето!

Аз съм сигурен, защото при по-висока скорост звука от радиото се увеличава, а при по-малка намалява. Аз невиждам кое копче може да се издърпа. Единственото което може евентуално да се дърпа е врътката за звука. Всички останали копчета са плоски, вградени са в радиото и могат само да се натискат. Вие за копчето за трабълите ли ми говорите.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Чет 08 мар 2007 14:41

Същото! Натискаш го и то си излиза, хващаш го и издърпваш (не с Херкулеска сила разбира се), излиза си още малко - второ положение. От там нататък - посока на часовниковата стрелка се увеличава стъпката, посока обратна - стъпката се намаля, а на крайно ляво е изключена опцията! Колегата dimoboy по-горе го беше обяснил! Успех!

Потребителски аватар
passo2259
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passo2259 » Чет 08 мар 2007 21:35

И Аз я имам тази опция и не ме дразни много.Трябва само да успеете да регулирате високите честоти и от там всичко ще се управи.Успех :roll:

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пет 09 мар 2007 12:34

[quote="nikm"][/quote]

Ако искаш постни една снимка на радиото да го видим и може и да помогнем.

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Пет 09 мар 2007 13:55

Да маи точно това трябва да направя, защото днес видях, че модела на радиото е BETA а вие ми говорите за модел GALA. При мен не може да се изключи чрез копчето за трабълите.

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пет 09 мар 2007 16:46

Колега, опцията за усилване(регулиране) на звука се нарича ГАЛА, а моделите на касетофоните на ФВ са с гръцките букви на азбуката - БЕТА, ГАМА и пр. Като си мисля, но може и да бъркам, че само ГАМА има тая опция(ГАЛА)...Така че ако си с БЕТА може и да ти липсва тая функция, затова ти предложих да го снимаш или поне да напишеш модела.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 12 мар 2007 14:39

dimoboy написа:Със сигурност се саморегулира от шума в купето, т.е. при по-висока скорост => по-шумно в колата => по-силна музика. Регулира се от копчето за регулиране на високите, като се издърпа към теб, копчето щраква на позиция 2 и се регулира и съответно се изключва тая екстра. Както са ти казали колегите, екстрата при ФВ се нарича ГАЛА.

Искам да кажа, че не се регулира това чудо от шума в купето, а от скоростта. Днес пътувах извън града и реших както си карам да отворя леко прозореца, след което силата на звука не се промени=>че силата не зависи от шума, а само и единствено от скоростта!

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пон 12 мар 2007 16:10

Не е така колега - регулира си се от шума. Най-лесно ще се убедиш ако при спряла кола и загасен двигател(т.е. скорост няма) си пуснеш радиото. Като си отвориш вратата, ако има шум(улично движение например) радиото се усилва. Ако и това не те убеди, поразтърси се в нета или си погледни в книжката за радиото. Ако нямаш такава, ще ти ти снимам моята.

Потребителски аватар
trunner
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот trunner » Пон 12 мар 2007 16:49

Ще го пробвам и това - обещавам. Книжка имам ама като няма кой да чете на немски :roll: Може и да си прав, не споря, но това ми направи впечатление днес!

nikm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikm » Вто 13 мар 2007 13:44

ето снимка на радиото ми, да ми кажете от кое копче се изключва автоматичното усилване на звука.

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=39859

Върни се в “Passat”